Ce este GPS-ul, cum să îl folosești eficient și cum îi poți îmbunătăți semnalul pe un telefon Android

Ce este GPS-ul

GPS este abrevierea de la Global Positioning System și a fost dezvoltat de armata SUA în 1973 iar din 1995 este folosit la nivel mondial în scopuri civile. La început sistemul era compus din 24 de sateliți iar apoi rețeaua a fost extinsă la un număr de 31 de sateliți care orbitează în jurul planetei.

Ca orice alt dispozitiv capabil de localizare prin GPS și telefonul mobil comunică cu sateliții cu ajutorul unei antene GPS, parte componentă a hardware-ului majorității telefoanelor inteligente de astăzi.


Acuratețea semanlului GPS și viteza de conectare la rețeaua de sateliți sunt direct influențate de poziționarea telefonului față de cerul liber. Orice se interpune între dispozitivul mobil și cerul liber, pereți, clădiri, copaci, plafonul autoturismului, etc. afectează atât viteza de conectare cât și acuratețea semnalului.


Totodată, valorile celor doi parametri sunt afectate și de numărul de sateliți la care ne putem conecta din locația curentă, dar și de calitatea antenei GPS cu care este echipat telefonul Android.

Cum se activează și cum se setează GPS-ul pe un telefon Android

Pentru a activa recepția GPS mergi în Setări și apoi Locație. Aici poți opta între:
  • Precizie ridicată - Utilizează GPS, Wi-Fi, Bluetooth sau rețele mobile pentru determinarea locației
  • Economisirea bateriei - Utilizează Wi-Fi, Bluetooth sau rețele mobile pentru determinarea locației
  • Numai cu dispozitivul - Folosește GPS-ul pentru a stabili locația

În scopul unor rezultate dintre cele mai bune, asumându-ți un consum mai mare al bateriei, se recomandă folosirea opțiunii Precizie ridicată.


Pentru a monitoriza felul în care funcționează GPS-ul pe un telefon Android și pentru a beneficia și de câteva extrafuncții utile, se poate folosi din Magazinul Play aplicația gratuită GPS Essentials, una dintre cele mai complete și profesionale de acest gen.

Niciun comentariu:
Write comentarii