Huawei depășește Apple și devine al doilea producător de telefoane mobile după Samsung

Huawei

Un nou raport al companiei de cercetare a pieței Counterpoint, arată că Huawei a depășit Apple și a devenit cel de-al doilea producător de smartphone-uri din lume, după coreenii de la Samsung, care ocupă primul loc de mai multă vreme.

Succesul celor de la Huawei, cel mai mare producător chinez de smartphone-uri cu prezență globală în continuă creștere, se datorează evoluției foarte bune și constante din lunile iunie și iulie. În raportul în cauză se menționează, de asemenea, că vânzările din august sunt la fel de bune, așa că trendul se va păstra.


Cele mai vândute modele în luna iulie sunt iPhone 7 și 7 Plus care ocupă primele două locuri, urmate de Oppo R11 și A57 pe locurile trei și patru. Alte dispozitive din lista primelor zece telefoane cele mai vândute sunt Galaxy S8, Xiaomi Redmi Note 4X și Samsung Galaxy S8 Plus.

Huawei, Apple

Este surprinzător că, deși Huawei a urcat pe locul doi în clasament, nu figurează cu niciun dispozitiv în acest top 10 al smartphone-urilor cele mai vândute și asta se întâmplă probabil datorită portofoliului mare de terminale căruia îi lipsește un dispozitiv emblematic, care să se detașeze considerabil. Totuși, această diversitate de modele îi ajută pe cei de la Huawei să răzbată pe mai multe segmente de piață și asta contribuie la succesul pe plan internațional. 

Huawei, Apple

Niciun comentariu:
Write comentarii