Huawei Nexus 6P - Review și Specificații

Huawei Nexus 6P - Review și Specificații

Nexus 6P este ceea ce gama Nexus a vrut întotdeauna să fie. O combinație între hardware performant, putere de procesare, design elegant și inovator și experiență Android pură. Lansat în tandem cu LG Nexus 5X, Nexus 6P își propune să ofere specificații și experiență premium, fiind cel mai puternic, cel mai frumos și cel mai scump Nexus.


Da, "P" vine de la premium.

Citește și:

PLUSURI ȘI MINUSURI

PLUSURI
MINUSURI
-Ecran Amoled suficient de luminos
-Scanner de amprente rapid și ușor de folosit
-Baterie mare cu performanțe bune și încărcare rapidă
-Cameră foto impresionantă
-Performanță bună de rulare generată de combinația procesor puternic și soft bine optimizat
-Design elegant și de calitate
-Actualizări ale sistemului de operare direct de la Google și livrate la timp
-Design destul de robust
-Lipsa slotului pentru card de memorie
-Interfață săracă în opțiuni pentru camera foto
-USB-ul Type-C e o tehnololgie nouă și poate genera probleme când cauți un încărcător sau vrei să te conectezi la un laptop, dacă nu le ai pe ale tale la îdemână
* Pe dispozitive mobile, pentru o vizualizare optimă a conținutului tabelului, folosiți modul de afișare landscape.

SPECIFICAȚII

DISPOZITIV
HUAWEI NEXUS 6P
Dimensiuni, greutate și construcție
-159.3 x 77.8 x 7.3 mm
-178 g
-Single SIM cu nanoSIM
-Corp unibody metalic
Ecran
Ecran Amoled de 5.7 inch, rezoluție de 1440x2560 pixeli și densitate de 518ppi, protejat cu Gorilla Glass 4, tratat oleofobic împotiva amprentelor
Chipset
-Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810
Procesor
-Octa-core (4x1.55 GHz Cortex-A53 & 4x2.0 GHz Cortex-A57)
Memorie
-Memorie internă 32/64/128 GB
-3 GB RAM
-fără slot pt card de memorie
GPU
-Adreno 430
Camere Foto
-Principală de 12.3 MP, f/2.0, laser autofocus, bliț dual-LED, 1/2.3' sensor size, 1.55µm pixel size, geo-tagging, touch focus, face detection, HDR, panorama
-Secundară de 8 MP, f/2.4, 1080p@30fps
-Video 2160p@30fps, 720p@240fps
Sistem de Operare
Android 6.0 Marshmallow cu actualizare la Nougat
Conectivitate
-4G până la 300Mbps
-Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
-Bluetooth 4.2, NFC
-USB Type-C
-Jack 3.5mm
-A-GPS
Altele
-Scanner de amprentă

Baterie
Non-removable Li-Ion 3450 mAh
Disponibilitate
Septembrie 2015
* Pe dispozitive mobile, pentru o vizualizare optimă a conținutului tabelului, folosiți modul de afișare landscape.

PERFORMAȚĂ ÎN TESTE BENCHMARK

Nexus 6P obține rezultate satisfăcătoare în testele benchmark ajutat de procesorul Octa-core (4x1.55 GHz Cortex-A53 & 4x2.0 GHz Cortex-A57) Snapdragon 810, placa video Adreno 430 și cei 3GB de memorie RAM.

Referitor la performanță, nu există sarcini pe care Nexus 6P să nu le poată îndeplini cu succes, chiar dacă uneori se simte o încălzire ușoară a telefonului (nu e genul acela de încălzire deranjantă ca în cazul LG, spre exemplu).
<


Nexus 6P obține un scor de 63835 puncte în AnTuTu, 1305 de puncte în GeekBench Single-Core, 2563 de puncte în GeekBench Multi-Core și 3610 de puncte în GeekBench Compute Comparison.

În CF-Bench și Quadrant Standard Edition obține 25887 de puncte, respectiv 17202 de puncte.

AnTuTu Benchmark
GeekBench
CF-Bench și Quadrant Standard Edition
TOP GRIGDROID.RO

Fiecare telefon care primește review pe GrigDroid.ro este testat pe AnTuTu Benchmark, Geekbench 4, CF-Bench și Quadrant Standard Edition iar scorurile obținute sunt adunate pentru a obține un scor total în funcție de care se realizează topul.

Rolul acestor teste benchmark este de a crea o idee cu privire la performațele grafice și performanțele de procesare ale dispozitivelor. Cu privire la acestea nu voi face foarte multe aprecieri în cuprinsul review-urilor din două motive: teama de subiectivism și dificultatea sesizării diferențelor de performațe, care de cele mai multe ori sunt foarte apropiate.

Aici găsești centralizarea scorurilor obținute în testele benchmark de telefoanele Android care au primit review pe GrigDroid.ro:


DESIGN ȘI HARDWARE

Designul Nexus 6P poate fi încadrat la categoria "altfel", un altfel frumos și binevenit. Telefonul are un corp unibody metalic cu muchii laterale drepte care ajută la o bună fixare în mână.

Singurele 3 butoane sunt toate situate pe partea dreaptă, fiind suficient de mult reliefate pentru a oferi un feedback tactil solid. Butonul power se găsește deasupra celor de volum și pentru a nu putea fi confundat cu acestea având o textură aspră. Pe muchia de sus este poziționată mufa jack de 3.5mm, pe muchia stângă se găsește sertarul pentru nanoSIM iar pe cea de jos avem portul USB Type-C, element de noutate despre care poți citi mai mult AICI. O alegere bună și rea în același timp pentru că în afara avantajelor tehnologice pe care le oferă, acest tip de USB poate pune probleme utilizatorului, fiind atât de rar întâlnit încât, dacă nu ai incărcătorul la tine sau cablul pentru conectare la PC,  nu vei găsi să împrumuți unul.


