Spațiu nelimitat gratuit în Google Foto pentru fișiere la calitate originală


Stocarea de fotografii și fișiere video în cloud este din ce în ce mai întâlnită și utilizată.

Pentru asta ni se oferă întotdeauna două opțiuni:
  • spațiu de stocare contra cost în funcție de necesitățile proprii 
  • spațiu de stocare gratuit dar limitat

Aplicația Google Foto ne oferă și ea două opțiuni. Putem beneficia de spatiu de stocare nelimitat, însă imaginile care au mai mult de 16 MP vor fi automat redimensionate și vor pierde din calitate, sau putem încărca imaginile în formatul original, în limita spațiului din Google Drive, care poate fi extins contra cost.


În viitor se pare că este posibl ca Google să ofere utilizatorilor de telefoane Nexus spațiu nelimitat de stocare pentru foto și video la calitatea originală a fișierelor.

Android Police a analizat liniile de cod din ultima versiune a aplicației Google Photos și iată rezultatul:
<string name="photos_onboarding_nexus_back_up_your_photos">
With Nexus, back up all you want!</string>
<string name="photos_onboarding_nexus_back_up_your_photos_ description">Unlimited free storage for original quality photos &amp; videos uploaded from your Nexus device</string>
Rămane de văzut dacă este vorba doar despre fotografii făcute cu dispozitive Nexus, ori chiar și de fotografii făcute cu aparate foto și încărcate de utilizatorii unor astfel de telefoane. Rămâne de asemenea de văzut dacă va fi un promo temporar sau permanent.

Nu se știe dacă o astfel de decizie ar putea influența vănzările de dispozitive Nexus și nici dacă asta intenționează Google, dar sunt convins că ar fi o veste foarte bună pentru utilizatorii acestor telefoane.

Niciun comentariu:
Write comentarii