Hotspot Wi-Fi portabil - Cum să dai și altora internet de pe un telefon Android

Hotspot Wi-Fi portabil - Cum să dai și altora internet de pe un telefon Android

Astăzi tehnologia Wi-Fi este foarte răspândită și accesibilă iar operatorii de telefonie mobilă includ în abonamente pachete atrăgătoare de trafic pentru internet care nu mai costă la fel de mult ca odinioară.

Chiar și în ciuda acestor condiții favorabile, poți ajunge în situația în care nu te afli în aria de acoperire a unei rețele Wi-Fi, ai terminat traficul de date inclus în abonament sau operatorul tău de telefonie nu are semnal în zona respectivă.

Dacă întâmpini această problemă, poți să folosești un smartphone Android și conexiunea 3G/4G pentru a te conecta și oferi acces la internet unui alt telefon, unui laptop sau unui PC, fără să ai nevoie nici măcar de un cablu. În acest tutorial îți voi arăta pașii necesari pentru a partaja conexiunea de internet mobil de pe smartphone-ul tău Android cu alte dispozitive, prin crearea unui Hotspot Wi-Fi portabil.


Crearea unui Hotspot Wi-Fi portabil îți permite să partajezi conexiunea de date de pe telefon prin tehnologia WiFi, astfel încât alte dispozitive să se poată conecta la internet prin intermediul telefonului tău Android.

Desigur, folosirea conexiunii de date de pe smartphone-ul tău pentru Hotspot Wi-Fi portabil poate genera niște costuri suplimentare și poate avea un oarecare impact asupra bateriei, care se va consuma mai repede.

Citește și:
ATENȚIE: Când Hotspot-ul Wi-Fi este activat nu te poți conecta cu acel dispozitiv la rețele wireless întrucât antena WiFi este folosită pentru a partaja conexiunea 3G/4G.


Pași necesari pentru a activa Hotspot-ul Wi-Fi pe un telefon Android (pașii pot fi ușor diferiți în funcție de producătorul telefonului sau de versiunea Android):
  • Intră în Setări la secțiunea Wireless și rețele
  • Intră în Mai multe de la Wireless și rețele
  • Alege Tethering și hotspot portabil și apoi Hotspot Wi-Fi portabil
  • Configurează setările pentru Hotspot Wi-Fi portabil (numele rețelei, parolă, bandă, tip de securitate, etc.)
  • Activează Hotspot Wi-Fi portabil iar apoi telefonul va putea fi găsit ca o rețea Wi-Fi activă la care se pot conecta alte dispozitive
Oprirea Hotspot-ului Wi-Fi este o acțiune la fel de ușoară ca și activarea sa, pașii fiind cam aceeași cu excepția ultimului.

Hotspot-ul Wi-Fi se poate dovedi a fi o opțiune extrem de utilă în anumite situații, dar trebuie să fii atent pentru că poate genera costuri suplimentare.

Niciun comentariu:
Write comentarii