Două difuzoare stereo mărginesc ecranul de 5.7 inch, în partea de sus și în partea de jos. 

Pe spatele telefonului se găsește logo-ul Nexus supradimensionat și orientat vertical. Deasupra lui se află scannerul de amprente sub forma unui cerc strălucitor profilat subtil spre interior.

În extremitatea părții de sus a spatelui întâlnim o bară neagră din sticlă orietată orizontal sub care se află camera foto, blițul și sistemul de laser pentru auto-focus. Această bară este un element care difinește și evidențiază designul Nexus 6P.

Telefonul se simte plăcut în mână și are un grip bun datorită muchiilor drepte. Lasă impresia unor materiale și unei construcții de calitate cu multă atenție acordată detaliilor iar aluminiul se simte plăcut și rece.

ECRAN ȘI SUNET

Nexus 6P are un ecran QHD Amoled de 5.7 inch cu o rezoluție de 2560x1440 pixeli, acoperit cu sticlă Gorilla Glass 4 și tratat oleofobic, pentru a nu reține amprentele. Avem un screen-to-body ratio de 71.4% și o densitate a pixelilor de 518 ppi. Telefonul afișează culori frumoase și strălucitoate și, potrivit tehnologiei Amoled, redă un negru intens. Nu excelează la redarea culorii alb, aceasta având o nuanță de galben. Unghiul de vizualizare este larg însă sub lumina directă a soarelui vizibilitatea ecranului scade destul de mult.

Citește și:

Noțiuni generale despre ecranele telefoanelor mobile, tehnologii, rezoluții și altele

Sunetul este redat de două difuzoare stereo poziționate pe partea din față unul deasupra și celălalt la baza ecranului. Emisia este impecabilă, are bași destul de puternici și nu distorsionează la volum maxim. Volumul maxim atinge un nivel suficient dar se putea mai mult. Ținut în modul landscape și cu fața spre tine efectul sonor stereo este de-a dreptul excelent.

SOFTWARE

Nexus 6P vine cu sistem de operare Android Marshmallow 6.0 în forma pură a acestuia, așa cum este dezvoltat de Google. Interfața de utilizator este simplă și curată, folosind ca lansator Google Now Launcher. Nu este incărcat cu aplicații inutile ci le are doar pe cele esențiale, restul putând fi descărcate după bunul plac din Play Store.

Posibilitățile de personalizare ale lansatorului nu sunt chiar atât de multe, dar totul este organizat simplu și intuitiv, inclusiv setările.

Cel mai mare avantaj al dispozitivelor Nexus este că acestea primesc actualizări imediate ale sistemului de operare, imediat ce Google lansează o nouă versiune Android, și asta se întâmplă pe parcursul a 4-5 ani.

Interfața de utilizator
Bara și sertarul de notificări, aplicații recente, etc.
Organizarea setărilor
FOTO-VIDEO


Camera foto este de senzație, probabil cea mai bună pe care am întâlnit-o pe telefoanele mobile cu care am avut contact. Cu un mod HDR+ foarte eficient, Nexus 6P face fotografii de calitate foarte bună și în condiții de iluminare slabă. Autofocus-ul este rapid iar prelucrarea HDR se desfășoară în fundal, fără a împiedica utilizarea camerei. Calitatea imaginilor este grozavă, cu detalii capturate foarte bine.

Din păcate nu există stabilizare optică dar cea software face treabă bună la rândul ei.

Referitor la partea video, avem posibilitatea de a filma 4K dar și slow motion.

Interfața camerei foto este destul de săracă în opțiuni, dar să nu uităm că discutăm despre aplicația Google Camera ce poate fi găsită și în Play Store, cunoscută ca fiind una simplă.

Camera frontală face cam ceea ce trebuie să facă și are rezultate destul de bune. Nu excelează în condiții de iluminare slabă.

Interfața de utilizator a camerei foto
Câteva fotografii reușite făcute cu Nexus 6P:
BATERIE

Bateria de 3450 mAh se descurcă excelent pentru o zi de utilizare normală fără a fi nevoie să îți faci griji. Pentru încărcare este folosit standardul USB Type-C și este nevoie de cablul cu care telefonul este livrat, neexistând compatibilitate cu microUSB-ul clasic. Din păcate Nexus 6P nu are încărcare wireless iar încărcarea rapidă care oferă 7 ore de autonomie cu 10 minute de încărcare, funcționează doar cu încărcătorul cu care este livrat.

PREȚ


Nexus 6P este disponibil la liber la prețuri care variază în jurul a 2500-2700 lei pentru varianta cu 32GB memorie de stocare.

CONCLUZII

Huawei Nexus 6P poate fi o alegere inteligentă pentru cei ce-și doresc un smartphone din categoria premium dar mai ales pentru cei împătimiți de Android. Sistemul de operare Android în formă pură, foarte stabil și bine optimizat ajută dispozitivul să depășească eventuale probleme legate de componentele hardware care nu sunt chiar de ultimul răcnet. Componenta de securitate poate căntări de asemenea în a face o astfel de alegere, pentru că actualizările sistemului de operare sunt imediate iar cele de securitate sunt lunare.

Niciun comentariu:
Write comentarii