10 sfaturi pentru siguranța și securitatea unui telefon Android

10 sfaturi pentru siguranța/securitatea unui telefon Android

Cât de important este telefonul mobil în viața ta? Sunt sigur că pierderea, furtul sau distrugerea lui pot deveni pentru tine o adevărată problemă. Telefonul mobil a devenit un instrument indispensabil, un fel de portofel modern care le incorporează pe toate, informații personale (contacte, coduri PIN, parole, carduri virtuale, aplicații de online banking etc), date și fișiere stocate în el (fotografii, filme, înregistrări audio, fotografii ale unor documente, etc), îți oferă acces la internet, etc.

10 SFATURI PENTRU SIGURANȚA ȘI SECURITATEA UNUI TELEFON ANDROID:

1. Nu te așeza cu telefonul mobil în buzunarul din spate al pantalonilor

Telefoanele mobile sunt tot mai subțiri și în același timp au ecrane tot mai mari. Acesta este de fapt unul dintre scopurile producătorilor de telefoane inteligente, să livreze dispozitive cât mai subțiri și mai ușoare, însă intervine riscul deteriorării mai facile când sunt folosite impropriu.

2. Ține telefonul mobil departe de sursele de apă

Ține telefonul mobil departe de sursele de apă, asta dacă nu este unul dintre cele mai moderne, certificate pentru rezistență la apă și praf. Dacă totuși inevitabilul se produce vezi: Cum salvezi / recuperezi un telefon mobil scăpat în apă.

Citește și:

3. Actualizează software-ul telefonului de îndată ce o actualizare este disponibilă

În lumea Android, preocupările legate de securitate sunt la fel de răspândite, ca în orice alt domeniu. De-a lungul timpului, dezvoltatorii sistemului de operare Android au confirmat în repetate rânduri că problemele de securitate sunt cea mai mare provocare cu care se confruntă.


Drept urmare, nu există actualizare software livrată de un producător de telefoane mobile, care să nu aducă îmbunătățiri și la capitolul securitate.

4. Nu instala aplicații din surse necunoscute/aplicații care nu prezintă încredere

Desigur, nu toate aplicațiile pe care le descarci din alte suse decât Magazinul Play sunt periculoase. Unii dezvoltatori operează și în afara Magazinului Play pentru a oferi aplicațiile în stadiu beta pentru teste sau pentru a evita unele dintre regulile stricte ale companiei Google pentru publicarea aplicațiilor în magazin. Întotdeauna trebuie să te asiguri că descărcarea se face dintr-o sursă relativ sigură iar aplicația nu îți va compromite telefonul.

Citește și:
Google face treabă bună păstrând Magazinul Play curat și departe de aplicațiile rău intenționate, însă nu putem spune asta și despre ceilalți furnizori de aplicații. În plus, aplicațiile piratate pot expune telefonul la un cod malițios care ar putea colecta date sau ar putea să ne streseze cu notificări și reclame agresive/nedorite.

5. Folosește parole sigure/puternice pentru blocarea telefonului sau a aplicațiilor

O parolă puternică ar trebui să fie relativ lungă, minim 10 caractere, compusă din litere și cifre aleatorii. Nu folosi în cuprinsul parolelor nume, zile de naștere ori alte coduri care îți oferă confort în a le reține. Parola nu trebuie să fie banală sau ușor de ghicit.

Se recomandă folosirea de parole unice la toate conturile online. Asta te-ar putea feri de compromiterea tuturor conturilor dintr-o singură lovitură.

6. Folosește ecranul de blocare cu cod sau parolă ori folosește senzorul de amprentă sau deblocarea facială

Folosirea telefonului cu parolă sau cod pe ecranul de blocare te poate feri atât de persoanele indiscrete, care în lipsa ta și-ar putea băga nasul unde nu le fierbe oala, dar și de apelări accidentale atunci când telefonul se află în buzunar sau în geantă. Totuși, acestea nu-ți vor fi de mare ajutor în cazul furtului sau pierderii telefonului mobil.

Orice telefon Android oferă posibilitatea de blocare a ecranului cu cod sau parolă. Cele de generație nouă au senzori pentru amprente și/sau deblocare facială.

7. Folosește Verificarea în doi pași de la Google

Poți activa această opțiune AICI. Cu ajutorul ei poți preveni folosirea contului Google când ți s-a spart parola. Adăugă un nivel de securitate suplimentar, introducând parola și un cod unic de verificare trimis pe telefonul tău. Astfel îți protejezi contul Google de infractorii informatici. Chiar dacă o altă persoană vă află parola, nu va fi suficient pentru a se conecta la contul tău. Pentru a se conecta, respectiva persoană va trebui să știe și să aibă ceva ce numai tu știi.

8. Folosește aplicațiile pentru Backup


9. Folosește Găsește-mi dispozitivul de la Google


Google Găsește-mi Dispozitivul poate fi accesat AICI. Cu ajutorul acestui instrument simplu de la Google, dacă telefonul mobil furat sau pierdut este conectat la internet, poate fi apelat, poate fi blocat prin înlocuirea ecranului de blocare cu un alt sistem de blocare cu parolă ori i se pot șterge toate datele prin resetarea la setările din fabrică.

10. Încarcă telefonul urmând niște reguli simple

  • Evită descărcarea completă a bateriei și încărcarea ei până la 100%
  • Nu folosi și nu încărca telefonul în condiții de temperatură extremă
  • Înainte de prima folosire încarcă bateria la 100%
  • Folosește încărcătorul original
  • Nu încărca telefonul în husă
Citește și:

Niciun comentariu:
Write comentarii