Ce este Depanarea USB (USB Debugging) și cum se activează pe un telefon Android

Ce este Depanarea USB (USB Debugging) și cum se activează pe un telefon Android

Depanarea USB (USB Debugging în limba engleză) te poate duce cu gândul la ceva complicat dacă iei în calcul doar denumirea opțiunii. În realitate, depanarea USB este opțiunea care după activare permite unui dispozitiv Android să transfere informații la și de la un calculator, cu un scop bine determinat, așa cum voi explica mai jos.

Depanarea USB este prezentă pe orice telefon Android și asigură transferul de date de la un telefon Android la calculator și invers, dar și instalarea directă și mai simplă a aplicațiilor.


După cum sugerează și numele, Depanarea USB se referă la identificarea erorilor (bug-urilor) prin intermediul calculatorului. De obicei, dezvoltatorii de aplicații și jocuri Android folosesc acest proces pentru a testa software-ul și pentru a identifica probleme folosind pe un calculator kit-ul de dezvoltare Android. De asemenea, opțiunea este folosită atât de dezvoltatori cât și de utilizatorii obișnuiți pentru unele operațiuni cum ar fi instalarea unui recovery personalizat, pentru a face Root unui dispozitiv, pentru instalarea unui ROM personalizat și altele.

Cu toate acestea, atunci când cumperi un telefon Android nou, Depanarea USB nu este activată în mod implicit.

Cum se activează Depanarea USB

Depanarea USB nu este o opțiune vizibilă în setările unui telefon cu sistem de operare Android, ci se regăsește la rubrica ascunsă denumită Opțiuni pentru dezvoltatori



Pentru activarea depanării USB se parcurg următorii pași:
  • Setări Despre telefon - Numărul versiunii;
  • Click rapid de 7 ori pe Numărul versiunii pentru activarea Opțiunilor pentru dezvoltatori;
  • Te întorci pe pagina principală a Setărilor unde vei vedea că în partea de jos a listei nou apăruta rubrica Opțiuni pentru dezvoltatori. Dacă nu o găsești aici caută în Sistem;
  • În continuare se accesează Opțiuni pentru dezvoltatori, unde vei găsi Depanarea USB sau Remediarea erorilor prin USB se bifează căsuța de activare după care se dă OK avertismentului de utilizare a funcției.

Niciun comentariu:
Write comentarii