Sfaturi pentru prelungirea duratei de viață a bateriei unui telefon Android

Sfaturi pentru prelungirea duratei de viață a bateriei unui telefon Android

Unul dintre cei mai mari consumatori ai unui telefon inteligent este ecranul său. Indiferent că este un ecran de tip LCD sau Amoled, el este cel mai mare dușman al bateriei telefonului, în privința căruia nu poți face mare lucru pentru reducerea consumului de energie.

Bineînțeles, producătorii de telefoane mobile cunosc acest aspect și fac constant eforturi pentru îmbunătățirea performanțelor la acest capitol. Există totuși unele trucuri care permit scăderea consumului bateriei, indiferent că acestea țin de modul de utilizare al ecranului sau de anumite setări simple și la îndemână pentru oricine.


Referitor la bateriile utilizate în telefoanele inteligente de astăzi, ar fi de precizat că acestea sunt în procent covârșitor tehnologie Lithium-Ion (Li-ion) sau Lithium-Polymer (Li-Po) și nu necesită cicluri complete de încărcare sau descărcare, nici la începutul utilizării, nici ulterior. De fapt, se recomandă ca acest tip de baterie să nu fie lăsat să se descarce sau să se încarce complet.

Citește și:

Sfaturi pentru prelungirea duratei de viață a bateriei unui telefon Android

1. Nu închide aplicațiile din sertarul de aplicații recente
Android are un sistem propriu și inteligent de gestionare a memoriei RAM. Aplicațiile utilizate recent și frecvent rulează în fundal, iar memoria este eliberată automat atunci când se impune. Din acest motiv, utilizatorii care șterg aplicațiile din sertarul de aplicații recente fac o alegere greșită. Ștergând aplicația din lista de aplicații recente ea se va deschide mai greu la următoarea utilizare. Când aplicația rulează în fundal este de la sine înțeles că se va deschide mai ușor, fiind necesare mai puține procese și resurse.


2. Folosește un wallpaper negru sau cu mult negru
Dacă ai un ecran Amoled acesta iluminează doar pixelii colorați. Nefiind iluminați, pixelii negri nu consumă energie.

Citește și:
3. Nu folosi aplicații care promit performanțe mai bune ale bateriei
Nu te alegi decât cu încă o aplicație care generează o multitudine de procese de fundal și te agresează cu reclame, care mai mult consumă energie decât să o economisească. Însușeste-ți și pune în practică toate sfaturile din acest articol și poi vei fi făcut tot ce ar fi putut face și o astfel de aplicație, sau chiar mai mult.

4. Nu folosi auto-luminozitatea sau luminozitatea adaptivă
Dacă vrei să economisești baterie, luminozitatea automată nu ajută prea mult. Ea reglează intensitatea luminozității ecranului telefonului în funcție de condițiile exterioare. Un nivel crescut al luminozității ecranului atrage un consum mai mare al bateriei. Totodată, auto luminozitatea implică folosirea unui senzor care măsoară luminozitatea exterioară și care implică la rândul lui un consum de energie. Recomand folosirea auto luminozității pentru un confort în utilizarea telefonului, dar nu și atunci când vrei să faci economie de energie.


5. Folosește un nivel mai mic al luminozității ecranului
Cu cât luminozitatea ecranului este mai mică, cu atât scade consumul bateriei.

6. Setează un timp scurt pentru închiderea ecranului atunci când nu este folosit
De obicei se setează la 30 de secunde sau un minut. În criză de baterie poate fi setat chiar la 10-15 secunde.

7. Oprește vibrația la atingerea butoanelor sau a ecranului
Vibrațiile la atingerea butoanelor sau a ecranului oferă confort în utilizare, însă consumă energie.

8. Dezactivează Bluetooth-ul, NFC-ul, Wi-Fi-ul, conexiunea de date, GPS-ul, atunci când nu le folosești, acestea fac parte din categoria celor mai importanți consumatori

9. Schimbă operatorul de rețea dacă ai semnal slab acasă
Probabil că acasă îți petreci cel mai mult timp din viață. Un semnal de rețea slab atrage un consum mai mare al bateriei, telefonul încercând constant să rămână conectat.

10. Setează funcția de economisire a bateriei să se activeze automat la 10%-15% din capacitatea bateriei
Acestă setare implică dezactivarea anumitor funcții și opțiuni precum și reglarea luminozității la un nivel redus și îți va oferi astfel un plus de energie.

11. Actualizează manual aplicațiile în Magazinul Play (Android Play Store), doar atunci când îți convine ție
Nu-ți dorești ca atunci când ești în criză de baterie să înceapă actualizarea automată a unor aplicații. Procesul în sine dar și descărcarea actualizărilor presupune consum de energie.


12. Oprește sincronizarea datelor în fundal
Aplicațiile de email sau social media se sincronizează frecvent în fundal și vor căuta noi e-mailuri sau actualizări. Sincronizarea frecventă poate reduce durata de viață a bateriei. Verifică setările pentru sincronizare în fundal și asigură-te că acestea se sincronizează doar de câte ori ai nevoie.

13. Asigură-te că ți-ai actualizat telefonul la ultima versiune software disponibilă

14. Minimizează expunerea telefonului la temperaturi extreme
Căldura extremă și frigul pot deteriora bateria. Nu lăsa telefonul în masină vara sau iarna sau pe șezlong când ești la plajă.

15. Folosește baterii originale
Un sfat de multe ori neglijat, dar de care ar trebui totuși să ții cont. Bateriile telefoanelor mobile au devenit un subiect sensibil, mai ales după eșecul Galaxy Note 7. Procesul de fabricație al unei baterii necesită atenție și precizie, iar un produs original te scapă de griji.

Vezi și: 5 sfaturi importante și mituri nefondate despre cum să încarci și cum să folosești corect bateria unui telefon mobil

Niciun comentariu:
Write comentarii