Cum să schimbi fontul pe un telefon Android

Cum se schimbă fontul pe un telefon Android

În tehnoredactarea computerizată un font este definit ca o unitate ce compune un set complet de caractere, având aceeași politică tipografică și același stil, corp tipografic și grosime. 

La începuturi, în tipografii, primele fonturi au fost făcute dintr-un aliaj de plumb și antimoniu topit, pentru a reproduce mai multe caractere identice într-un singur mod. Termenul font provine din cuvântul francez „fondue”. Ulterior, vorbitorii de limba engleză au folosit termenul "fount", care apoi a devenit termenul internațional font.


În prezent, termenul font este frecvent folosit ca sinonim pentru un set de caractere. Fonturile se disting prin stilul de scriere care include toate corpurile și grosimile caracterelor.

În aproape toate cazurile, fontul implicit de pe telefon este suficient, dar întotdeauna vor exista utilizatori de dispozitive Android care ar prefera un alt tip de caractere pe telefoanele lor, cei care vor să facă notă discordantă și își propun să iasă în evidență. Alții vor pur și simplu să știe cum se face, doar din dorința de a cunoaște.

CUM SE SCHIMBĂ FONTUL PE UN TELEFON ANDROID

Cele mai multe telefoane permit efectuarea de modificări la setările și aspectul fontului, fără a fi nevoie de folosirea unei aplicații speciale, deși varietatea de opțiuni în cazul din urmă ar putea fi mult mai bogată.

Setările pentru font pot fi accesate în: Setări > Afișaj > Font.

Cum se schimbă fontul pe un telefon Android
Setări font pe AllView X3 Soul Style

Unele telefoane permit chiar descărcarea de fonturi dintr-o bază de date proprie cu diferite tipuri de fonturi, cum este cazul Samsung.

Altele nu oferă opțiuni de schimbare a fontului ci doar de modificare a dimensiunii acestuia cum este cazul Nexus 6P și Nexus 5X. În acest caz putem folosi aplicații dedicate ce pot fi descărcate din Magazinul Play, majoritatea gratuite.

Cum se schimbă fontul pe un telefon Android
Setări font pe Nexus 6P

La o simplă căutare în Magazinul Play vei obține destul de multe rezultate cu aplicații pentru schimbarea fontului, doar că unele necesită ROOT pentru ca anumite opțiuni să funcționeze, în timp ce altele nu.

iFont:

FontFix:

Atenție!!! Se pare că aproape în toate cazurile, acest gen de aplicație întâmpină dificultăți de funcționare mai ales pe telefoanele Samsung care blochează astfel de operațiuni.

O altă soluție este utilizarea unor lansatoare care oferă și opțiuni de schimbare a fontului cum ar fi Go Launcher sau Action Launcher.

Niciun comentariu:
Write comentarii