Cele mai bune 9 sfaturi pentru siguranța/securitatea unui telefon Android


Cele mai bune 9 sfaturi pentru siguranța/securitatea unui telefon Android

Cât de mult conteză pentru tine siguranța și securitatea telefonului mobil? Ei bine, dacă nu pui mare preț pe asta, REEVALUEAZĂ SITUAȚIA!!!

Pierderea, furtul, distrugerea telefonului mobil poate fi o adevărată dramă. Telefonul mobil a ajuns să poată fi foarte ușor asemănat cu portofelul. Că ne gândim la prețul destul de mare cu care l-am achiziționat sau că ne gândim la informațiile personale (contacte, coduri PIN, parole, etc), datele și fișierele pe care le stocăm în el (fotografii, filme, înregistrări audio, fotografii ale unor documente, etc), nu ne dorim să ajungem într-una dintre situațiile enumerate.


Iată în continuare câteva sfaturi despre cum să îți păstrezi telefonul Android în siguranță:

1. Nu te așeza cu telefonul mobil în buzunarul din spate al pantalonilor

Telefoanele mobile sunt din ce în ce mai subțiri. Acesta este de fapt unul dintre scopurile producătorilor de telefoane, să livreze dispozitive cât mai subțiri și mai ușoare, însă intervine riscul deteriorării mai ușoare.

2. Ține telefonul mobil departe de sursele de apă

Doar dacă nu ai un telefon dintre cele mai moderne, rezistente la praf și apă. Însă dacă totuși inevitabilul se întâmplă vezi: Cum salvăm un telefon mobil scăpat în apă.

Citește și:

3. Actualizează software-ul telefonului de îndată ce un update este disponibil

În lumea Android, preocupările legate de securitate sunt la fel de răspândite, ca în orice alt domeniu. La conferința Google I / O 2016, dezvoltatorii sistemului de operare Android au arătat că chestiunile de securitate sunt cea mai mare problemă cu care se confruntă.

În consecință nu există actualizare de software, livrată de producătorul unui telefon mobil, care să nu aducă îmbunătățiri și la capitolul acesta.

4. Nu instala aplicații din surse necunoscute/aplicații care nu prezintă încredere

Desigur, nu toate aplicațiile pe care le descărcăm din alte suse decât Magazinul Play sunt periculoase. Unii dezvoltatori operează și în afara Magazinului Play pentru a oferi aplicațiile în stadiu beta pentru teste sau pentru a evita unele dintre regulile Google. Întotdeauna trebuie să ne asigurăm că descărcarea se face dintr-o sursă verificabilă.

Este adevărat că Google face treabă bună păstrând Magazinul Play curat și departe de aplicațiile rău intenționate, însă nu putem spune asta și despre ceilalți furnizori de aplicații. În plus, aplicațiile piratate pot expune telefonul la un cod malițios care este posibil să fi fost injectat în acestea, care ar putea colecta date sau ar putea să ne streseze cu notificări și reclame agresive/nedorite.

5. Folosește parole sigure/puternice

O parolă puternică ar trebui să fie relativ lungă, minim 10 caractere, compusă din litere și cifre. Nu folosiți în cuprinsul parolelor nume, zile de naștere ori alte coduri care vă oferă confort în reținere. Parola nu trebuie să fie stupidă sau ușor de ghicit.

Este recomandabil să folosim parole unice la toate conturile online. Asta ne-ar putea feri de compromiterea tuturor conturilor dintr-o singură lovitură.

Sfatul nu este aplicabil doar pentru ecranul de blocare al telefonului, ci pentru toate parolele pe care le deținem.

6. Folosește ecranul de blocare cu cod sau parolă sau folosește senzorul de amprentă

Folosirea ecranului de blocare al telefonului cu cod sau parolă ne poate feri atât de persoanele indiscrete care în lipsa noastră și-ar putea băga nasul unde nu le fierbe oala dar și de apelări accidentale atunci când telefonul se află în buzunar sau în geantă.

Folosirea unui cod sau a unei parole pe ecranul de blocare nu este totuși de mare ajutor în cazul furtului sau pierderii telefonului mobil.


Orice telefon Android oferă cele două opțiuni, cod sau parolă, ba chiar unele ca LG ne pun la dispoziție Knock Code-ul, care presupune deblocarea ecranului prin tastarea pe ecranul stins a unei secvențe prestabilite.

În cazul telefoanelor de ultimă generație mai avem la îndemână senzorul de amprentă, de departe cea mai simplu de utilizat.

7. Folosește Verificarea în doi pași de la Google

Poți activa această opțiune AICI. Cu ajutorul acesteia putem preveni folosirea contului Google când ni s-a spart parola. Nu mai lungim vorba, google este mai mult decât explicit în descrierea modului de funcționare al acestei opțiuni, folosește link-ul de mai sus.

8. Folosește aplicațiile pentru Backup


9. Folosește Managerul de dispozitiv Android de la Google


Managerul de dispozitiv Android poate fi accesat AICI. Cu ajutorul acestui instrument simpu de la Google, dacă telefonul mobil furat sau pierdut este conectat la internet, poate fi apelat, poate fi blocat prin înlocuirea ecranului de blocare cu un sistem de blocare cu parolă ori i se pot șterge toate datele prin resetarea la setările din fabrică.

Niciun comentariu:
Write comentarii