Aplicații esențiale care nu trebuie să lipsească de pe un telefon Android

Aplicații esențiale care nu trebuie să lipsească de pe un telefon Android

Potrivit Statista.com, în al treilea trimestru al anului 2019, utilizatorii de dispozitive Android aveau posibilitatea de a alege pentru a folosi din Magazinul Play dintre aproximativ 2,5 milioane de aplicații, în timp ce Apple App Store rămâne în continuare pe locul doi, oferind utilizatorilor mai puțin de 2 milioane de aplicații.

Utilizatorilor de dispozitive Android li se pune la dispoziție un număr impresionant de aplicații dintre care pot alege. Cu atât de multe opțiuni pentru fiecare categorie de aplicații și cu un Magazin Play în continuă creștere, inundat cu aplicații care nu încetează să forțeze limitele pentru o mai bună experiență de utilizator, alegerea pentru cea mai bună și mai potrivită aplicație pentru nevoile tale devine și mai greu de luat.

Cele mai importante aplicații care trebuie să se găsească pe un telefon Android:

1. APLICAȚII PENTRU MESAGERIE:

- WhatsApp. WhatsApp Messenger este cea mai populară aplicație de mesagerie gratuită pentru Android. WhatsApp utilizează conexiunea telefonului la internet (4G/3G/2G/EDGE sau Wi-Fi) pentru a trimite mesaje și efectua apeluri simple sau video. Aplicația poate fi utilizată pentru a trimite și a primi mesaje, pentru a efectua și a primi apeluri, pentru a primi și a trimite poze, fișiere video, documente precum și mesaje vocale.
WhatsApp
Citește și:
- Facebook Messenger. Din moment ce toată lumea este pe Facebook, Facebook Messenger este un pariu sigur pentru a lua legătura cu cineva. Componenta de mesagerie este acum separată de aplicația obișnuită, așa că va trebui să descărcați aplicația.
Facebook Messenger
- Snapchat. Aplicația vă permite să fotografiați, să filmați sau să scrieți mesaje (pe care o dată ce le-ați închis nu le mai puteți vedea niciodată). În cazul pozelor și al filmărilor trebuie să setați timpul de afișare.
Snapchat
- Skype. Cu mesajele instant, apelurile vocale şi video de la Skype este mai simplu să-ți împărtăşești experienţele cu persoanele importante pentru tine, oriunde s-ar afla acestea.
Skype
- Google Duo. Este una dintre cele mai bune aplicații de video calling, este simplă și de încredere căci este dezvoltată de Goole.
Google Duo

2. APLICAȚII PENTRU REȚELE SOCIALE:

- Facebook. Mai este necesară vreo prezentare?
Facebook
Citește și:
- Twitter. Platforma Twitter a devenit o modalitate foarte bună de a da frâu liber emoțiilor, zvonurilor și bârfelor și o sursă importantă de informație. Donald Trump o folosește și pentru a vorbi cu soția😊
Twitter
- Instagram. Instagram este o aplicaţie de foto-sharing care permite utilizatorilor să distribuie fotografii sau mici clipuri video. Se pot aplica o multitudine de filtre care pot ajuta la transformarea fotografiilor.
Instagram

3. APLICAȚII PENTRU ENTERTAINMENT:

- Netflix. Disponibil acum și în România, Netflix oferă servicii de streaming contra cost, totul la o calitate și o diversitate ireproșabilă, inclusiv producții proprii.
Netflix
- VLC pentru AndroidVLC este un player multimedia multi-platformă, gratuit și open source, care redă cele mai multe fișiere multimedia și protocoale de streaming în rețea. Acesta este portul VLC media player pentru platforma Android. VLC pentru Android poate reda aproape orice tip de fișiere video și audio.
VLC
- TuneIn Radio. Aplicația oferă un număr impresionant de posturi radio ce pot fi ascultate cu o conexiune la internet. Din România sunt disponibile toate posturile cunoscute. Telefoanele Android cu receptor FM incorporat sunt tot mai puține iar aceasta poate fi aplicația de care ai nevoie.
TunIn Radio
- Shazam. Identifică instantaneu muzica pe care o auzi în jurul tău. Aplicația folosește microfonul dispozitivului și necesită conexiune la internet.
Shazam
- HBO GO. Dacă ai un abonament HBO, această aplicație permite redarea pe telefonul mobil a filmelor și serialelor preferate la o calitate excelentă.
HBO Go

