9 modalități prin care poți câștiga bani folosind un telefon mobil

Modalități prin care poți câștiga bani folosind un telefon mobil

Tehnologia a schimbat mult modul în care trăim, modul în care muncim și modul în care ne petrecem timpul liber. De asemenea, a schimbat modul în care mulți oameni câștigă bani. Acel telefon, de obicei scump, pe care îl porți în buzunar, ar putea fi folosit ca un instrument de lucru online cu ajutorul căruia să poți câștiga anumite sume de bani.

Nu-ți imagina că-ți vei putea câștiga existența așa, chiar dacă unii reușesc, dar dacă perseverezi vei putea câștiga ceva în plus.

Cu un telefon inteligent conectat la internet poți accesa online-ul iar aici ai un spațiu de manevră vast unde poți face blogging, vlogging, poți vinde sau poți cumpăra ori poți oferi diverse servicii contra cost.

Iată în continuare câteva idei de a-ți folosi telefonul Android pentru a câștiga bani:

1. Vinde fotografii

Mediul online este avid de fotografie. Fotografia și-a câștigat un rol foarte important în conținutul publicat pe internet și în materialele publicitare iar astfel a devenit foarte căutată.


Camerele foto ale telefoanelor mobile de astăzi sunt foarte performante și dacă ai un pic de talent la fotografie caută prin galeria telefonului cele mai bune cadre, fă o selecție, instalează din Magazinul Play niște aplicații cu ajutorul cărora le poți vinde și apucă-te de treabă.

Citește și:

2. Fă-ți un Blog pe care să vinzi reclame și advertoriale

Un blog, indiferent că se vrea o afacere propriu-zisă sau doar un hobby, este o modalitate de a face bani online. Odată ce codul html e pus la punct, conținutul poate fi ușor creat și publicat de pe telefonul mobil, indiferent că folosești platforma blogger sau wordpress. Un blog poate fi monetizat folosind reclame de la Google AdSense sau alți provideri similari, publicând conținut de tip advertorial sau folosind link-uri de afiliere.

Totuși, pe cât de simplu pare, pe atât de complicat este. Veniturile vor fi direct proporționale cu traficul atras de blog, iar pentru a avea trafic, un blog are nevoie de conținut original și interesant dar și de SEO (Search Engine Optimization).

În concluzie, simplu sau complicat, treaba poate fi pusă pe picioare și poate fi întreținută de pe telefon mobil.

3. Apucă-te de Vlogging

După Blog, Vlogging-ul este nivelul următor. Un Vlog sau Video blog este o formă de blog în care mediul multimedia este constituit din materiale video. Video blogul este o formă de televiziune web și este foarte popular pe YouTube.

Vlogurile profită adesea de rețelele sociale și RSS pentru a asigura difuzarea de material video pe internet pentru distribuirea automată și redarea pe dispozitive mobile.

Pe telefoanele mobile de astăzi se consumă foarte mult material video. În același timp, pe un dispozitiv mobil se poate crea cu ușurință material video, ce poate fi încărcat online la fel de ușor.

4. Devino agent de teren pentru colectarea de informații din magazine

Puteți ajuta companiile să își îmbunătățească modul în care își deservesc clienții prin simpla utilizare a telefonului mobil pentru a face fotografii în magazine, videoclipuri și transmițând diverse informații. Descarcă și instalează aplicația Field Agent, completează-ți și crează-ți un profil și apucă-te de treabă căutând misiuni în apropierea zonei în care te afli.

Odată ce ai ales o misiune, asigură-te că te încadrezi în timpul disponibil pentru a o îndeplini. Misiunile includ verificări ale prețurilor, verificări ale modului în care sunt așezate produsele pe rafturi, sondaje în rândul cienților, verificări ale modului în care sunt prezentate promoțiile, etc.

De exemplu, ți se poate solicita să mergi la un anumit magazin, să localizezi un anumit produs, să faci o fotografie și apoi să răspunzi la câteva întrebări despre el. Misiunile se plătesc cu 3 până la 12 dolari.

Devino agent de teren pentru colectarea de informații din magazine


5. Vinde produsele de care nu mai ai nevoie

Vinde bunurile de care nu mai ai nevoie, pe care nu le mai folosești dar pot fi încă utilizate de ceilalți. Noi, oamenii, avem prostul obicei de a păstra chiar și lucrurile pe care nu le mai folosim. Caută prin casă și vezi ce nu-ți mai e de folos, instalează pe telefonul mobil o aplicație ca OLX, LaJumate, Okazii, Publi24, etc.


Fă căteva poze bunului respectiv cu telefonul mobil, scrie anunțul și pune-l la vânzare. Pentru a face poze, a publica și gestiona anunțul nu ai nevoie decât de un telefon mobil.

Dacă vrei să vinzi chiar un telefon mobil, citește și: 

6. Oferă-ți contracost serviciile și abilitățile folosind aplicația Fiverr

Fiverr este o piață globală online, care permite oamenilor să își ofere contracost abilitățile și serviciile începând cu un cost de 5 USD. Cu ajutorul aplicației mobile Fiverr, potențialii clienți  pot căuta peste 3 milioane de concursuri și 120 de categorii de produse și servicii pentru a examina și a găsi oportunitatea potrivită.

Potențialii clienți vor avea acces direct și rapid la abilitățile și serviciile pe care le oferi și pot intra în legătură cu tine cu un singur click, pentru a le contracta.

Oferă-ți contracost serviciile și abilitățile folosind aplicația Fiverr


7. Dacă ești șofer și ai o mașină folosește-o împreună cu telefonul mobil și apucă-te de taximetrie, Uber este acum și în Romania

Dacă ești șofer, ai o mașină și ceva timp liber, te poți folosi de telefonul mobil pentru a descărca și instala aplicația Uber și poți oferi servicii de taximetrie. Uber este prezent pe piața din Romania și este legal.

Pentru a te putea înscrie ca șofer Uber trebuie să îndeplinești anumite condiții legate de vârstă, experiența ca șofer, etc. Dacă le îndeplinești, nu mai ai nevoie decât de un telefon mobil pentru a gestiona toată afacerea, comenzile și plățile.


8. Dacă te simți norocos, pariază sau încearcă jocurile de noroc direct pe telefon

Poate n-ar trebui să-ți dau un astfel de sfat, dar până la urmă alegerea îți aparține și o faci singur. Un telefon mobil Android poate rula zeci de aplicații de tip cazinou, aplicații prin intermediul cărora poți paria sau poți juca jocuri de noroc.

Printre cele mai populare, sunt aplicațiile pentru pariuri sportive și jocurile de poker.

Majoritatea acestora nu sunt disponibile pentru a fi descărcate din Magazinul Play, din cauza faptului că nu respectă anumite politici. Totuși, aplicațiile pot fi ușor descărcate de pe site-urile aferente.

9. Folosește aplicații care te plătesc pentru click-uri sau teste

Nu o să-ți spun să-ți privești telefonul Android dintr-o altă perspectivă, să te gândești la el ca la un instrument cu care să faci bani, pentru că nu ar fi corect. Totuși, există aplicații pentru dispozitive Android cu care poți să faci câțiva bănuți dar nu-ți imagina că te vei îmbogăți. Oricum totul depinde de determinarea ta și de timpul pe care îl aloci unei astfel de activități.

Citește și:

Niciun comentariu:
Write comentarii