Un launcher nou, un buton G Search nou, butoane de navigare redesenate, posibilitatea de a glisa degetul peste scannerul de amprente pentru a accesa bara de notificări, modul Night Light, ambient display double-tap și noi wallpapere sunt noutăți pe care Google le-ar putea introduce pe Android 7.0 Nougat pentru telefoanele Nexus de anul acesta


Versiunile noi ale sistemului de operare Android sunt de obicei urmate la scurt timp de lansarea dispozitivelor Nexus. Anul acesta vom avea din nou parte de două telefoane Nexus, despre care sunt informații că vor fi produse de compania HTC și vor avea nume de cod Sailfish și Marlin.

Android Police a publicat mai multe GIF-uri care ne oferă informații noi și picante despre elementele de noutate pe care Gooogle le va introduce pe Android Nougat pentru noile dispozitive Nexus.


1. Un launcher nou și un buton G Search


Noul launcher se deosebește de cel vechi prin prisma faptului că sertarul propriu-zis rămâne implementat, dar se ascunde acum sub iconițele din partea de jos a ecranului de pornire. Pentru a accesa sertarul de aplicații, avem două opțiuni. În primul rând, putem să glisăm cu degetul în sus de pe zona iconițelor din partea de jos, inclusiv de pe săgeata mică de deasupra zonei respective. Ca alternativă, putem apăsa pur și simplu pe săgeata în sine, care va dezvălui instantaneu sertarul. Pentru a închide sertarul, glisăm cu degetul în jos. Noul launcher are o bară mare de căutare redesenată în partea de sus, dar în rest nu este în mod special diferit de actualul launcher.

Observăm totodată pe ecranul Home că widget-ul standard Google, acea bară de căutare, a fost eliminat. În locul său apare un widget calendar însoțit în partea stângă de un buton "G" Search. 

Prin tragerea acestuia în partea dreaptă putem accesa Google Now sau putem accesa bara de căutare Google atingând pictograma "G".


Așa cum rezultă din imaginea de mai sus, noul launcher va fi o aplicație de sine stătătoare și nu un update la Google Now Launcher.


Este posibil ca Google să creeze un lansator conceput special pentru dispozitive Nexus, iar Google Now Launcher să rămână lansator de bază pe dispozitivele non-Nexus. Ar fi interesant, deși, de asemenea, un pic confuz. Este posibil ca noul laucher să facă posibilă o experiență a utilizatorului și mai apropiată de filozofia Google iar acesta nu ar fi necesar și pe dispozitivele celorlați producători, în cazul cărora se va folosi launcherul vechi, dacă aceștia nu folosesc deja lansaroare proprii.

2. Butoane de navigare redesenate


Despre acestea am mai vorbit și AICI, încă din luna iulie.

În legătură cu animația butoanelor colorate din jurul butonului Home se impune precizarea că aceasta are legătură cu serviciul Google Now iar la dezactivarea lui aceasta dispare.


3. Posibilitatea de a glisa degetul peste scannerul de amprente pentru a accesa bara de notificări


Una dintre funcțiile noi pe viitoarele dispozitive Nexus este asociată scanner-ului de amprente, și presupune deschiderea sertarului de notificări printr-un gest de tip glisare de sus în jus, efectuat pe deasupra scanner-ului de amprente. Cei care aveți telefoane Huawei de ultimă generație ați experimentat deja așa ceva, această funcție fiind implementată pe aceste dispozitive de mai multă vreme.

4. Modul Night Light



Night Light, denumit anterior Night Mode, a mai fost prezent pe primele versiuni Android N Developer Preview dar pe ultimele a fost eliminat. Că este vorba despre faptul că Google și-a dat seama că ar fi fost bine să păstreze surpriza până la momentul lansării oficiale ori despre faptul că opțiunea va fi implementată doar pe noile dispozitive Nexus, nu și pe cel vechi, să mai avem puțină răbdare, momentul adevărului se apropie.

5. Ambient display double-tap


Această opțiune va permite ca prin atingerea rapidă de două ori a ecranului stins să se activeze modul Ambient Display pentru a verifica notificările și ceasul. Pe Android Marshmallow Ambient Display poate fi activat prin ridicarea telefonului, dacă opțiunea este setată.

6. Wallpepere noi

În plus față de aceste GIF-uri, hai să amintim și despre imaginile de fundal oficiale pentru dispozitivele Nexus care au apărut deja pe internet. Wallpaper-ele pot fi previzualizate și descărcate AICI.


Rămâne de văzut dacă toate aceste elemente noi vor fi disponibile și pe dispozitivele Nexus vechi care vor fi actualizate cu noua veriune Android 7.0 Nougat.

Sursa; Android Police link 1, link 2, link 3, link 4, link 5

Niciun comentariu:
Write comentarii