Huawei se laudă cu o baterie de 3000mAh care se încarcă în 5 minute la 48% din capacitate

Huawei se laudă cu o baterie de 3000mAh care se încarcă în 5 minute la 48% din capacitate

Bateriile în general, fie că vorbim de cele folosite pentru dispozitivele mobile, fie că vorbim de cele care se găsesc pe revoluționarele autovehicule electrice, reprezintă o mare provocare a zilelor pe care le trăim, iar companiile din domeniu încearcă să găsească cea mai bună metodă pentru a rezolva această problemă.

Un lucru e clar, într-un fel sau altul, viitorul va trebui să ne aducă baterii nu doar capabile de a înmagazina mai multă energie într-un volum/corp la fel de mare dar și capabile de a se încărca foarte repede și de a rezista la foarte multe cicluri de reîncărcare.

Soluția cu care se laudă Huawei, în clipul pe care îl poți urmări mai jos, pare totuși una mai puțin convențională, dar rezultatul este remarcabil.


Avem de-a face cu bateria unui telefon mobil, o baterie detașabilă așa cum, chiar și cu doi ani în urmă, rar mai întâlneam pe telefoanele mobile. Ea este încărcată cu un încărcător destul de robust la care se conectează cu foarte mulți pini. Respectiva baterie este încărcată timp de 5 minute iar când este reintrodusă în telefon indică un nivel de 48% din capacitatea sa de 3000mAh.

Citește și:
Așadar, bateria nu este încărcată în interiorul telefonului, ea este scoasă și încărcată cu ajutorul unui dispozitiv extern.

Nu mă sperie o astfel de idee când mă gândesc că aș putea reîncărca o baterie de telefon în 10 minute, dar revenirea la baterii detașabile pare mai greu de pus în practică.



Niciun comentariu:
Write comentarii