Cele mai bune 10 sfaturi pentru siguranța/securitatea unui telefon Android

Cele mai bune 9 sfaturi pentru siguranța/securitatea unui telefon Android

Pierderea, furtul sau distrugerea telefonului mobil pot fi o adevărată problemă. Telefonul mobil a devenit un fel de portofel modern și mă gândesc la prețul mare de achiziție, la informațiile personale (contacte, coduri PIN, parole, etc), datele și fișierele stocate în el (fotografii, filme, înregistrări audio, fotografii ale unor documente, etc), dar și la alte aspecte care îl fac important în viața noastră.

Cele mai bune 10 sfaturi pentru siguranța/securitatea unui telefon Android:

1. Nu te așeza cu telefonul mobil în buzunarul din spate al pantalonilor

Telefoanele mobile sunt din ce în ce mai subțiri și în același timp au ecrane tot mai mari. Acesta este de fapt unul dintre scopurile producătorilor de telefoane mobile, să livreze dispozitive cât mai subțiri și mai ușoare, însă intervine riscul deteriorării mai facile, dacă sunt folosite impropriu.

2. Ține telefonul mobil departe de sursele de apă

Ține telefonul mobil departe de sursele de apă, dacă nu este unul dintre cele mai moderne, certificate pentru rezistență la apă și praf. Dacă totuși inevitabilul se produce vezi: Cum salvezi / recuperezi un telefon mobil scăpat în apă.

Citește și:

3. Actualizează software-ul telefonului de îndată ce o actualizare este disponibilă

În lumea Android, preocupările legate de securitate sunt la fel de răspândite, ca în orice alt domeniu. De-a lungul timpului, dezvoltatorii sistemului de operare Android au arătat în repetate rânduri că problemele de securitate sunt cea mai mare provocare cu care se confruntă.


În consecință, nu există actualizare de software livrată de producătorul unui telefon mobil, care să nu aducă îmbunătățiri și la capitolul securitate.

4. Nu instala aplicații din surse necunoscute/aplicații care nu prezintă încredere

Desigur, nu toate aplicațiile pe care le descarci din alte suse decât Magazinul Play sunt periculoase. Unii dezvoltatori operează și în afara Magazinului Play pentru a oferi aplicațiile în stadiu beta pentru teste sau pentru a evita unele dintre regulile stricte ale companiei Google. Întotdeauna trebuie să te asiguri că descărcarea se face dintr-o sursă relativ sigură.

Citește și:
Este adevărat că Google face treabă bună păstrând Magazinul Play curat și departe de aplicațiile rău intenționate, însă nu putem spune asta și despre ceilalți furnizori de aplicații. În plus, aplicațiile piratate pot expune telefonul la un cod malițios care ar putea colecta date sau ar putea să ne streseze cu notificări și reclame agresive/nedorite.

5. Folosește parole sigure/puternice

O parolă puternică ar trebui să fie relativ lungă, minim 10 caractere, compusă din litere și cifre aleatorii. Nu folosi în cuprinsul parolelor nume, zile de naștere ori alte coduri care îți oferă confort în a le reține. Parola nu trebuie să fie banală sau ușor de ghicit.

Se recomandă folosirea de parole unice la toate conturile online. Asta te-ar putea feri de compromiterea tuturor conturilor dintr-o singură lovitură.

Sfatul nu este aplicabil doar pentru ecranul de blocare al telefonului, ci pentru toate parolele pe care le deții.

6. Folosește ecranul de blocare cu cod sau parolă sau folosește senzorul de amprentă

Folosirea ecranului de blocare a telefonului cu cod sau parolă te poate feri atât de persoanele indiscrete, care în lipsa ta și-ar putea băga nasul unde nu le fierbe oala, dar și de apelări accidentale atunci când telefonul se află în buzunar sau în geantă.

Folosirea unui cod sau a unei parole pe ecranul de blocare nu este totuși de mare ajutor în cazul furtului sau pierderii telefonului mobil.


Orice telefon Android oferă cele două opțiuni, cod sau parolă, ba chiar unele ca LG ne pun la dispoziție Knock Code-ul, care presupune deblocarea ecranului prin tastarea pe ecranul stins a unei secvențe prestabilite.

În cazul telefoanelor de ultimă generație mai avem la îndemână senzorul de amprentă, de departe cea mai simplă soluție, sau deblocarea facială.

7. Folosește Verificarea în doi pași de la Google

Poți activa această opțiune AICI. Cu ajutorul ei poți preveni folosirea contului Google când ți s-a spart parola. Adăugă un nivel de securitate suplimentar, introducând parola și un cod unic de verificare trimis pe telefonul tău. Astfel îți protejezi contul Google de infractorii informatici. Chiar dacă o altă persoană vă află parola, nu va fi suficient pentru a se conecta la contul tău.

8. Folosește aplicațiile pentru Backup


9. Folosește Găsește-mi dispozitivul de la Google


Google Găsește-mi Dispozitivul poate fi accesat AICI. Cu ajutorul acestui instrument simplu de la Google, dacă telefonul mobil furat sau pierdut este conectat la internet, poate fi apelat, poate fi blocat prin înlocuirea ecranului de blocare cu un sistem de blocare cu parolă ori i se pot șterge toate datele prin resetarea la setările din fabrică.

10. Încarcă telefonul urmând niște reguli simple

Citește și:

Niciun comentariu:
Write comentarii