Samsung Gear S3 Classic | Review, Unboxing și Specificații

Samsung Gear S3 Classic | Review, Unboxing și Specificații

Samsung Gear S3 Classic este varianta elegantă, clasică, a modelului Samsung Gear S3 standard (Frontier), și are o carcasă metalică și o cataramă din piele. Spre deosebire de modelul standard, această versiune poate fi în același timp și un accesoriu fashion, un rol principal avându-l în acest sens cureaua.

În același timp, seria Gear S3 succede seriei Gear S2, în cadrul căreia a existat, de asemenea, un model Classic.

Lansat în august 2016, Samsung Gear S3 Classic se dorește a fi cel mai bun produs din această categorie lansat până acum de compania sud-coreeană și este mai mare, mai îndrăzneț și mai bogat în funcții și opțiuni decât Gear S2 Classic.

Samsung nu face trecerea la Android Wear nici cu acest model și folosește în continuare sistemul de operare Tizen OS care, pe de o parte oferă smartwatch-ului o fluiditate și o rapiditate ireproșabile, dar pe de alta îl privează de multitudinea de aplicații disponiblile pentru Android Wear.

Citește și:
Samsung Gear S3 Classic nu dispune de conectivitate LTE și nici de eSIM, ceea ce nu-i permite conexiuni la rețele mobile, asta ajutând la un consum redus de energie, ceasul împrumutând oricum conexiunea la internet a telefonului la care este conectat.

Ceasul este disponibil într-o singură variantă de culoare - Silver.

1. UNBOXING

Vezi în clipul de mai jos cum se prezintă cutia în care se comercializează Samsung Gear S3 Classic dar și ce se găsește în interiorul acesteia:
  • Ceasul cu cureaua din piele aferentă
  • Curea din piele de rezervă pentru persoane cu încheieturi mai mici
  • Încărcătorul de perete
  • Padul magnetic pentru încărcare
  • Manuale, ghiduri, instrucțiuni și certificatul de garanție

2. PLUSURI ȘI MINUSURI

PLUSURI:
MINUSURI:
-design elegant și frumos care îl transformă într-un accesoriu fashion
-prezența ramei rotative pentru navigare
-este ușor
-are încărcare rapidă
-cureaua poate fi schimbată cu ușurință
-rezistență la apă și praf
-ecran mare
-rezoluția ecranului ar fi putut fi mai mare
-calitatea curelei din piele ar fi putut fi superioară

3. SPECIFICAȚII

DISPOZITIV
SAMSUNG GEAR S3 CLASSIC
Dimensiuni, greutate și construcție
-49 x 46 x 12.9 mm
-59 g
-Stainless Steel 316L
Ecran
-Ecran Super AMOLED de 1.3 inch, rezoluție de 360 x 360 pixeli și densitate de 278 ppi, protejat cu Corning Gorilla Glass SR+
Chipset
-Exynos 7270
Procesor
-Dual-core 1.0 GHz
Memorie
-Memorie internă 4 GB
-Memorie RAM 768 MB
Sistem de Operare
Tizen OS 2.3.2
Conectivitate
-fără SIM (fără conectivitate pentru rețele mobile)
-Wi-Fi 802.11 b/g/n
-Bluetooth 4.2, A2DP, LE
-fără mufă USB
-difuzor audio inclus
-GPS
-NFC
Altele
-Certificare IP68 pentru rezistență la apă și praf până la maxim 1.5 metri adâncime pentru 30 de minute
-Compatibil cu curele standard de 22mm
-Accelerometer, gyro, barometer, compass
-Senzor pentru ritm cardiac
-O singură culoare - Silver
-Ramă rotativă
Baterie
-Li-Ion 380 mAh cu încărcare wirelles
Disponibilitate
-August 2016

4. PERFORMAȚĂ

Samsung Gear S3 Classic dispune de un chipset Exynos 7270 cu un procesor dual-core la 1.0 GHz, 768 MB de memorie RAM și 4GB memorie internă de stocare, disponibilă pentru diferitele aplicații ce pot fi instalate.

Dacă sistemul de operare Tizen OS poate fi considerat un dezavantaj în ceea ce privește oferta de aplicații disponibile sau chiar și în ceea ce privește compatibilitatea cu telefoanele cu alte sisteme de operare (cu toate că în mod normal aici nu ar trebui să fie deloc probleme pentru că aplicația Gear este compatibilă cu Android și IOS), în ceea ce privește performanța, lucrurile se schimbă radical.


Gear S3 Classic este rapid și fluid și nu are nici o întârziere în meniuri sau la comenzi. Este dotat cu toți senzorii cu care sunt dotate astfel de dispozitive, senzor de puls, accelerometer, gyro, barometer, compass, are GPS integrat, poți vedea fotografii pe ceas, documente pdf și poți vorbi la telefon de pe el.


5. DESIGN ȘI HARDWARE









Samsung Gear S3 Classic adoptă un design care îi oferă un aer clasic, foarte apropiat de cel al unui ceas normal, și este total diferit de versiunea sa standard, care are un look sport. Carcasa și rama rotativă sunt metalice, cureaua este din piele naturală iar aspectul combinat al celor trei elemente îl transformă în ceea ce poate fi cu succes un accesoriu fashion.

