Tizen OS - sistem de operare dezvoltat de Samsung. Ce este și cum funcționează


Tizen OS este un proiect care a prins viață de prin anul 2012, un sistem de operare open-source și flexibil, cu interfețe pentru toate categoriile de produse inteligente.

Tizen OS este disponibil ca Tizen IVI (infotainment în vehicul), Tizen Mobile, Tizen TV și Tizen Wearable. În plus, de la Tizen 3.0, toate aceste platforme sunt construite pe o infrastructură comună, denumită Tizen Common.

Ca și sistemul de operare Android, cu care se aseamănă în oarecare privințe, Tizen este un sistem de operare bazat pe Linux a cărui dezvoltare este patronată de o organizație ce include companiile Samsung și Intel.

Citește și:
În 2013, Samsung a incorporat proiectul Bada în Tizen și a început dezvoltarea de platforme specifice, cum ar fi Tizen Mobile și Tizen Wearable.

Ce este Tizen OS

Tizen OS este contraofensiva companiei Samsung împotriva Android și iOS care mizează în principal pe o viața mai ușoară pentru dezvoltatori, dar, bineînțeles, un astfel de avantaj ar trebui să aibă ca rezultat o experiență mai bună a utilizatorilor și un produs final superior.

Adesea s-a spus despre Tizen OS că ar semăna cu un Android cu interfața de utilizator TouchWizz, atât de mare este asemănarea interfeței grafice a acestora.


Principalele caracteristici ale sistemului de operare Tizen sunt:
  • Flexibilitate - operatorii de telefonie mobilă se vor bucura de o mai mare flexibilitate pentru a personaliza experiența utilizatorului, iar acest lucru poate fi utilizat în mod înțelept pentru a dezvolta produse care vizează anumite categorii demografice
  • Compatibilitate - dezvoltatorii vor fi atrasi de flexibilitatea open-source a sistemului de operare Tizen. Aplicațiile dezvoltate cu ajutorul Tizen vor fi în continuare compatibile și pot fi lansate în alte sisteme de operare, cum ar fi iOS și Android
  • Suport - Tizen suportă JavaScript, CSS și HTML5
Principalele provocări întâmpinate de platforma Tizen de-a lungul timpului sunt securitatea și crearea unui Tizen App Store cu conținut bogat. Securitatea lasă de dorit și astăzi și există în continuare informații și zvonuri despre anumite breșe de securitate de care hackerii pot profita ușor. Totodată, paleta de oferte în materie de aplicații dezvoltate pentru Tizen este mult redusă față de ceea ce oferă Android în Magazinul Play sau față de ce oferă iOS.

În afara unei game largi de televizoare inteligente Samsung (de ordinul a zeci de milioane de unități) și a unor telefoane mobile comercializate prin Rusia, cele mai cunoscute produse care rulează acest sistem de operare sunt smartwatch-urile Samsung Gear S2 și Samsung Gear S3.

Niciun comentariu:
Write comentarii