HTC U11 e oficial. Are ramă sensibilă la presiune și cea mai bine cotată cameră foto


HTC U11 a fost prezentat oficial într-un eveniment de presă pe care compania taiwaneză la organizat în Taipei. Cu această ocazie au fost confirmate cam toate specificațiile zvonite în ultima vreme și dacă mai existau secrete au fost spulberate toate. HTC U11 este telefonul în care HTC își pune multe speranțe și cu care va trebui să țină piept unei concurențe puternice reprezentată de telefoane ca Galaxy S8, LG G6, Huawei P10, OnePlus 5, etc.

HTC U11 este urmașul lui HTC 10 de anul trecut și împrumută linia de design cu care am fost obișnuiți la seria U. Are un finisaj stralucitor din sticlă și metal, iar componentele hardware sunt toate din categoria premium cum e de așteptat la un flagship al anului 2017.


Specificațiile noului HTC U11 arată așa:
  • Ecran QHD de 5 inch (16: 9) cu densitate de 534 ppi și protecție Gorilla Glass 5
  • Procesor Snapdragon 835 octa-core / Adreno 540 GPU
  • 4 GB RAM și spațiu de stocare internă de 64 GB (UFS 2.1) / 6 GB RAM și stocare de 128 GB
  • Până la 2TB de stocare extensibilă
  • Cameră foto spate de 12MP cu senzor Sony IMX362 și diafragmă f / 1,7
  • Cameră de 16MP UltraPixel frontală cu diafragmă f / 2,0
  • Până la 4K video prin camera video din spate / 1080p prin intermediul camerei frontale
  • Android 7.1 Nougat cu interfața Sense UI
  • USB de tip C, NFC, GPS, Dual SIM, LTE și multe altele
  • Tehnologia Edge Sense (cadru sensibil la presiune)
  • 4 microfoane omnidirecționale pentru înregistrarea audio 3D
  • Baterie de 3000 mAh cu Qualcomm Quick Charge 3.0
  • Certificare IP67 rezistent la apă și praf
  • 5 variante de culoare: Amazing Silver, Sapphire Blue, Brilliant Black, Ice White și Solar Red

HTC Edge Sense

HTC Edge Sense este unul dintre atuurile noului telefon. Rama/cadrul metalic este sensibil la atingere și presiune și poate identifica cantitatea de presiune aplicată pe părțile laterale ale dispozitivului, permițând lansarea unor aplicații sau efectuarea de fotografii cu o presare scurtă sau lungă. Tehnologia Edge Sense funcționează și în condiții de vreme umedă sau în timpul purtării mănușilor.


Cea mai bine cotată cameră de pe un telefon mobil

HTC U11 a obținut cel mai mare scor DxOMark, depășind chiar și Google Pixel și Samsung Galaxy S8 pentru cea mai buna calitate foto/video de pe un dispozitiv mobil. Acest lucru este datorat, în parte, celor 5 axe OIS + EIS, UltraSpeed AutoFocus de nivel DSLR și Auto HDR Boost pentru a oferi toate avantajele HDR fără întârzieri de procesare.

Când vine vorba de video, U11 utilizează Temporal Noise Reduction pentru a ajuta la eliminarea zgomotului. Există, de asemenea, 4 microfoane omnidirecționale pentru înregistrarea audio 3D.

De remarcat că cele 90 de puncte DxOMark îl plasează peste Google Pixel, care a deținut anterior prima poziție şi era produs tot de HTC. Samsung Galaxy S8 ajunge pe locul 3, cu 88 de puncte, la egalitate cu HTC 10, Galaxy S7 Edge şi Xperia X Performance.


BoomSound

HTC U11 vine cu o versiune îmbunătățită HTC BoomSound Hi-Fi, care va oferi un sunet stereo și mai bun decât până acum. Merită remarcat faptul că mufa pentru căști a fost eliminată de pe telefon, urmând a se folosi un adaptor ce se conectează la mufa USB tip C.


Preț și disponibilitate

HTC U11 va fi disponibil începând din această lună la nivel global. Pe piața din SUA programul de precomenzi începe chiar de astăzi urmând ca primele stocuri de telefoane să sosească din 9 iunie.

Prețul anunțat este de 749 euro, ceea ce îl poziționează undeva între LG G6 și Samsung Galaxy S8.




Niciun comentariu:
Write comentarii