Cureaua din piele neagră arată și se simte bine și nu are cusături. Aceasta lasă totuși impresia unui produs la calitatea căruia se mai putea lucra. Ca orice curea de piele va avea nevoie de întreținere în timp, nu va scăpa fără urmele de uzură și nu va rezista pentru totdeauna. Acesta este motivul pentru care un atu important în reprezintă faptul că poate fi schimbată cu ușurință cu orice altă curea din orice tip de material (piele, silicon, metalică) care respectă standardul de 22mm. În cutie mai este inclusă o curea de rezervă mai scurtă, pentru cei cu încheieturi mai mici.

Cele două butoane laterale sunt perfect proporționate și se simt foarte bine la atingere.

Rama rotativă funcționează impecabil, oferă un feedback hepatic în timpul utilizării și este extrem de utilă pentru a naviga în meniul smartwatch-ului, fiind probabil unul dintre cele mai mari atuuri ale acestui produs.

În ansamblu, Gear S3 Classic are un design plăcut, elegant, frumos, cu elemente bine proporționate, aspecte ce îl transformă într-unul dintre cele mai frumoase astfel de gadgeturi. Este posibil totuși ca unele persoane să îl considere suprapoporționat ca dimensiuni, însă pentru mine are aspectul ideal.


Ecranul de pe Samsung Gear S3 Classic folosește tehnologia Super AMOLED și poate afișa o gamă de până la 16M de culori. Dimensiunea ecranului este de 1.3 inch cu o rezoluție de 360 x 360 pixeli și o densitate a pixelilor de 278 ppi. Protecția este asigurată de sticla Corning Gorilla Glass SR+.

Raportul screen-to-body este de 48.1% iar ecranul pare a avea proporția corectă raportată la dimensiunea carcasei și nu arată subdimensionat cum este cazul unor alte astfel de produse.

În special din rațiuni estetice, aș fi preferat o rezoluție și o densitate a pixelilor mai mare pentru că uneori, la o privire mai atentă, în funcție și de combinațiile de culori afișate, afișajul pare pixelat.

Touchscreen-ul funcționează fără probleme dar poate deveni ușor o modalitate secundară de interacțiune cu ceasul, pentru că rama rotativă funcționează fără cusur și oferă în același timp o experiență mai plăcută și o utilizare mai ușoară.

Cele două butoane fizice din partea dreaptă oferă un ajutor suplimentar pentru navigare, funcționând la rândul lor ireproșabil.

7. SOFTWARE





Partea software ne conduce inevitabil la sistemul de operare Tizen OS care, în ciuda faptului că oferă o viteză și o fluiditate superioare, poate pune probleme unei anumite categorii de utiliztori în ceea ce privește oferta de aplicații disponibile, mult mai puține decât în cazul Android Wear.

Citește și:
Capacitățile de fitness ale ceasului Samsung Gear S3 Classic sunt destul de dezvoltate, aceasta fiind o caracteristică bine dezvoltată la orice astfel de dispozitiv. Receptorul GPS integrat aduce un plus de precizie, iar senzorul pentru ritm cardiac va monitoriza activitatea cardiacă.

Aplicația pentru conectare și sincronizare cu telefonul se numește Samsung Gear, poate fi descărcată pe telefon direct din Magazinul Play iar procesul de conectare și sincronizare decurge oarecum simplu și fără probleme. Aplicația oferă un control aproape complet pentru ceas, pot fi vizualizate statistici și estimări ale nivelului bateriei, pot fi gestionate notificările, pot fi descărcate și schimbate fețele de ceas, se pot face transferuri de conținut, etc.

8. BATERIE

Gear S3 Classic este echipat cu o baterie de 380 mAh, iar Samsung susține că poate fi folosit până la patru zile cu o singură încărcare. Eu spun că poate fi folosit două zile, maxim trei, în funcție de modul de utilizare și de setările luminozității și a altor consumatori.

Comparabil cu alți competitori, Gear S3 stă bine la capitolul baterie iar în modul de așteptare consumă foarte puține resurse.


Samsung pune la dispoziție un suport wireless de încărcare sub forma unui pad magnetic care este dotat cu un indicator LED ce te anunță când dispozitivul se încarcă sau când a fost încărcat complet. Conectarea la padul magnetic se face simplu prin simpla suprapunere pe el fără a fi nevoie de anumite poziționări sau potriviri de pini.

9. PREȚ ȘI CONCLUZII

La data articolului prețul pentru Samsung Gear S3 Classic este de aproximativ 1500 de lei. La acest preț vei primi un produs de o bună calitate care îți va lăsa per total o impresie plăcută.

Poate nu este smartwatch-ul perfect dar are un design frumos și elegant care cu siguranță nu va trece neobservat. Bateria este unul dintre punctele sale forte și cu siguranță este cel mai bun și mai frumos produs de acest gen de la Samsung.

Gear S3 Classic este mai mare și mai frumos decât Gear S2 Classic, mai îndrăzneț și mai bogat în funcții și opțiuni, și se apropie de ceea ce ar fi un smartwatch complet.

Tizen OS oferă totuși suficiente posibilități de costumizare, ceasul are cam toți senzorii de care ai nevoie iar pe partea de fitness acoperă toate pretențiile. În plus are difuzor propriu, este certificat IP68 și are receptor GPS.

Niciun comentariu:
Write comentarii