Google activează chip-ul foto Visual Core de pe Pixel 2 în noul Android 8.1 beta


Dezvăluirea cum că Google Pixel 2 și Pixel 2 XL ar fi echipate cu un chip foto denumit Visual Core a mirat pe toată lumea, dar asta se întâmpla ulterior prezentării oficiale a celor două dispozitive, acum aflăm că acesta funcționează și face o treabă destul de bună în ceea ce privește latura foto-video.

La momentul când știrea și-a făcut apariția, s-a mai precizat și faptul că Visual Core nu este activ. Chip-ul dedicat pentru fotografie a fost dezvoltat în colaborare cu Intel, iar odată cu publicarea Android 8.1 Developer Preview acesta este activ pentru prima dată, având rol în a grăbi procesarea fotografiilor la nivel software.


Chip-ul octa-core poate procesa fotografiile HDR+ de 5 ori mai repede decât un procesor Snapdragon 835. Pe lângă această funcție, Visual Core poate îndeplini și alte sarcini ce țin de AI iar dezvoltatorii 3rd party pot profita la rândul lor de avantajele pe care le oferă.

Cele două telefoane Pixel 2 sunt deja capabile de performanțe foarte bune în ceea ce privește fotografia HDR+ iar acum vor avea la dispoziție putere suplimentară de procesare pentru a face fotografii chiar mai bune.

Citește și:
Android 8.1 Developer Preview poate fi testat dacă te înscrii în programul Android Beta sau dacă instalezi manual imaginile de sistem pe telefoanele compatibile, Pixel și Nexus. Versiunea finală Android 8.1 va fi gata în luna decembrie.

Niciun comentariu:
Write comentarii