Gmail ar putea dispune în viitor de opțiuni de parolare și auto-ștergere a email-urilor trimise

Gmail ar putea dispune în viitor de o opțiuni de parolare și auto-ștergere a email-urilor trimise

Gmail, popularul client e-mail de la Google întâlnit pe majoritatea telefoanelor Android, va putea primi în viitorul nu foarte îndepărtat două noi funcții interesante și de dorit, cum ar fi parolarea e-mail-urilor sau auto-ștergerea lor la un interval de timp setat de utilizator.

Vorbim aici despre o opțiune denumită „confidenţial mode” care va permite setarea unui termen (interval de timp), la atingerea căruia e-mail-ul se va auto-șterge și nu va mai fi disponibil pentru a mai putea fi citit sau manipulat într-un alt fel precum redirecționat sau printat.

Astfel, e-mail-urile vor putea fi programate pentru a se auto-șterge automat după doar o zi, o săptămână sau mai mult. Evident, o astfel de caracteristică poate fi utilă când nu-ți dorești ca anumite e-mail-uri să fie disponibile mult timp după ce le trimiți.


În plus, același „confidenţial mode” va adăuga o opțiune, astfel încât destinatarii să fie nevoiți să introducă o parolă setată de tine pentru a putea citi e-mail-urile pe care le-ai trimis, asigurându-se în acest fel un plus de siguranță în ceea ce privește confidențialitatea.

Rămâne de văzut dacă astfel de opțiuni vor putea fi implementate și pentru e-mail-urile trimise utilizatorilor non-Gmail, ceea ce este mai greu de imaginat.


Niciun comentariu:
Write comentarii