Secrete și funcții foarte utile ale aplicației WhatsApp pentru Android pe care probabil nu le știai


WhatsApp este in mod incontestabil cel mai popular și cel mai utilizat serviciu de mesagerie mobilă instant la nivel mondial și reușește să țină conectați milioane de oameni zilnic, bucurându-se de un real succes datorită simplității, popularității și suportului constant și susținut pe care dezvoltatorii săi îl oferă.

Din februarie 2014 aplicația este deținută de Facebook care a cumpărat-o cu suma de 19.3 miliarde de dolari, iar din februarie 2016 a depășit un miliard de utilizatori.


Indiferent că ești utilizator vechi al aplicației WhatsApp sau abia o descoperi, sunt sigur că nu îi cunoști înca toate funcțiile și opțiunile pe care le pune la dispoziție.

1. Cum să nu permiți celorlalți să vadă că ai citit mesajele pe WhatsApp

WhatsApp are un sistem de verificare a status-ului unui mesaj trimis. Astfel, în dreapta mesajului tău se va afișa o bifă gri când a fost trimis dar nu a fost încă receptionat, două bife gri când a fost recepționat dar nu a fost citit și două bife albastre când mesajul a fost citit.

Pentru ca ceilalți să nu mai vadă când ai citit mesajul mergi în Setări>Cont>Confidențialitate>Confirmări de citire.

Dezactivarea acestei funcții nu îți va mai permite nici ție să vezi când ceilalți au citit mesajele.

2. Cum să nu arăți celorlalți când ai folosit ultima oară aplicația WhatsApp

Dacă nu vrei ca ceilalți să știe când ai folosit ultima oară aplicația ,mergi în Setări>Cont>Confidențialitate>Ultimul act. Aici ai la dispoziție 3 opțiuni dintre care poți alege: Toată lumea, Contactele mele, Nimeni.

3. Cum se poate formata textul în aplicația WhatsApp

WhatsApp permite formatarea textului din mesajele pe care le trimiți prin adăugarea unor caractere speciale înainte și după acesta, astfel:
  • *textul scris între steluțe va fi formatat bold*
  • _textul scris între underline va fi formatat italic_
  • ~textul scris între tilde va fi formatat tăiat~

4. Cum pui pe mute/pe silențios o conversație sau un grup în aplicația WhatsApp

Pentru a nu fi deranjat de notificările audio ale unei anumite persoane sau ale unui grup despre care știi că sunt foarte active pe WhatsApp, le poți seta pe mute/pe silențios apăsând prelung pe contactul sau grupul respectiv, până când în partea de sus a ecranului va apărea pictograma unui difuzor tăiat. Dând click pe această pictogramă poți alege intre a pune conversația pe silențios pentru 8 ore, o săptămână sau un an.

5. Cum asculți mesajele audio in mod discret pe WhatsApp fără să le audă și alții

Mesajele audio sunt redate in mod normal prin difuzorul principal, ceea ce face ca acestea să fie auzite și de persoanele din apropierea ta. Pentru a evita aceasta situație ai o soluție simplă. În timp ce asculți mesajele, pui telefonul la ureche și senzorul de proximitate va interpreta gestul că și cum ai fi în timpul unui apel, iar difuzorul de va schimba.

6. Cum poți marca unele mesaje ca favorite pentru a putea fi găsite ușor pe WhatsApp

Folosind această funcție poți găsi și poți reveni foarte ușor la un mesaj important, la un nume, un link sau o adresă. Prin apăsarea prelungită pe un mesaj, în partea de sus a ecranului va apărea o pictogramă sub formă de stea prin atingerea căreia mesajul este marcat ca favorit.


7. Cum creezi un shortcut/o scurtătură pe ecranul acasă pentru o anumită conversație din WhatsApp

Pentru a accesa mai ușor o anumită conversație, un anumit contact pe care îl folosești frecvent, îi poți crea o iconiță pe ecranul acasă prin apăsarea prelungă a acestuia. Ulterior se da click pe cele 3 puncte din partea dreaptă-sus a ecranului și vom avea disponibila opțiunea Adăugați scurtătură conversație. Scurtătura va fi adăugată pe ecran în mod automat.

8. Cum anulezi trimiterea unui mesaj vocal/audio pe WhatsApp

Pentru a trimite un mesaj vocal pe WhatsApp trebuie să ții apăsat pe tot timpul înregistrării butonul de partea dreaptă-jos a ecranului ce are o pictogramă cu un microfon. La eliberarea acestuia mesajul va fi trimis automat.

Dacă te răzgândești și nu vrei să trimiți respectivul mesaj, înainte de a elibera butonul, glisezi degetul spre stânga până va apărea pictograma unui coș de gunoi iar înregistrarea va fi ștearsă și nu se va mai trimite.

