Always On Display - Ecran Activ Permanent pe orice telefon Android

Always On Display - Ecran Activ Permanent pe orice telefon Android

Funcția Always On permite dispozitivelor pe care este disponibilă să afișeze sumar și permanent informații despre ceas, dată, baterie, vreme, notificări și altele, fără a debloca ecranul.

Prezentă la început pe Samsung Galaxy S7, S7 Edge și LG G5, această funcție ușurează viața celor care sunt nevoiți să deblocheze constant telefonul pentru a verifica notificările sau ora.

Funcția Always On trebuie diferențiată de funcția Ambient Display care face cam același lucru dar nu este afișată permanent, ci se activează doar când se primește o notificare sau atunci când detectează mișcare, pe baza senzorului de proximitate.


Foarte la modă și apreciată pe Samsung Galaxy S8 și LG G6, această funcție este dedicată în special telefoanelor cu ecrane bazate pe tehnologia Amoled care, potrivit principiului de funcționare, consumă mai puțin curent atunci când afișează culoarea negru.

Citește și:
Dacă dispozitivul tău are un ecran LCD, funcția Always On ar consuma mult mai multă baterie, deoarece afișajul va fi complet iluminat, inclusiv pixelii negri. Cu tehnologia Amoled, numai pixelii albi trebuie să fie aprinși.


Glance Plus este o aplicație Android care îți oferă funcția Always On gratuit

Odată instalată aplicația, la rubrica Setări vei putea personaliza fiecare detaliu referitor la modul în care ea funcționează, de la tipul fontului folosit pentru afișare, dimensiunea și culoarea textului, până la informațiile care vrei să fie afișate.

Aplicația oferă mai multe opțiuni de personalizare și este ușor de utilizat. Pentru a vedea notificările în timp ce ecranul este oprit, trebuie mai întâi să permiți accesul aplicației Android Glance Plus la notificări.

Glance Plus poate afișa notificări pentru apeluri pierdute și mesaje necitite, informații referitoare la nivelul bateriei, ora, alarmă, calendarul, prognoza meteo, etc. Printre celelalte elemente pe care le poți gestiona, sunt nivelul de luminozitate și intervalul de timp al ecranului.


Așa cum poți vedea în capturile de ecran de mai sus, în Setări poți alege să folosești funcția Always on numai când dispozitivul se încarcă. Când telefonul Android nu este pus la încărcat, poți vedea data, ora și notificările prin deplasarea mâinii peste senzorul de proximitate.

Dacă ai un dispozitiv cu ecran AMOLED, este recomandabil să setezi aplicația să modifice periodic locul de pe ecran unde afișează informațiile. Acest lucru poate preveni un efect de arsură, o imagine fantomă permanentă cauzată de afișarea conținutului static prea mult timp pe acest tip de ecran. De asemenea, dacă nu ai neapărată nevoie, este indicat să nu activezi afișarea informațiilor meteo, pentru că ar putea duce la un consum foarte mare a bateriei.

Glance Plus afișează reclame ce pot fi eliminate prin plata unui preț modic.

Aplicația Glance Plus poate fi descărcată gratuit din Magazinul Play aici:


Poți găsi o listă cu aplicații similare în Magazinul Play aici:

Niciun comentariu:
Write comentarii