NEXUS - gamă de telefoane Google

NEXUS - gamă de telefoane Google

The ultimate Android experience.
Always fresh, best in mobile.
From the folks who built Android.
Everything you love about Google, baked right in.

Așa definea Google gama proprie de telefoane mobile cu sistem de operare Android. Gama Nexus era proiectată, dezvoltată, comercializată și gestionată sub aspectul software-ului de Google, iar procesul de fabricație era realizat în parteneriat cu marii producători din domeniu.

Ultimele device-uri lansate sunt telefoanele Google Nexus 6P - fabricat de Huawei, Google Nexus 5X - fabricat de LG, tableta Google Nexus 9 - fabricată de HTC și Google Nexus Player - un streaming media player  fabricat de Asus.

Dispozitivele din gama Nexus erau considerate produse Android emblematice pentru Google.

Device-urile erau echipate cu Android în formă pură, așa cum este dezvoltat de Google, și beneficiau de actualizări de software imediat ce erau disponibile. Acesta este un mare plus, pentru că telefoanele non-Nexus primesc actulizări la aproximativ 5-6 luni de la lansarea unei noi versiuni Android.


Toate dispozitivele Nexus veneau cu un bootloader ce poatea fi deblocat pentru a permite dezvoltarea software și intervenția utilizatorului pentru modificarea sistemului de operare, dacă se dorea.

Gloria gamei Nexus a ajuns la final cu Huawei Nexus 6P și din acest punct Google a ales calea Pixel.

Google a făcut un pas înainte când a ales calea Pixel și a renunțat la gama Nexus, totul pentru un telefon Android care să reprezinte compania mai bine și în care compania șă-și pună amprenta complet, atât în ceea ce privește designul, hardware-ul, dar și branding-ul.

Spre deosebire de Nexus, Pixel poartă marca Google și se renunță la cea a fabricantului. Pixel se individualizează și se încadrează în topul segmentului premium al telefoanelor inteligente, oferind în același timp o experiență Android pură, ca și Nexus.


Telefoane Google Nexus


Nexus One

Google Nexus One a fost lansat în ianuarie 2010, fiind fabricat de HTC. Rula Android 2.1 Eclair și a primit actualizări constant până la Android 4.0 Ice Cream Sandwich, inclusiv. Este singurul telefon din familia Nexus care a oferit posibilitatea extinderii memoriei cu un card extern.

Nexus S

Google Nexus S a fost lansat în decembrie 2010, fiind fabricat de Samsung. Rula Android 2.3 Gingerbread și a primit actualizări constant până la Android 4.1 Jelly Bean, inclusiv.

Google Galaxy Nexus

Google Galaxy Nexus a fost lansat în noiembrie 2011, fiind fabricat de Samsung. Rula Android 4.0 Ice Cream Sandwich și a primit actualizări constant până la Android 4.3 Jelly Bean, inclusiv. Este ultimul din gamă cu baterie detașabilă.

Google Nexus 4

Google Nexus 4 a fost lansat în noiembrie 2012, fiind fabricat de LG. Rula Android 4.2 Jelly Bean și a primit actualizări constant până la Android 5.1 Lollipop, inclusiv. Este primul din familie cu posibilități de încărcare wireless.

Google Nexus 5

Google Nexus 5 a fost lansat în octombrie 2013, fiind fabricat din nou de LG. Rula Android 4.4 KitKat și a primit actualizări oficiale până la Android Marshmallow, inclusiv. Odată cu lansarea Android Nougat 7.0, Google a anunțat că Nexus 5 nu este pe lista dispozitivelor ce vor primi actualizarea.

Nexus 6

Google Nexus 6 a fost lansat în octombrie 2014 cu sistem de operare Android 5.0 Lollipop, fiind fabricat de Motorola.

Nexus 5X

Google Nexus 5X a fost lansat odată cu Google Nexus 6P, în septembrie 2015, fiind fabricat de LG cu sistem de operare Android 6.0 Marshmallow.

Nexus 6P

Google Nexus 6P (P de la premium) este vârful de lance al gamei, fabricat de Huawei și lansat în septembrie 2015 cu Android 6.0 Marshmallow.

Iată câteva dintre cele mai importante specificații:
  • Ecran: 5.7" 1440x2560 pixeli (518ppi) WQHD AMOLED
  • Procesor: Qualcomm Snapdragon 810
  • Camere: 12.3 MP în spate cu lentile f/2.0 și IR laser-assisted autofocus; 8 MP camera frontală cu lentile f/2.4
  • Baterie: 3450 mAh cu încărcare rapidă, non-removable
  • GPU: Adreno 430
  • Memorie: 32, 64, sau 128 GB
  • RAM: 3GB
  • Difuzoare stereo duble frontale
  • Senzor de amprentă
  • USB tip C (3.0)
Varianta cu 32 de GB are un preț care variază între 2600-2700 de lei fără contract.

Tabletele Nexus

Nexus 9
  • Google Nexus 7 prima generație - lansată în iunie 2012 și fabricată de Asus
  • Google Nexus 7 a doua generație - lansată în iulie 2013 și fabricată tot  de Asus
  • Google Nexus 10 - lansată în octombrie 2012 și fabricată de Samsung
  • Google Nexus 9 - lansată în octombrie 2014 și fabricată de HTC

Google Nexus Player

Google Nexus Player

Niciun comentariu:
Write comentarii