Samsung este pe locul 12 în China în timp ce Huawei înregistrează un profit în creștere substanțială la nivel global

Samsung este pe locul 12 în China în timp ce Huawei înregistrează un profit la nivel global în creștere substanțială

Un studiu recent realizat de Strategy Analytics scoate la iveală faptul că Samsung ocupa un rușinos loc 12 pe piața telefoanelor mobile din China, în al patrulea trimestru al anului 2017. De altfel, în ultimii doi ani, niciunul dintre telefoanele mobile produse de Samsung nu și-a găsit locul pe lista celor zece cele mai bine vândute telefoane în China.

În prezent, singura companie străină care a reușit să pătrundă în topul primelor 10 branduri de smartphone din China este Apple, care deține acum poziția a 5-a după Huawei, OPPO, Vivo și Xiaomi. Din studiul menționat reiese, de asemenea, că cota de piață deținută de Samsung a scăzut la 0,8% în același trimestru.

Prețurile device-urilor ar putea fi o explicație a acestui fenomen, pentru că Samsung are o poziție solidă în Europa, dar și pe alte piețe. Spre exemplu, în țara noastră se mențin la peste 40% market share.


Iată o listă de prețuri cu recent lansata serie Galaxy S9 în China, prețuri ce nu pot fi comparate cu cele ale majorității terminalelor vândute de Huawei, de până în 500 de dolari:
În timp ce Samsung, dar și alte companii din afara Chinei, par că se află sub un soi de embargo în această țară, cam același lucru se întâmplă cu chinezii de la Huawei în SUA.

Totuși, bilanțul anului 2017 relevă rezultatele financiare foarte bune pentru Huawei, cu o creștere peste cea înregistrată de piața telefoanelor mobile în ansamblu. 

Compania chineză a înregistrat venituri de 92.5 miliarde de dolari, cu 15.7% în plus față de 2016 și un profit de 7.3 miliarde dolari, cu 28.1% peste cel înregistrat în 2016. Huawei a vândut 153 milioane de unități, peste 20 de milioane de unități fiind din categoria flagship: seriile P și Mate. Chinezii dețin în prezent peste 10% din cota de piață la nivel global și sunt numărul 1 la ei în țară.

Niciun comentariu:
Write comentarii