Ce este opțiunea HDR și cum poate fi folosită cu camera foto a unui telefon Android

Ce este opțiunea HDR

HDR este prescurtarea pentru High Dynamic Range și este o funcție cu care sunt dotate majoritatea camerelor foto ale telefoanelor Android de ultimă generație.

Pe scurt, opțiunea HDR cu care este dotată camera foto a telefonului tău presupune realizarea mai multor fotografii consecutive într-un interval de timp foarte scurt, care apoi sunt combinate într-una singură, procesul având loc automat în fundal.


Concret, mai multe fotografii sunt realizate rapid, cu expuneri diferite, una după cealaltă, fiind apoi combinate de software-ul camerei foto a telefonului într-o singură fotografie. Fotografia finală surprinde o gamă largă de tonuri, de la zonele umbrite, până la zonele luminoase, păstrând din setul inițial de fotografii zonele expuse cât mai corect, pe care le îmbină.

Citește și:
Numărul de imagini realizate pentru executarea unei fotografii HDR variază în funcţie de dispozitiv, dar cel mai adesea este de trei fotografii.

Ce este opțiunea HDR
Opțiunea HDR pe OnePlus 3T

Se recomandă folosirea opțiunii HDR pe telefonul mobil atunci când fotografiezi peisaje și soarele poate crea un contrast prea mare sau când faci fotografii la lumină slabă, ori unele porțiuni ce urmează a fi surprinse sunt mai întunecate.

Ce este opțiunea HDR

Nu se recomandă folosirea HDR atunci când vrei să surprinzi cadre în mișcare. Dacă subiectul fotografiat este în mișcare, fotografia va ieși încețoșată pentru că în setul de fotografii făcute pentru a fi combinate în cea finală, acesta va avea poziții diferite. Totuși, folosind HDR pentru cadre în mișcare se pot obține unele efecte interesante.

Ce este opțiunea HDR

Pentru a vedea dacă și camera foto a telefonului tău este dotată cu această opțiune, este suficient să faci o verificare în setările ei.

Dacă telefonul nu dispune de opțiunea HDR, ai mereu la îndemână Magazinul Play cu nenumărate aplicații pentru camera foto, care includ și modul HDR.

Niciun comentariu:
Write comentarii