Cum se schimbă fontul pe un telefon Android

Cum se schimbă fontul pe un telefon Android

În tehnoredactarea computerizată un font este definit ca o unitate ce compune un set complet de caractere, având aceeași politică tipografică și același stil, corp tipografic și grosime

La începuturi, în tipografii, primele fonturi au fost făcute dintr-un aliaj de plumb și antimoniu topit, pentru a reproduce mai multe caractere într-un singur mod grafic. Termenul font provine din cuvântul francez „fondue”. Ulterior, vorbitorii de limba engleză au folosit termenul "fount", care apoi a devenit termenul internațional font.


În prezent, termenul font este folosit frecvent ca sinonim pentru un set de caractere. Fonturile se disting prin stilul de scriere care include toate corpurile și grosimile caracterelor.

În aproape toate cazurile, fontul implicit de pe telefon este suficient, dar întotdeauna vor exista utilizatori de dispozitive Android care vor prefera un alt tip de caractere pe telefoanele lor, cei care vor să facă notă discordantă și își propun să schimbe ceea ce oferă presetat producătorul. Alții vor pur și simplu să știe cum se poate schimba un font, doar din dorința de a cunoaște.

CUM SE SCHIMBĂ FONTUL PE UN TELEFON ANDROID

Cele mai multe telefoane permit efectuarea de modificări la setările și aspectul fontului, fără a fi nevoie de folosirea unei aplicații speciale, deși varietatea de opțiuni în cazul din urmă ar putea fi mult mai bogată.

Setările pentru font pot fi accesate pe un telefon Android astfel: Setări > Afișaj > Font (pot exista diferențe în funcție de versiunea Android)

Cum se schimbă fontul pe un telefon Android
Setări font pe un telefon AllView

Unele telefoane permit chiar și descărcarea de fonturi dintr-o bază de date proprie cu diferite tipuri de fonturi, cum este cazul Samsung, în special modelele mai vechi. Altele nu oferă opțiuni de schimbare a fontului ci doar de modificare a dimensiunii acestuia. În acest ultim caz se pot folosi aplicații dedicate care pot fi descărcate din Magazinul Play.

Setări font pe un telefon OnePlus

La o simplă căutare în Magazinul Play vei obține destul de multe rezultate cu aplicații pentru schimbarea fontului, dintre care unele necesită ROOT pentru ca anumite opțiuni să funcționeze, în timp ce altele nu.


O altă soluție ar putea fi utilizarea unor lansatoare care oferă și opțiuni de schimbare a fontului cum ar fi Go Launcher sau Action Launcher.

Pe telefoanele Android folosite cu limba română pot apărea uneori probleme din cauza diacriticelor folosite în alfabetul nostru. De cele mai multe ori acest tip de caractere nu sunt acoperite/incluse de unele fonturi, fiind astfel afișate eronat s-au deloc.

Niciun comentariu:
Write comentarii