Ce este Depanarea USB / USB Debugging și cum se activează pe un telefon Android

Ce este Depanarea USB/USB Debugging

Depanarea USB / USB Debugging poate părea o operațiune destul de complexă, dacă luăm în considerare doar denumirea. În realitate, aceasta este doar o modalitate de a permite unui dispozitiv Android să transfere informații la și de la un calculator, cu un scop precis.

Depanarea USB asigură transferul de date de la un telefon Android la calculator și invers, dar și instalarea directă și mai simplă a aplicațiilor.


După cum sugerează și numele, Depanarea USB se referă la identificarea erorilor (bug-urilor) prin intermediul calculatorului. În mod tradițional, dezvoltatorii de aplicații Android folosesc acest proces pentru a testa software-ul și pentru a identifica probleme folosind kit-ul de dezvoltare Android pe un calculator. În prezent, este folosită atât de dezvoltatori cât și de utilizatorii obișnuiți pentru unele operațiuni cum ar fi instalarea unui recovery personalizat, pentru a face Root unui dispozitiv, pentru instalarea unui ROM personalizat și altele.

Cu toate acestea, atunci când cumperi un telefon Android nou, de exemplu: HTC, Motorola, Samsung, Sony Xperia, Lenovo, LG, Google Nexus și așa mai departe, Depanarea USB nu este implicit activată.

Cum se activează Depanarea USB?

Depanarea USB nu este o opțiune vizibilă în setările unui dispozitiv Android, ci se regăsește la rubrica ascunsă denumită Opțiuni pentru dezvoltatori


Ce este Depanarea USB/USB Debugging

Pentru activare se parcurg următorii pași:
  • În setările dispozitivului, mergi la rubrica Despre telefon;
  • Aici identifică rubrica Numărul versiunii pe care dai click rapid de 7 ori pentru activarea Opțiunilor pentru dezvoltatori;


  • Te întorci pe pagina principală a Setărilor unde vei vedea că în partea de jos a listei a apărut rubrica Opțiuni pentru dezvoltatori;
  • În continuare accesezi Opțiunile pentru dezvoltatori, cauți Depanarea USB și bifezi căsuța de activare după care dai OK avertismentului de utilizare a funcției.

Niciun comentariu:
Write comentarii