Despre Wear OS by Google (Android Wear) - Android pentru ceasuri inteligente

Despre Wear OS by Google (Android Wear) - Android pentru ceasuri inteligente

Ceasurile sunt un accesoriu util dar și o marcă de eleganță și rafinament pe care omul modern a adapta-o la nevoile sale dar și la tendințele modei. Asta a dus la apariția ceasurilor inteligente, care sunt considerate astăzi un accesoriu la modă ce nu poate lipsi din garderobă, dar și un gadget extrem de util.

Odată cu apariția ceasurilor inteligente, aflam că majoritatea acestora folosesc ca sistem de operare Android Wear, o versiune a sistemului de operare Android, adaptat și optimizat pentru ceasuri inteligente și alte dispozitive purtabile, denumite generic wearables.

Ce este Wear OS by Google (Android Wear)

Platforma a fost anunțată de Google în martie 2014 când au fost prezentați ca parteneri Samsung, Motorola, LG și Asus. LG G Watch a fost lansat în iunie 2014 și este primul ceas inteligent cu Android Wear.

Evoluția acestui sistem de operare aduce în anul 2018 un rebrand, iar Android Wear devine Wear OS by Google.

Fiind un sistem de operare pentru ceasuri inteligente, Wear OS este focusat pe câteva aspecte cheie. Cele mai importante dintre acestea sunt să arate timpul și data, să arate notificările de pe telefonul mobil si alte date despre sănătate, activitate fizica, meteo, etc. Toate acestea sunt posibile după ce telefonul este împerecheat prin bluetooth cu ceasul. Wear OS permite împerecherea atât cu telefoane Android cât și cu iPhone și integrează Google Assistant.

Pentru conectivitate, Wear OS suportă Bluetooth, Wi-Fi, 3G și LTE, iar din momentul împerecherii cu telefonul mobil, are loc sincronizarea mai multor categorii de date (contacte, mesaje, notificări, jurnalul de apeluri, etc.). Conexiunea de date a telefonului mobil este utilizată pentru actualizarea aplicațiilor și widget-urilor de pe ceasul inteligent.

Wear OS concurează pe piața ceasurilor inteligente cu Tizen OS, sistem de operare dezvoltat de Samsung pentru produsele sale din această categorie.


Niciun comentariu:
Write comentarii