Cum blochezi reclamele din aplicații sau browserul web pe un telefon Android cu sau fără Root


Cum blochezi reclamele din aplicații sau browserul web pe un telefon Android

Reclamele, mai ales cele de tip pop-up, pot fi unele dintre cele mai enervante. Ele sunt prezente pe paginile web pe care le vizitezi dar și în aplicațiile și jocurile pe care le ai instalate pe telefonul tău Android. Toate aceste reclame (statice și video) folosesc de fapt trafic de date suplimentar dar și bateria telefonului care face eforturi pentru redarea oricărui conținut grafic.

Totuși, reclamele sunt un rău necesar. Multe site-uri și aplicații oferă informații și conținut gratuit iar reclamele pot asigura prin câștigurile generate un minim de motivație deținătorului blogului/site-ului. Personal nu folosesc niciun adblocker, mai ales dacă este vorba de produse online care îmi plac, este o alegere proprie prin care înțeleg să recompensez un conținut pe care îl consider util sau intersant.


Pentru început, pentru navigarea pe internet, poți utiliza browser-ul Google Chrome. Chrome are în setările proprii o opțiune de blocare a ferestrelor pop-up care poate fi activată cu ușurință (vezi capturile de ecran de mai jos).

Cum blochezi reclamele din aplicații sau browserul web pe un telefon Android

În continuare îți voi prezenta două dintre cele mai eficiente metode de blocare a reclamelor pe telefoanele Android, una pentru telefoanele cu root și una pentru cele fără root.

CITEȘTE ȘI:

ADAWAY - Cel mai bun adblocker pentru telefoanele Android cu Root

ADAWAY

Dacă ai acces root, AdAway este cea mai bună opțiune pentru blocarea reclamelor. AdAway blochează reclamele indiferent că este vorba de cele de pe website-urile pe care navighezi sau de cele din aplicații și jocuri. Aplicația permite și setarea unei liste albe sau unei liste negre, practic dacă tu consideri că un anumit site sau o anumită aplicație merită să afișeze reclame poți să îl/o introduci în lista albă.

Cel mai frumos lucru despre AdAway este că o setezi o singură dată, iar ulterior nu mai trebuie să deschizi aplicația decât pentru actualizarea fișierelor hosts iar de aici rezultă un consum minim de energie.

AdAway este o aplicație open-source care rulează pe orice telefon cu root cu Android 2.1 sau mai nou. Din păcate nu poate fi găsită în Magazinul Play pentru că încalcă politica Google.

Rezumând avantajele aplicației avem:
  • Setare mai mult decât simplă
  • Blochează reclamele atât în browser cât și în aplicații și jocuri
  • Nu solicită prea multe resurse
  • Posibilitatea de a seta liste albe sau negre
Site-ul oficial AdAway poate fi găsit AICI iar aplicația poate fi descărcată de AICI.

SEVEN ADCLEAR- Cel mai bun adblocker pentru telefoanele Android fără Root

SEVEN ADCLEAR
Mulți utilizatori de telefoane Android decid să nu facă pasul către Root considerând că nu este util ori pur și simplu nu vor să se complice sau să riște. Ei bine, fără root, lucrurile devin un pic mai tricky când vine vorba despre a bloca reclamele, pentru că modificarea sistemului de operare este mai greoaie.

AdClear se descurcă de minune și în această situație și funcționează eficient și pe telefoanele fără Root. Blochează reclamele în browser, în aplicații, în jocuri dar și pe cele de pe YouTube. Procesul de setare este simplu iar eficiența garantată. Și AdClear este o aplicație gratuită care, de asemenea, nu poate fi găsită în Magazinul Play. Dezvoltatorii chiar se laudă cu asta și folosesc sloganul "We block ads so well, Google kicked us out of the Play Store".

În clipul de mai jos vezi pas cu pas cum funcționează, cum se instalează și cum se setează AdClear.


Site-ul AdClear poate fi accesat AICI.

În concluzie, nu contează dacă alegi AdAway sau AdClear, ambele sunt capabile să blocheze  eficient reclamele. În timp ce ambele aplicații au avantajele și dezavantajele lor, personal cred că AdAway este soluția mai bună, cu condiția să ai acces root. Ambele aplicații vor bloca anunțurile în mod eficient în cele mai multe situații dar, AdAway este pur și simplu o aplicație mai clean, mai eficientă din punct de vedere al consumului bateriei și cu o experiență de utilizare mai plăcută. Cu toate acestea, fără root, AdClear este cu siguranță cea mai bună alternativă.

Niciun comentariu:
Write comentarii