Cum să calibrezi busola unui telefon Android pentru a afișa corect indicațiile de orientare în aplicația Google Maps

Cum să calibrezi busola unui telefon Android pentru a afișa corect indicațiile de orientare în aplicația Google Maps

Telefoanele inteligente Android sunt dotate cu mai mulți senzori care le ajută să îndeplinească diferite sarcini și funcții, pentru a răspunde nevoilor noastre. Uneori, există posibilitatea ca unii dintre acești senzori să nu mai funcționeze corect și, ca rezultat, pot provoca unele probleme.

O mulțime de dispozitive, chiar și dintre cele care rulează ultimile versiuni ale sistemului de operare Android, au probleme cu calibrarea busolei, ceea ce se transpune în faptul că aplicația Google Maps îți va cere să execuți anumite gesturi pentru calibrare, de fiecare dată când cauți anumite indicații de orientare.


Dacă busola unui telefon Android nu este corect calibrată, te poți trezi că vei fi direcționat în mod eronat către alte direcții decât cele corecte, atunci când folosești aplicații ca Google Maps. Acuratețea busolei digitale poate fi afectată de interferențe magnetice sau de altă natură, inclusiv interferențele cauzate de:
  • huse utilizate pentru a proteja dispozitivul
  • dispozitive electronice din apropiere
  • câmpuri electromagnetice
Dacă telefonul îți cere să calibrezi busola, va trebui să îl miști conform indicațiilor de pe ecran, după un model care descrie cifra 8, pe care trebuie să ți-l imaginezi în fața ta.
Citește și:

Punctul albastru îți arată unde te afli pe hartă. Când Google Maps nu poate determina exact locația, vei vedea un cerc albastru deschis în jurul punctului albastru.

Poți recalibra busola și din propria inițiativă, fără ca telefonul să îți ceară asta, folosind aplicația Google Maps (Hărți Google) astfel:
  • Deschide Google Maps (Hărți Google);
  • Apasă punctul albastru;
  • Apasă Calibrați busola;
  • Mișcă telefonul după modelul de pe ecran. De obicei va trebui să execuți modelul de pe ecran de trei ori pentru a calibra corect busola;
  • Apasă TERMINAT.
După ce busola a fost corect calibrată, telefonul va afișa rezultate și indicații mai precise.



Niciun comentariu:
Write comentarii