Smart Lock pentru Android. O opțiune foarte utilă pe care probabil nu o folosești. Vezi cum funcționează pe telefon

Smart Lock pentru Android

Smart Lock este o opțiune a sistemului de operare Android care permite suprimarea ecranului de blocare în anumite circumstanțe considerate de încredere, menținând dispozitivul deblocat când se află în siguranță.

Smart Lock poate face asta recunoscând semnale, cum ar fi când dispozitivul se află în buzunar sau în apropiere de casă ori birou. Cu opțiunea Smart Lock activată, telefonul poate fi setat să se deblocheze automat în situațiile respective, fără a mai fi nevoie de introducerea PIN-ului, parolei sau modelului, doar prin simpla aprindere a ecranului.


Citește și:
Interfața Android nu este aceeași pe toate telefoanele, ea este diferită de la un producător la altul sau chiar și de la o versiune Android la alta. Opțiunea Smart Lock a fost introdusă începând cu Android 5.0 Lollipop și poate fi găsită de cele mai multe ori în Setări>Securitate, în funcție de modelul telefonului și de versiunea Android.


CONDIȚII PENTRU A FOLOSI SMART LOCK

Pentru a putea folosi opțiunea Smart Lock ai nevoie de o opțiune de securitate a ecranului de blocare activată. Poți folosi un cod PIN, o parolă, un model sau chiar amprenta, dacă telefonul dispune de un scanner pentru amprente. Pentru a face asta caută în Setări>Securitate>Blocarea ecranului. Aici poți alege dintre: Fără, Glisare, Model, PIN și Parolă.


METODE SMART LOCK

Smart Lock are 5 metode de detectare a situațiilor de încredere, dintre care poți folosi oricâte sau chiar pe toate.


1. Detectarea purtării

Telefonul rămâne deblocat cât timp se află asupra ta, când îl ții în mână, când îl porți în buzunar sau în poșetă și se blochează când detectează că a fost pus jos. Această metodă folosește accelerometrul telefonului.


2. Locații de încredere

Această metodă este una dintre cele mai utile și cele mai folosite. Se folosește locația în care se află telefonul și dacă a fost predefinită anterior ca una de încredere, ecranul de blocare este suprimat. Pot fi determinate ca locații de încredere oricâte locații pe care le alegi de pe hartă, spre exemplu acasă sau la birou.

3. Dispozitive de încredere

Această metodă menține dispozitivul deblocat când este conectat prin Bluetooth la alte dispozitive setate anterior ca fiind de încredere, cum ar fi un smartwatch sau sistemul Bluetooth al mașinii.


4. Chipul de încredere

Chiar dacă sună interesant, această metodă nu e tocmai cea mai potrivită. În acest caz se folosește camera selfie a telefonului pentru ați detecta fața de fiecare dată când aprinzi ecranul. De fapt, mai degrabă îl deblochezi cu PIN-ul, parola sau modelul, în funcție de ce ai setat pe telefon, pentru că recunoașterea facială este o metodă foarte lentă. În plus, recunoașterea facială este mai puțin sigură ca un PIN, o parolă sau un model, iar cineva care seamănă cu tine ar putea debloca telefonul.


5. Vocea de încredere

Vocea de încredere permite folosirea comenzii vocale OK Google.

CUM SE ACTIVEAZĂ SMART LOCK

  • Setări
  • Securitate
  • Smart Lock
    • Alege o metodă Smart Lock
    • Urmărește instrucțiunile care apar pe ecran
Unele dintre metodele Smart Lock îți vor cere totuși PIN-ul, modelul sau parola la prima deblocare a telefonului, însă ulterior lucrurile vor funcționa așa cum am prezentat mai sus. În afara situațiilor de încredere, Smart Lock nu va interveni asupra ecranului de blocare iar lucrurile vor funcționa normal.

După ce ai activat Smart Lock, când aprinzi ecranul telefonului, va apărea pulsând în partea de jos a ecranului un lăcățel într-un cerc.

Niciun comentariu:
Write comentarii