Unde și cum găsești fișierele descărcate de pe internet pe un telefon Android

Unde și cum găsești fișierele descărcate de pe internet pe un telefon Android

Fișierele descărcate de pe internet pe un telefon Android sunt salvate automat în memoria internă a dispozitivului sau pe cardul de memorie, dacă există. Ele pot fi relativ ușor găsite în funcție de tipul de fișier, pentru că aplicațiile specifice cu care pot fi citite/redate/vizualizate scanează mediul de stocare și când le găsesc îți vor permite să le utilizezi.

Așadar, dacă descarci o fotografie, mergi în Galeria Foto de pe telefonul tău Android și o vei putea vedea acolo, la fel și în cazul unui clip video. Dacă descarci o melodie într-un anume format audio, deschide aplicația pentru redat muzică de pe telefonul tău Android și o vei putea asculta, căci o vei găsi acolo. La fel se întâmplă și cu un fișier în format word sau pdf, pe care le poți găsi și deschide cu ajutorul oricărei aplicații de pe telefonul tău care suportă aceste formate.

În schimb, dacă vrei să cunoști exact locația în care fișierele descărcate de pe internet sunt salvate în memoria internă a telefonului Android sau pe cardul de memorie, trebuie să știi că pe ambele medii de stocare există un folder/dosar denumit Downloads și acolo le vei putea găsi.


Dacă fișierul pe care îl cauți l-ai primit prin bluetooth, în mod similar, el va putea fi găsit într-un folder/dosar denumit Bluetooth, iar dacă ți-a fost trimis printr-o aplicație ca WhatsApp, se va regăsi în folder-ul WhatsApp.

Unde și cum găsești fișierele descărcate de pe internet pe un telefon Android folosind un Manager de fișiere

Toate aceste locații enumerate mai sus pot fi accesate cu ajutorul unui file explorer care adesea se găsește preinstalat pe majoritatea telefoanelor Android, iar în unele cazuri poate fi denumit Fișierele mele sau Manager fisiere, ori poate fi descărcat gratuit din Magazinul Play. Vezi o listă aici:

Samsung Galaxy Note8

OnePlus 3T

Pentru versiunile noi ale sistemului de operare Android, pe telefoane de la producători care nu intervin prea mult asupra interfeței de utilizator, vei găsi un file explorer stock preinstalat în Setări>Stocare&Memorie>Explorați.


Unde și cum găsești fișierele descărcate de pe internet pe un telefon Android folosind aplicația Descărcări / Downloads

De asemenea, pentru a găsi într-un singur loc toate aceste fișiere descărcate de pe internet, poți folosi o aplicație care se găsește la rândul ei preinstalată pe majoritatea telefoanelor Android și se numește Descărcări, prezentă în sertarul cu aplicații. Aici vor fi listate toate fișierele descărcate de pe internet  de-a lungul timpului pe telefonul tău Android.


Unde și cum găsești fișierele descărcate de pe internet pe un telefon Android folosind un Calculator / Laptop / PC

Conectând telefonul Android printr-un cablu USB la calculator, poți naviga prin memoria internă a telefonului sau prin cea a cardului de memorie, similar modului în care o faci cu Managerul de fișiere direct pe telefon. În felul acesta poți șterge fișierele din folder-ul/dosarul Downloads sau le poți transfera pe calculator.

Odată conectat telefonul prin USB, trebuie să primești o notificare pe ecranul computerului, care îți va spune să urmezi câțiva pași simpli pentru a accesa spațiul de stocare al dispozitivului. În unele cazuri, vei primi, de asemenea, o notificare pe dispozitivul Android care îți va cere să alegi cum vrei să faci conectarea, fiind necesar să selectezi opțiunea "Transfer fișiere".


Dacă vrei din când în când să mai eliberezi spațiu din memoria telefonului sau de pe cardul de memorie, poți accesa fișierele despre care am discutat, fie cu ajutorul unui Manager de fișiere, fie cu ajutorul aplicației Descărcări, și le poți șterge. Trebuie să știi că ștergerea lor de aici le va face indisponibile în Galerie, Player-ul muzical, etc., întrucât ele vor fi eliminate definitiv din telefon.

Niciun comentariu:
Write comentarii