Cum resetezi un telefon Android la setările din fabrică

Cum resetezi un telefon Android la setările din fabrică

Motivele pentru care ai avea nevoie să îți resetezi telefonul la setările din fabrică pot fi multiple. Fie că vrei să îți vinzi telefonul și nu îți dorești ca datele și informațiile tale personale să ajungă pe mâna altcuiva, fie că sistemul de operare a început să dea tot felul de erori iar aplicațiile se încarcă foarte greu, fie că vrei doar să scapi de multitudinea de aplicații pe care le-ai instalat de-a lungul timpului și nu mai poți face ordine prin ele, o resetare la setările din fabrică poate fi soluția salvatoare.

Resetarea la setările din fabrică îți va aduce dispozitivul Android la starea lui inițială, scăpându-te de orice erori, aplicații instalate în timp, date și fișiere salvate. Telefonul va reveni la un sistem de operare proaspăt și curat, așa cum a fost livrat de producătorul său atunci când a fost cumpărat.


Se recomandă ca înaintea restabilirii setărilor din fabrică să faci o copie de rezervă a datelor tale.


Cum resetezi un telefon Android la setările din fabrică

1. VARIANTA SIMPLĂ
Restabilirea setărilor din fabrică din meniul telefonului
Pașii pot fi ușor diferiți în funcție de versiunea sistemului de operare Android, dar și de producătorul telefonului. Capturile de ecran de mai jos sunt de pe un telefon cu sistem de operare Android 10.
  • Se accesează Setările telefonului
  • Click pe Opțiuni de resetare
  • Apasă Ștergeți toate datele (reveniți la setările din fabrică). Pe următorul ecran va fi afișată și opțiunea de a șterge memoria internă, ceea ce îți recomand să faci. Astfel se vor șterge și elementele de conținut din spațiul de stocare intern, inclusiv muzica, fotografiile, videoclipurile și celelalte date personale
  • Dacă telefonul este criptat ți se va cere să introduci codul de securitate
  • La finalizarea procesului telefonul repornește

2. VARIANTA COMPLICATĂ 
Resetarea la setările din fabrică din Recovery Mode
(mult mai eficientă în caz de probleme grave care nu permit resetarea din meniul telefonului)
  • Dacă telefonul este deschis, închide-l
  • Când telefonul este închis, apasă butoanele Power și Volume up sau Volume down în același timp și așteaptă până se deschide
  • În funcție de producătorul telefonului, dacă îți apare o listă de opțiuni, selectează Recovery mode sau direct Wipe data/Factory reset. Poți naviga în lista respectivă folosind butoanele de volum (Volume up pentru a naviga în sus și Volume down pentru a naviga în jos) și poți selecta folosind butonul Power.
Cum resetezi un telefon Android la setările sau configurarea din fabrică

NOTĂ:
Combinația de butoane prezentată mai sus este combinația nativă a sistemului de operare Android. În funcție de intervenția producătorului telefonului asupra sistemului de operare există și variații, astfel:
  • În cazul unor telefoane Samsung mai vechi combinația este Volume up, Home și Power
  • În cazul LG combinația este Volume down și Power. Se ține apăsat până la apariția logo-ului LG, se eliberează scurt și se apasă din nou până la apariția meniului
  • În cazul HTC combinația este Volume down și Power. La apariția primului meniu se selectează (navigând cu butoanele de volum și selectând cu butonul Power) Reboot to Bootloader. Ulterior se selectează Reboot to Recovery Mode.

Niciun comentariu:
Write comentarii