Cum faci ROOT pe Android direct de pe telefon

Cum faci ROOT pe Android direct de pe telefon

Există două metode de a face Root pe Android: folosind calculatorul sau direct de pe telefon. Dacă există o soluție de a face Root pentru telefonul tău, acolo unde metoda direct pe telefon nu funcționează, vei reuși cu ajutorul computerul.

Avantajul de a avea Root pe un telefon Android se traduce în principal prin următoarele beneficii:
  • Posibilitatea de a instala un Custom Rom
  • Posibilitatea de a instala un Custom Kernel
  • Posibilitatea de a dezinstala aplicațiile incluse de producătorul telefonului în sistemul de operare și de care nu ai nevoie ori consideri că îi îngreunează rularea, aplicații denumite generic bloatware
  • Posibilitatea de a face un backup complet dispozitivului
  • Posibilitatea de a putea bloca complet reclamele în aplicații dar și în browser
  • Posibilitatea de a mări puterea procesorului sau durata de viață a bateriei
  • Posibilitatea de a debloca anumite funcții ascunse sau de a instala aplicații care altfel sunt incompatibile
Citește și:
Avantajele de a face Root direct pe telefon pot fi rezumate astfel:
  • Confort suplimentar prin neutilizarea unui PC 
  • Scad șansele unei erori fatale pentru telefon 
Indiferent de aplicația pe care o alegi pentru a face Root direct pe telefon, înainte trebuie să parcurgi câțiva pași pregătitori pentru dispozitiv:
  • Încarcă bateria telefonului la cel puțin 40%-50% din capacitate 
  • Activează Surse necunoscute în Setările telefonului la rubrica Securitate 
  • Fă un backup acolo unde consideri necesar (mesaje, fotografii, etc.) 
  • Dacă există, scoate cardul de memorie din telefon

METODE DE A FACE ROOT FĂRĂ PC/COMPUTER

Niciuna dintre soluțiile prezentate mai jos nu suportă orice tip de telefon Android sau orice versiune a sistemului de operare Android. Consultă cu atenție lista dispozitivelor compatibile precum și versiunile Android suportate, pe site-ul oficial al fiecăreia.

1. KingoRoot

Prezentată de dezvoltatori ca fiind cea mai simplă și rapidă metodă de Root direct pe telefon, KingoRoot este o aplicație simplă cu design minimalistic, ușor de folosit. La deschiderea aplicației îți este prezentată o listă cu dispozitivele și versiunile Android suportate iar în continuare nu trebuie decât să urmezi câteva indicații simple. Pentru aplicație și instrucțiuni complete de utilizare consultă site-ul oficial AICI.


2. FarmaRoot

FarmaRoot este una dintre cele mai apreciate aplicații în domeniu,considerată ca fiind cea mai sigură.
Lista compatibilităților poate fi verificată pe site-ul XDA. Aplicația poate fi descărcată AICI.
FarmaRoot

3. TowelRoot

TowelRoot este o altă aplicație pentru a face Root pe Android, direct pe telefon. Dacă nu ai reușit să faci Root cu alte aplicații, sigur aceasta te va ajuta. TowelRoot are o rată de succes foarte mare și este foarte simplu de folosit. Aplicația trebuie descărcată și instalată pe telefon după care te va ghida printr-un proces extrem de simplu iar în final îți va oferi acces Root. Site-ul oficial poate fi accesat AICI.

TowelRoot

4. BaiduRoot

BaiduRoot este o aplicație pentru Root dezvoltată de chinezi tradusă acum și în limba engleză. Aplicația primește actualizări constante și include o listă largă de telefoane compatibile. Este o aplicație la fel de simplă care după ce este instalată îți va indica pașii de urmat și îți va oferi acces Root cu doar câteva click-uri. Site-ul oficial poate fi accesat AICI.


Dacă toate încercările tale de a face Root direct pe telefon au eșuat, va trebui să folosești calculatorul și un tutorial specific și adecvat pentru a face Root pe tipul tău de telefon.

ATENȚIE!!!! Nu încurajez pe nimeni să facă ROOT dacă nu știe foarte clar de ce se apucă și cum trebuie să procedeze. Acesta poate fi un proces periculos și poate duce la pierderea garanției sau la deteriorarea ireversibilă a telefonului.

Niciun comentariu:
Write comentarii