Huawei Watch 2 Classic | Review, Unboxing și Specificații

Huawei Watch 2 Classic | Review, Unboxing și Specificații

Huawei Watch 2 Classic este varianta elegantă, clasică, cu carcasă cu accente metalice și cu cataramă din piele a modelului Huawei Watch 2 standard. Spre deosebire de modelul standard, această versiune poate fi în același timp și un accesoriu fashion.

Lansat în februarie 2017, Huawei Watch 2 Classic vrea să emane eleganță prin designul său dar este în același timp destul de robust, mai ales dacă ne raportăm la ecranul care pare destul de mic comparativ cu întregul corp al ceasului.

Smartwatch-ul nostru rulează ultima versiune a sistemului de operare pentru ceasuri inteligente produs de Google. Android Wear 2.0 aduce o serie importantă de noutăți, funcții și opțiuni față de versiunea anterioară iar Watch 2 Classic le fructifică din plin.

Citește și:
Comparativ cu versiunea standard, Watch 2 Classic nu dispune de conectivitate LTE și nici de eSIM, ceea ce nu-i permite conexiuni la rețele mobile. Din punctul meu de vedere acesta nu este nici decum un dezavantaj ci vine ca un plus pentru că ajută la un consum redus de energie și oricum ceasul împrumută conexiunea 4G a telefonului la care este conectat.

Ceasul este disponibil într-o singură variantă de culoare și aceea este Titanium Grey.

1. UNBOXING

Vezi în clipul de mai jos cum se prezintă cutia în care se comercializează Huawei Watch 2 Classic dar și ce se găsește în interiorul acesteia:
  • Ceasul cu cureaua din piele aferentă
  • Încărcătorul de perete
  • Padul magnetic pentru încărcare
  • Manuale, ghiduri, instrucțiuni și certificatul de garanție

2. PLUSURI ȘI MINUSURI

PLUSURI:
MINUSURI:
-design elegant care îl transformă într-un accesoriu fashion
-este ușor
-are încărcare rapidă
-apelând la mici trucuri, bateria poate rezista până la 2-3 zile
-cureaua poate fi schimbată cu ușurință
-rezistență la apă și praf
-este destul de robust
-ecranul este mic raportat la dimensiunile corpului ceasului
-rezoluția ecranului ar fi putut fi mai mare
-lipsa unei rame rotative pentru un plus de control

3. SPECIFICAȚII

DISPOZITIV
HUAWEI WATCH 2 CLASSIC
Dimensiuni, greutate și construcție
-48.9 x 45 x 12.6 mm
-60.5 g
-Stainless Steel 316L
Ecran
-Ecran AMOLED de 1.2 inch, rezoluție de 390 x 390 pixeli și densitate de 326 ppi, protejat cu Corning Gorilla Glass
Chipset
-Qualcomm MSM8909W Snapdragon Wear 2100
Procesor
-Quad-core 1.1 GHz
Memorie
-Memorie internă 4 GB
-Memorie RAM 768 MB
Sistem de Operare
-Android Wear 2.0
Conectivitate
-fără SIM (fără conectivitate pentru rețele mobile)
-Wi-Fi 802.11 b/g/n
-Bluetooth 4.1, LE
-fără mufă USB
-difuzor audio inclus
-GPS
Altele
-Certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf până la maxim 1.5 metri adâncime pentru 30 de minute
-Compatibil cu curele standard de 22mm
-Accelerometer, gyro, barometer, compass
-Senzor pentru ritm cardiac
-O singură culoare Titanium Grey
Baterie
-Non-removable Li-Ion 420 mAh cu încărcare rapidă
Disponibilitate
-Februarie 2017

4. PERFORMAȚĂ

Huawei Watch 2 Classic dispune de un chipset Snapdragon Wear 2100 cu un procesor Quad-core la 1.1 GHz, 768 MB de memorie RAM și 4GB memorie internă de stocare, disponibilă pentru diferite aplicații ce pot fi instalate.

În general, ceasul se descurcă bine și face față solicitărilor unui uz normal din partea unui utilizator fără pretenții. Totuși, dacă vrei să îi testezi oarecum limitele sau dacă îl folosești într-un moment de criză de timp, când te grăbești, vei observa destul de ușor că parcă te face să cam aștepți și te ține pe loc.

5. DESIGN ȘI HARDWARE






Huawei Watch 2 Classic se dorește a fi un produs elegant spre casual și face notă discordantă totală față de versiunea sa standard, care are un look sport. Designul carcasei cu accente metalice dar și cureaua din piele îi dau acest aer și îl transformă în ceea ce poate fi cu succes un accesoriu fashion.

Cureaua din piele neagră arată și se simte foarte bine, lăsând impresia unui produs de calitate. Ca orice curea de piele va avea nevoie de întreținere în timp, nu va scăpa fără urme de uzură și nu va rezista veșnic. Acesta este motivul pentru care un atu important în reprezintă faptul că poate fi schimbată cu ușurință cu orice altă curea din orice tip de material (piele, silicon, metalică) care respectă standardul de 22mm.

