Despre Google Foto, cea mai bună aplicație de stocare a fotografiilor în cloud


Google Foto este o aplicație de sharing și salvare în cloud a fotografiilor dezvoltată de Google pentru telefoanele cu sistem de operare Android dar și IOS.

Aplicația a fost publicată în anul 2015, derivând din Google+, și de atunci se bucură de un real succes. Aceasta se comportă ca o galerie foto și o poate înlocui cu succes pe cea cu care telefonul tău este deja echipat.

Citește și:
Google Foto va face backup fotografiilor și videoclipurilor și le va organiza automat, pentru a le găsi ușor și a le putea trimite mai rapid. În plus, nu vei rămâne niciodată fără spațiu de stocare și îți vei păstra fotografiile în siguranță în caz de probleme cu telefonul (defectare, furt, pierdere, etc.).


Dacă nu folosești deja aplicația, află că Google Foto este cea mai bună alegere în acest sens din următoarele motive:
  • oferă spațiu de stocare nelimitat gratuit
  • este cea mai complexă în ceea ce privește opțiunile de editare și organizare a fotografiilor pe care le oferă utilizatorilor
  • îți eliberează automat spațiul de stocare de pe dispozitiv, ștergând fotografiile pentru care s-a făcut deja backup
  • nu e nevoie să îți creezi un nou cont de utilizator putând fi folosită cu contul Google cu care ești deja logat pe telefonul tău Android
  • este dezvoltată de Google care dezvoltă și sistemul de operare Android
Google Foto oferă spațiu de stocare nelimitat gratuit utilizatorilor pentru fotografii cu rezoluție de până la 16MP și pentru clipuri video de până la 1080p. Nu îți fă griji dacă fișierele tale au rezoluție mai mare pentru că li se va face backup și acestora, dar rezoluția va fi redusă la valorile deja menționate, aspect despre care din nou nu trebuie să te îngrijorezi pentru că valori de 16MP și 1080p sunt mai mult decât suficiente. Totuși poți face backup și la rezoluția inițială a fișerelor însă numai în limita unui spațiu gratuit de stocare de 15GB.

Să menționăm aici că fericiții posesori de telefoane Pixel beneficiază de spațiu de stocare gratuit nelimitat pentru fișiere la rezoluția originală.


Aplicația are implementate diferite forme de machine learning care permit recunoașterea conținutului fotografiilor. Acestea permit într-un final crearea automată de albume cu cele mai bune fotografii dintr-o călătorie, crearea de animații, panorame și clipuri prin combinarea mai multor fotografii similare, dar și notificarea cu diferite amintiri la anumite intervale de timp scurse de la momentul efectuării fotografiilor.

Cu Google Foto nu trebuie să îți mai faci griji că rămâi fără spațiu pe telefon. Fotografiile pentru care s-a făcut backup pot fi eliminate din spațiul de stocare al dispozitivului printr-o simplă atingere.


Poți căuta în fotografiile tale după persoanele, locurile și lucrurile care apar în ele, neavând nevoie de etichete și ai la dispoziție instrumentele de editare intuitive și eficace pentru a-ți îmbunătăți și însufleți fotografiile. Se poate regla luminozitatea, contrastul, culoarea și efectul vignette sau se poate alege unul dintre filtrele disponibile pentru a-ți înfrumuseța imaginile printr-o simplă atingere.

Aplicația este atât de populară încât a depășit pragul de 500 de milioane de descărcări în Magazinul Play.


Niciun comentariu:
Write comentarii