4. APLICAȚII PENTRU CĂLĂTORII ȘI NAVIGARE:

- TripAdvisor. Utilă pentru a plănui și a rezerva vacanța dorită. Oferă o multitudine de recenzii pentru locații și hoteluri.
TripAdvisor
- Booking. Oferă nenumărate posibilități de cazare și planificare a sejurului perfect, include milioane de comentarii și recenzii ale celor care și-au făcut rezervări prin intermediul ei, astfel încât îți poți face o imagine prealabilă a locului în care îți vei petrece vacanța.
Booking
- Sygic. Sygic GPS Navigation este cea mai avansată aplicaţie de navigare prin GPS pentru Android cu hărţi 3D offline de la TomTom, navigaţie precisă, pas cu pas, cu ghidare vocală şi actualizări gratuite ale hărţilor. Sygic GPS Navigation oferă o experienţă sofisticată de navigaţie cu caracteristici inovatoare.
Sygic
Citește și:
- Google Maps. Cea mai la îndemână și cea mai cunoscută aplicație de navigare pentru Android, dezvoltată chiar de Google. Acum permite și navigarea offline prin descărcarea în prealabil a hărții, fără niciun fel de cost. De obicei este preinstalată pe orice telefon Android
Google Maps
- Waze. Este una dintre cele mai populare aplicații de navigare GPS pas-cu-pas, cu date de trafic în timp real, alerte rutiere (radare, poliție, accidente, ambuteiaje), drumuri închise și multe altele. Waze adună datele de trafic de la toți utilizatorii din trafic. Prin simpla menținere a aplicației Waze deschisă pe telefon, Waze adună date de trafic (viteză / timpii necesari pentru a efectua virajele) și le utilizează pentru a detecta ambuteiaje în trafic, cât și pentru a le include într-o arhivă astfel încât Waze va ști întotdeauna, în funcție de oră și de ziua săptămânii, care sunt segmentele de drum cele mai rapide.
Waze

5. APLICAȚII PENTRU E-MAIL:

- Gmail. Aplicația oficială Google pentru Gmail.
Gmail
- Yahoo Mail. Aplicația oficială Yahoo Mail (dacă o mai folosește cineva în ziua de azi)
Yahoo Mail

6. APLICAȚII DIVERSE:

- Google Traducere. Nu are nevoie de o descriere prea amănunțită și chiar dacă în context traducerea nu este încă una extrem de exactă, are o utilitate de necontestat. Aplicația poate traduce textul din fotografii, prin folosirea microfonului poate traduce instantaneu ce se dictează, poate traduce textul copiat pe dispozitiv.
Google Traducere
- Calendar Ortodox. Aplicația este gratuită și conține date despre sărbătorile creștin-ortodoxe din cursul anului în limba română. Conținutul aplicației este complet offline (nu necesită conexiune la internet pentru utilizare). Datele sunt preluate din Calendarul Crestin Ortodox al Mitropolei Române. Poate fi setată să notifice zilele de sărbătoare.
Calendar Ortodox
- Dex pentru Android. Dicționarul explicativ al limbii române transpus într-o aplicație pentru dispozitive Android.
DEX pentru Android
- Stocard. Poate stoca toate cardurile de fidelizare fără a mai fi necesară încărcarea portofelului cu acestea. Pur și simpu în magazin se prezintă ecranul telefonului pentru a fi scanat, iar reducerea este aplicată instant.
Stocard
- Wikipedia. Aplicația oficială a Wikipedia pentru Android. Wikipedia este enciclopedia care conține peste 32 de milioane de articole în 280 de limbi, fiind cea mai cuprinzătoare și larg utilizată lucrare de referință elaborată vreodată de omenire.
Wikipedia
Sunt sigur că mai există și alte aplicații pe care tu le consideri esențiale pe un telefon Android. Aceasta este o scurtă listă făcută de mine, iar dacă vrei să faci completări, spune-ne în comentarii și astfel i-ai putea ajuta și pe alții.

Niciun comentariu:
Write comentarii