Cum să găsești un telefon Android pierdut sau furat și cum să stergi toate datele din el

Cum să găsești un telefon Android pierdut sau furat și cum să stergi toate datele din el

Cât de grav ar fi pentru tine să îți pierzi sau să ți se fure telefonul mobil? La cât de importante au devenit telefoanele mobile în viața noastră, probabil că o întâmplare nefericită ca asta ți-ar putea afecta serios buna dispoziție, fără să mai vorbim de "gaura din buzunar".

Chiar dacă, cu un efort financiar mai mic sau mai mare, îți vei cumpăra un alt telefon, mai rămâne problema datelor și informațiilor personale (fotografii, numere de telefon, adrese, informații bancare, coduri pin, etc) pe care le aveai stocate în cel pierdut sau furat.

Cea mai bună soluție pentru această problemă o livrează chiar de Google, dezvoltatorul sistemului de operare Android. Este vorba despre aplicația Găsește-mi dispozitivul ce poate fi accesată de pe un computer sub forma unui site web sau de pe un alt telefon Android sub forma unei aplicații pe care o poți descărca din Magazinul Play.

Citește și:
Măsuri de siguranță pe care le poți lua în eventualitatea furtului sau pierderii telefonului, chiar dacă acestea nu te vor ajuta neapărat să îl și recuperezi:
  • setează un cod PIN pentru cartela SIM;
  • setează un cod de blocare pentru telefon;
  • folosește o modalitate de deblocare a ecranului cu desen, cod, parolă sau amprentă;
  • setează informațiile despre proprietar pentru ecranul de blocare, introdu chiar și un număr de telefon pe care să poți fi sunat în cazul pierderii.

Găsește-mi dispozitivul

Pe 17.05.2017, în cadrul evenimentului Google I/O 2017, compania americană a anunțat, printre altele, că Managerul de dispozitiv Android va fi redenumit Găsește-mi dispozitivul și va face parte din Proiectul Google Play Protect ce va fi implementat începând cu Android O 8.0.

Găsește-mi dispozitivul este soluția pe care o oferă Google pentru recuperarea unui telefon Android pierdut sau furat sau pentru a șterge datele din el. Din păcate nu este soluția perfectă pentru că nici una dintre opțiunile pe care le oferă nu funcționează dacă telefonul nu este pornit și conectat la internet (wi-fi sau date mobile) și probabil că nici nu există una.

Găsește-mi dispozitivul poate fi accesat sub forma unui site web de pe computer AICI sau sub forma unei aplicații ce poate fi instalată pe oricare alt telefon Android și poate fi descărcată din Magazinul Play, aici:

Chiar dacă cele mai multe telefoane Android vin cu această opțiune deja activată, va trebui să te asiguri că în Setări>Securitate, ai opțiunea Găsește-mi dispozitivul activată.


De asemenea ar fi de preferat ca localizarea prin GPS să fie activată. Nu îți fie teamă de un consum suplimentar al bateriei pentru că GPS-ul nu consumă dacă nu este folosit.

Iată ce poți face cu Găsește-mi dispozitivul:

1. Poți localiza telefonului pe hartă 

Imediat ce te înregistrezi cu numele de utilizator și parola contului Google folosit pe telefonul Android furat sau pierdut, ultima localizare a dispozitivului îți va fi afișată pe hartă, iar după un timp foarte scurt se va afișa locația în timp real. Ai și un buton de refresh pentru a actualiza locația la cerere. Această opțiune nu va funcționa dacă telefonul nu este deschis și conectat la internet (wi-fi sau date mobile). Dacă este activat GPS-ul localizarea va fi foarte exactă, iar în lipsa lui localizarea pe baza conexiunii la internet va avea o precizie de câteva zeci de metri.

Cum să găsești un telefon Android pierdut sau furat

2. Poți porni sunetul de apel

Folosind această funcție, când bănuiești că telefonul se află în apropiere, acesta va suna la volum maxim timp de 5 minute. Nu este vorba despre un apel telefonic la care să se poată și răspunde, ci doar de pornirea la volum maxim a tonului de apel.


3. Poți bloca telefonul

Cu ajutorul acestei funcții ecranul actual de blocare va fi înlocuit cu un sistem de blocare prin parolă. Nu folosiți parola contului Google. Se poate seta și un mesaj de recuperare ce va fi afișat pe ecranul de blocare sau se poate introduce un număr de telefon iar pe ecranul de blocare se va afișa un buton prin folosirea căruia se apelează numărul setat de tine.


4. Poți șterge datele din telefon

Folosind această funcție vei reseta dispozitivul la setările din fabrică. Aplicațiile, fotografiile, muzica și setările vor fi șterse. După ce ștergeți datele, Găsește-mi telefonul nu va mai funcționa. Această resetare este permanentă. Dacă dispozitivul este închis, resetarea la setările din fabrică se va face imediat ce acesta va fi pornit. Folosirea ulterioară a dispozitivului va fi imposibilă pentru că va fi condiționată de utilizarea contului Google cu care a fost resetat și a cărui parolă noul utilizator nu o cunoaște.

Niciun comentariu:
Write comentarii