Despre Android Wear - Android pentru ceasuri inteligente

Android Wear

Eleganță și rafinament. Ceasurile inteligente au devenit un accesoriu la modă dar și un gadget ce nu poate lipsi omului modern. Odată cu apariția ceasurilor inteligente, am aflat că majoritatea acestora folosesc ca sistem de operare Android Wear.

Ce este Android Wear

Android Wear este o versiune a sistemului de operare Android, adaptat și optimizat pentru ceasuri inteligente și alte dispozitive purtabile, denumite generic wearables.

Fiind un sistem de operare pentru ceasuri inteligente, Android Wear este focusat pe câteva aspecte cheie. Cele mai importante dintre acestea sunt să arate timpul și data, să arate notificările de pe telefonul mobil si alte date despre sănătate, activitate fizica, meteo, etc.


Pentru afișarea ceasului pot fi descărcate nenumărate fețe din Magazinul Play. De asemenea pot fi descărcate și o serie de aplicații pentru monitorizarea stării de sănătate, prin senzorii disponibili pe dispozitiv, a activității fizice, dar și altele, oferta fiind destul de variată și în continuă creștere.

Ca și metode de conectivitate, Android Wear suportă bluetooth și wi-fi, iar, din momentul împerecherii cu telefonul mobil, începe sincronizarea mai multor categorii de date (contacte, mesaje, notificări, jurnalul de apeluri, etc.) precum și utilizarea conexiunii de date a telefonului pentru actualizarea aplicațiilor pentru vreme, știri și altele.

Android Wear

Platforma a fost anunțată de Google în martie 2014 când au fost prezentați ca parteneri Samsung, Motorola și Asus. LG G Watch, lansat în iunie 2014, este primul ceas inteligent cu Android Wear.

În prezent Android Wear se află la versiunea 2.0 care a fost anunțată la Google I/O 2016, pe 18 mai 2016. Noile caracteristici includ aplicații de sine stătătoare, care pot fi descărcate direct de pe ceas folosind Magazinul Play, recunoașterea scrisului de mână, o tastatură, fundal întunecat pentru ceasuri cu ecrane de tip OLED și o interfață de utilizator circulară redefinită.

Sursa

Niciun comentariu:
Write comentarii