Aplicații esențiale care nu trebuie să lipsească de pe un telefon Android

Aplicații esențiale care nu trebuie să lipsească de pe un telefon Android

Potrivit Statista.com, în luna iunie 2016, utilizatorii de dispozitive Android aveau posibilitatea de a alege, spre a folosi din Magazinul Play, dintre aproximativ 2,2 milioane de aplicații, în timp ce Apple App Store rămâne în continuare pe locul doi, oferind aproximativ 2 milioane de aplicații.


Astfel, utilizatorilor de dispozitive Android li se pune la dispoziție un număr impresionant de aplicații dintre care să aleagă. Cu atât de multe opțiuni pentru fiecare categorie de aplicații și cu un Magazin Play în continuă creștere, inundat cu aplicații care nu încetează să forțeze limitele pentru o mai bună experiență de utilizator, alegerea cea mai bună, pentru o experiență utilă și plăcută cu dispozitivul, devine și mai greu de luat.

Cele mai importante aplicații care trebuie să se găsească pe un telefon Android:1. APLICAȚII PENTRU MESAGERIE:

- WhatsApp. WhatsApp Messenger este cea mai populară aplicație de mesagerie gratuită disponibilă pentru Android. WhatsApp utilizează conexiunea telefonului la internet (4G/3G/2G/EDGE sau Wi-Fi, în funcție de disponibilitate) pentru a trimite mesaje și a apela. Aplicația poate fi utilizată pentru a trimite și a primi mesaje, pentru a efectua și a primi apeluri, pentru a primi și a trimite poze, fișiere video, documente precum și mesaje vocale.
WhatsApp
Citește și:
- Facebook Messenger. Din moment ce toată lumea este pe Facebook, Facebook Messenger este un pariu sigur pentru a lua legătura cu cineva. Componenta de mesagerie este acum separată de aplicația obișnuită, așa că va trebui să descărcați aplicația.
Facebook Messenger
- Snapchat. Aplicația vă permite să fotografiați, să filmați sau să scrieți mesaje (pe care o dată ce le-ați închis nu le mai puteți vedea niciodată). În cazul pozelor și al filmărilor trebuie să setați timpul de afișare al imaginii respective sau al filmului.
Snapchat
- Skype. Cu mesajele instant, apelurile vocale şi video de la Skype este mai simplu să-ți împărtăşești experienţele cu persoanele importante pentru tine, oriunde s-ar afla acestea.
Skype
- Google Duo. Este una dintre cele mai bune aplicații de video calling, este simplă, de încredere și funcționează pe iOS și Android.
Google Duo
- Google Allo este o aplicație de mesagerie inteligentă care vă ajută să spuneți mai multe și faceți mai multe și include Google Assistant.
Google Allo

2. APLICAȚII SOCIALE:

- Facebook. Sunt sigur că nu are nevoie de nicio prezentare și sigur există pe undeva și un gușter sau un crocodil care are o pagină de Facebook.
Facebook
Citește și:
- Twitter. Platforma Twitter a devenit o modalitate foarte bună de a da frâu liber emoțiilor, zvonurilor și bârfelor și o sursă importantă de informație.
Twitter
- Google Plus. Este o rețea socială, la prima vedere asemănătoare cu oricare alta, cu funcții și aspect asemănător, în care îți poți crea cont rapid și simplu. Google Plus a cunoscut și cunoaște o creștere foarte rapidă, fiind cea de-a doua rețea de acest fel din lume. Este total gratuită, fără reclame agresive, doar-doar să dai un click.
Google+
- Instagram. Instagram este o aplicaţie de foto-sharing, care permite utilizatorilor să distribuie fotografii sau mici clipuri video. Se pot aplica tot felul de filtre care te ajută (sau nu) să-ţi îmbunătăţeşti fotografiile.
Instagram

3. APLICAȚII PENTRU ENTERTAINMENT:

- Netflix. Recent venit și în România, Netflix oferă servicii de streaming contra cost, totul la o calitate și o diversitate ireproșabilă.
Netflix
- VLC pentru AndroidVLC media player este un player multimedia multi-platformă, gratuit și open source, care redă cele mai multe fișiere multimedia și protocoale de streaming în rețea. Acesta este portul VLC media player pe platforma Android ™. VLC pentru Android poate reda orice fișiere video și audio.
VLC
- TuneIn Radio. Aplicația oferă un număr impresionant de posturi radio ce pot fi ascultate cu o conexiune la internet. Din România sunt disponibile toate posturile cunoscute.
TunIn Radio
- Shazam. Identifică instantaneu muzica ce se aude în jurul tău. Aplicația folosește microfonul dispozitivului și necesită conexiune la internet.
Shazam
- HBO GO. Dacă ai un abonament HBO, această aplicație permite redarea pe telefonul mobil a filmelor și serialelor preferate la o calitate excelentă.
HBO Go