La design își aduc contribuția și cele două butoane laterale care sunt bine proporționate și bine poziționate.

Consider că un ecran mai mare, cu rama care îl înconjoară mai îngustă, și-ar fi adus un aport considerabil la o înfățișare mai reușită, fără a exclude simplul fapt că s-ar fi dovedit și mai util.


Ecranul de pe Huawei Watch 2 Classic folosește tehnologia AMOLED și poate afișa o gamă de până la 16M de culori. Dimensiunea ecranului este de 1.2 inch și avem o rezoluție de 390 x 390 pixeli cu o densitate a pixelilor de 326 ppi. Protecția este asigurată de sticla Corning Gorilla Glass.

Raportul screen-to-body este de 42% și, așa cum am spus-o și mai sus, l-aș fi preferat mai mare, din rațiuni estetice dar și pentru utilitate, dar și cu o rezoluție mai bună.

Touchscreen-ul funcționează fără probleme și este modalitatea prin care se interacționează în mod principal cu ceasul, întrucât butoanele se folosesc destul de puțin, iar o ramă rotativă lipsește.

Cele două butoane fizice din partea dreaptă oferă un ajutor suplimentar pentru navigare. Butonul de sus este folosit ca buton pentru sertarul de aplicații / înapoi / Google Assistant, în timp ce butonul de jos poate fi personalizat pentru a lansa orice aplicație.

7. SOFTWARE


Partea software ne conduce inevitabil la Android Wear 2.0, ultima versiune a sistemului de operare pentru ceasuri inteligente, dezvoltat de Google. Aici avem un mare pas înainte față de versiunea anterioară, interfața fiind schimbată în bine, inclusiv pentru notificări.

Sertarul de aplicații este acum mai ușor accesibil și este mai ușor de parcurs, aplicațiile pot fi instalate independent de telefon din Magazinul Play disponibil acum direct pe ceas. Android Wear 2.0 este mai puțin dependent de smartphone-ul cu care este asociat.

Capacitățile de fitness ale Huawei Watch 2 Classic sunt destul de dezvoltate, aceasta fiind o caracteristică bine dezvoltată la orice astfel de dispozitiv. Receptorul GPS integrat aduce un plus de precizie, iar senzorul pentru ritm cardiac va monitoriza activitatea cardiacă.

Aplicația pentru conectare și sincronizare cu telefonul se numește Android Wear - Smartwatch, poate fi descărcată pe telefon direct din Magazinul Play iar procesul de conectare și sincronizare decurge oarecum simplu și fără probleme.

8. BATERIE

Bateria este un punct forte pentru Huawei Watch 2 Classic. Chiar dacă 420mAh nu este cea mai mare capacitate de înmagazinare întâlnită la bateria unui smartwatch, producătorul a reușit să optimizeze foarte bine consumul și gestonarea resurselor de energie.

Ceasul face față cu succes unei zile de utilizare normală și apoi celei de-a doua, dar cu ajutorul unor trucuri te poate trece și de a treia.

În primul rând, un fel de mod economic se activează automat când nivelul bateriei scade la o anumită valoare și anihilează anumite funcții și opțiuni, prelungind durata de viață a bateriei.


În al doilea rând, în meniu vei găsi o aplicație denumită Battery app cu ajutorul căreia poți vedea nivelul bateriei, poți vedea o estimare a timpului rămas și poți activa modurile Smart power saving și Watch mode. Primul va opri funcția always-on screen, va diminua luminozitatea și va dezactiva opțiunea tilt to wake pentru a obține câteva ore suplimentare.

Cu Watch Mode activat se va dezactiva absolut totul, mai puțin funcția de ceas propriu-zis și pedometrul. Tema pentru fața de ceas se va comuta la una simplă care indică doar ora și minutele iar estimarea de viață a unei baterii cu 30% va fi de 6-7 zile.

Încărcarea se face destul de rapid folosind padul magnetic, cu ajutorul unor pini de contact. Aici, după ce pui ceasul în padul magnetic, trebuie să verifici atent dacă încarcă și pinii fac contact pentru că mi s-a întâmplat de mai multe ori să nu se încarce, întrucât contactul nu era unul perfect.

9. PREȚ ȘI CONCLUZII

La data articolului prețul pentru Huawei Watch 2 Classic este de aproximativ 1400 de lei. La acest preț vei primi un produs de o bună calitate care îți va lăsa per total o impresie plăcută.

Nu este smartwatch-ul perfect dar are un design reușit și elegant care cu siguranță nu va trece neobservat. Bateria este unul dintre punctele sale forte și este un produs care pune bine în valoare noul Android Wear 2.0, la care se adaugă amprenta producătorului prin opțiuni și funcții suplimentare proprii.

Android Wear 2.0 oferă suficiente posibilități de costumizare, ceasul are cam toți senzorii de care ai nevoie iar pe partea de fitness acoperă toate pretențiile. În plus are difuzor propriu, este certificat IP68 și are receptor GPS.

Niciun comentariu:
Write comentarii