Cum setezi corect conexiunea Wi-Fi pe un telefon Android, sfaturi și trucuri. Cum să lași Wi-Fi activat în modul sleep

Cum setezi corect conexiunea Wi-Fi pe un telefon Android

Experiența mă face să cred că cei mai mulți dintre voi utilizați opțiunea Wi-Fi pe dispozitivele voastre Android fără a vă folosi și de setările avansate ale acesteia. Dacă e așa, află că aici (în setările avansate Wi-Fi) vei găsi opțiuni foarte utile care îți pot face uneori viața mai ușoară sau îți vor înlesni folosirea mai eficientă a dispozitivului, din anumite perspective.

În continuare îți voi arăta cum să setezi telefonul Android să se conecteze automat la o rețea Wi-Fi deja folosită anterior, cum să fii notificat când te afli în raza unei rețele Wi-Fi fără parolă, cum să păstrezi conexunea Wi-Fi mereu activă (chiar și când telefonul este inactiv/în modul sleep), cum să schimbi banda de frecvență Wi-Fi, etc.


Pentru asta voi folosi în scop demonstrativ capturi de ecran de pe un telefon OnePlus 3T cu Android Nougat 7.1.1. Cu foarte mici diferențe, pașii de urmat vor fi aproximativ aceiași pe orice alt telefon Android, indiferent de versiunea sistemului de operare.

Citește și:

Cum să păstrezi conexunea Wi-Fi mereu activă

Dacă mergi în setările avansate pentru Wi-Fi de pe un telefon Android [Setările telefonului>Wi-Fi>Setări Wi-Fi/Setări avansate (dacă opțiunea nu este vizibilă atinge cele 3 puncte din partea dreaptă-sus a ecranului)>Mențineți Wi-Fi activat în modul inactiv] vei găsi opțiunea de a seta conectivitatea Wi-Fi a dispozitivului pentru cazul când se află în modul sleep. Aici poți alege dintre trei opțiuni disponibile: Întotdeauna, Doar atunci când este conectat și Niciodată.

Sfatul meu: selectează Întotdeauna pentru setarea Mențineți Wi-Fi activat în modul inactiv.

Dacă ești tentat să alegi Niciodată, gândindu-te că astfel vei economisi putere de procesare și energie, trebuie să știi că acest lucru are dezavantajele sale. De exemplu, această opțiune nu împiedică telefonul să consume date. Orice aplicație care rulează în fundal poate pur și simplu să înceapă să folosească datele mobile dacă Wi-Fi-ul este oprit și dispozitivul ar putea consuma astfel mai multă energie.


Cum să setezi telefonul Android să se conecteze automat la o rețea Wi-Fi deja folosită anterior

Pentru asta nu trebuie să faci nimic special, în afară de a activa conexiunea Wi-Fi pe dispozitivul tău. Dacă anterior te-ai mai conectat la rețeaua în cauză, idiferent că era una cu sau fără parolă, telefonul tău Android o va ține minte și se va reconecta automat la ea.

Cum să fii notificat când te afli în raza unei rețele Wi-Fi sau cum să dezactivezi notificările

În mod normal, cu setările prestabilite, un telefon Android te va notifica de fiecare dată când în zona unde te afli este disponibilă o rețea Wi-Fi la care te poți conecta. Totuși, într-un mediu aglomerat, unde există mai multe astfel de rețele, această opțiune poate deveni stresantă dacă o păstrezi activă.

Există o modalitate simplă de a opri notificările Android despre hotspot-urile Wi-Fi din apropiere.

Mergi în Setările telefonului>Wi-Fi>Setări Wi-Fi/Setări avansate (dacă opțiunea nu este vizibilă atinge cele 3 puncte din partea dreaptă-sus a ecranului)>Notificare de rețea.

Cum să schimbi banda de frecvență Wi-Fi

Înainte de toate trebuie să știi că frecvența Wi-Fi de 2.4GHz este mai lentă dar are o rază mai mare de acoperire iar frecvența de 5GHz oferă viteză mai mare, cu dezavantajul unei raze de acoperire mai restrânse.

Dacă ai un telefon Android care suportă frecvența de 5GHz, îl poți seta să se conecteze numai pe această frecvență tot timpul, pentru a te bucura de viteză de internet mai mare.

Mergi în Setările telefonului>Wi-Fi>Setări Wi-Fi/Setări avansate (dacă opțiunea nu este vizibilă atinge cele 3 puncte din partea dreaptă-sus a ecranului)>Bandă de frecvență Wi-Fi. De aici poți comuta pe frecvența de 5GHz.

Data viitoare când dispozitivul se va conecta la o rețea Wi-Fi, va utiliza banda de frecvență pe care ai specificat-o.

Încă un lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este că nu toate hotspoturile Wi-Fi acceptă banda de frecvență de 5GHz, deci nu fi surprins dacă vezi mai puține rețele Wi-Fi disponibile atunci când comuți pe 5GHz.


Cum să vezi rețelele Wi-Fi pe care le-ai folosit anterior și s-au salvat în telefon și cum să le elimini

Dispozitivele cu sistem de operare Android salvează automat rețelele Wi-Fi la care se conectează iar ulterior, când se află din nou în raza lor, se vor conecta automat la ele.

Poți vedea rețelele Wi-Fi salvate pe telefonul tău mergând în Setările telefonului>Wi-Fi>Setări Wi-Fi/Setări avansate (dacă opțiunea nu este vizibilă atinge cele 3 puncte din partea dreaptă-sus a ecranului)>Rețele salvate.

Dând click pe oricare dintre rețelele Wi-Fi salvate, va fi disponibilă și opțiunea de a o elimina. Atinge butonul Eliminați pentru a putea preveni o viitoare reconectare automată la rețeaua Wi-Fi respectivă, când telefonul se va afla din nou în raza ei. Asta va face ca rețeaua Wi-Fi să dispară totodată și din lista rețelelor salvate.

Te vei mai putea conecta la respectiva rețea Wi-Fi în viitor, însă va trebui să introduci din nou parola.

Niciun comentariu:
Write comentarii