9. Cum ștergi sau cum dezactivezi un cont WhatsApp

Vezi detaliat pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru ștergerea sau dezactivarea unui cont WhatsApp citind articolul următor:

10. Cum trimiți același mesaj mai multor persoane în WhatsApp

Pentru a trimite un mesaj mai multor persoane, fără a fi nevoit să îi trimiți individual fiecăreia, poți crea un grup in care fiecare mesaj trimis, indiferent de expeditor, va fi văzut de toți ceilalți.

Pentru a crea un grup dă click pe cele 3 puncte din partea dreapta-sus a ecranului și apoi Grup nou.

11. Cum oprești sunetul notificărilor în aplicația WhatsApp

Dacă nu vrei ca de fiecare dată când primești un mesaj să fii deranjat de sunetul notificărilor sonore mergi în Setări>Notificări>Tonuri de conversație.

O metodă alternativă este cea prezentată la punctul 4.

12. Cum cauți contacte sau anumite mesaje în WhatsApp

Dacă vrei să găsești un anumit contact și nu vrei să derulezi toată lista, folosește opțiunea de căutare ce poate fi accesată cu ajutorul pictogramei specifice din partea dreaptă-sus a ecranului.

Mai interesant este că în WhatsApp căutarea nu este limitată doar la contacte și poți căuta mesaje în conversații folosind cuvinte cheie. Într-o conversație dă click pe cele 3 puncte din dreapta-sus și apoi Căutați.

13. Cum trimiți documente, fisiere, fotografii, clipuri video sau propria locație pe WhatsApp

WhatsApp îți permite să trimiți atașamente in conversații. Intră pe un contact, dă click pe pictograma din dreapta-sus ce reprezintă o clemă și alege dintre: Document, Cameră, Galerie (pentru foto și video deja existente), Audio (pentru fișiere audio deja existente), Locație sau Contact.

14. Cum activezi verificarea in doi pași pe WhatsApp

Verificarea in doi pași este o măsură suplimentară pentru siguranța contului tău. Pentru a vedea în detaliu cum poate fi folosită această opțiune citește:

15. Cum blochezi pe cineva să îți trimită mesaje sau să te sune pe WhatsApp

WhatsApp îți permite să blochezi persoanele de la care nu vrei să mai primești mesaje sau apeluri video. Accesează Setări>Cont>Confidențialitate>Contacte blocate. Aici poți vedea lista persoanelor deja blocate sau poți adăuga altele.

16. Cum inițiezi un apel audio sau un apel video pe WhatsApp

Funcțiile apel vocal, prezentă deja de ceva vreme pe WhatsApp, și apel video, introdusă mai nou, pot fi accesate extrem de simplu. Intri pe un contact și apoi apeși pictograma de forma unui receptor din partea de sus a ecranului. Ți se va cere să alegi dintre apel vocal și apel video.

17. Cum faci backup pentru conversațiile din WhatsApp și cum îl restaurezi la o nouă instalare

Pentru a evita pierderea conversațiilor din WhatsApp, în condițiile schimbării, defectării, pierderii, furtului sau resetării telefonului, poți urma următorii pași Setări>Conversații>Backup conversații

Backup-ul poate fi setat să ruleze automat la un interval de timp definit sau poate fi făcut manual.

Pentru a restaura un backup nu trebuie să faci nimic în mod special. De fiecare dată când vei seta din nou aplicația WhatsApp vei fi întrebat dacă vrei să restaurezi backup-ul.

18. Cum schimbi numărul de telefon pentru a foloși același cont WhatsApp

Contul WhatsApp este asociat unui număr de telefon și doar în baza acestuia de poate face autentificarea. Dacă ți-ai schimbat numarul și vrei să folosești același cont ai și această posibilitate.

Accesează Setări>Cont>Schimbare număr.

19. Cum schimbi mărimea textului în aplicația WhatsApp

Dacă din diferite motive vrei să modifici mărimea textului afișat în conversații, fie din cauza unor probleme cu vederea sau doar pentru că ți se pare că nu se încadrează bine pe ecran, mergi în Setări>Conversații>Mărimea textului.

20. Cum folosești WhatsApp pe calculator

De ceva vreme WhatsApp este disponibil și pentru calculator. Tot ce trebuie să faci este să accesezi web.whatsapp.com pe calculator, să deschizi aplicația pe telefon și să selectezi din meniu WhatsApp Web, iar apoi să scanezi cu telefonul codul QR de pe ecranul calculatorului pentru autentificare.

Aplicația funcționează pe Windows 8 sau mai nou.

Niciun comentariu:
Write comentarii