4. APLICAȚII PENTRU CĂLĂTORII ȘI NAVIGARE:

- TripAdvisor. Utilă pentru a plănui și a rezerva vacanța dorită. Oferă o multitudine de recenzii pentru locații și hoteluri.
TripAdvisor
- Booking. Oferă nenumărate posibilități de cazare și planificare a sejurului perfect, include milioane de comentarii ale celor care și-au făcut rezervări prin intermediul ei, astfel încât ne putem face o imagine prealabilă a locului în care ne vom petrece vacanța.
Booking
- Sygic. Sygic GPS Navigation este cea mai avansată aplicaţie de navigare prin GPS pentru Android cu hărţi 3D offline de la TomTom, navigaţie precisă, pas cu pas, cu ghidare vocală şi actualizări gratuite ale hărţilor. Sygic GPS Navigation oferă o experienţă sofisticată de navigaţie cu caracteristici inovatoare.
Sygic
Citește și:
- Google Maps. Cea mai la îndemână și cea mai cunoscută aplicație de navigare pentru Android, dezvoltată chiar de Google. Acum permite și navigarea offline prin descărcarea în prealabil a hărții, fără niciun fel de cost.
Google Maps
- Waze este una dintre cele mai populare aplicații de navigație GPS pas-cu-pas, cu date de trafic în timp real, alerte rutiere (radare, poliție, accidente, ambuteiaje), drumuri închise și multe altele. Waze adună datele de trafic de la toți utilizatorii din trafic. Prin simpla menținere a aplicației Waze deschisă pe telefon, Waze adună date de trafic (viteză / timpii necesari pentru a efectua virajele) și le utilizează pentru a detecta ambuteiaje în trafic, cât și pentru a le include într-o arhivă astfel încât Waze va ști întotdeauna, în funcție de oră și de ziua săptămânii, care sunt segmentele și virajele cele mai rapide.
Waze

5. APLICAȚII PENTRU E-MAIL:

- Gmail. Aplicația oficială Google pentru Gmail.
Gmail
- Yahoo Mail. Aplicația oficială Yahoo Mail.
Yahoo Mail

6. APLICAȚII DIVERSE:

- Google Traducere. Nu are nevoie de o descriere amănunțită și chiar dacă în context traducerea nu este foarte exactă are o utiliate de necontestat. Aplicația poate traduce textul din fotografii, prin folosirea microfonului poate traduce instantaneu ce se dictează, poate traduce textul copiat pe dispozitiv.
Google Traducere
- Calendar Ortodox. Aplicația este gratuită și conține date despre sărbătorile creștin-ortodoxe din cursul anului în limba română. Conținutul aplicației este complet offline (nu necesită conexiune la internet pentru utilizare). Datele sunt preluate din Calendarul Crestin Ortodox al Mitropolei Române. Poate fi setată să notifice zilele de sărbătoare.
Calendar Ortodox
- Dex pentru Android. Dicționarul explicativ al limbii române transpus într-o aplicație pentru dispozitive Android.
DEX pentru Android
- Stocard. Poate stoca toate cardurile de fidelizare fără a mai fi necesară încărcarea portofelului cu acestea. Pur și simpu în magazin se prezintă ecranul telefonului pentru a fi scanat iar reducerea este aplicată.
Stocard
- Legislativ. Ideal pentru oricine dorește să aibă la îndemână, oricând şi oriunde, acces la legislație. Majoritatea regulilor impuse în societate sunt generate de texte de lege pe care le putem avea la îndemână cu această aplicație.
Legislativ
- Wikipedia. Aplicația oficială a Wikipedia pentru Android. Wikipedia este enciclopedia care conține peste 32 de milioane de articole în 280 de limbi, fiind cea mai cuprinzătoare și larg utilizată lucrare de referință elaborată vreodată de omenire.
Wikipedia

Niciun comentariu:
Write comentarii