OnePlus 5T - Review și Specificații | Performanțe de top și raport calitate-preț imbatabil

OnePlus 5T - Review și Specificații

OnePlus 5T a fost etichetat în repetate rânduri ca un upgrade al modelului anterior OnePlus 5, așa cum a fost cazul tandemului OnePlus 3/3T. OnePlus 5T este un upgrade real, dar de data aceasta vorbim despre un upgrade major, mai ales în ceea ce privește designul.

OnePlus 5T a fost lansat în luna noiembre 2017, la numai cinci luni distanță de OnePlus 5. În afară de specificațiile tehnice îmbunătățite, telefonul Android aduce elemente noi de design, cel mai important dintre acestea fiind ecranul care primește un raport de aspect de 18: 9 cu acele rame foarte înguste văzute la alți producători, adaptându-se astfel tendințelor. Tot ecranul este cel care duce pentru prima dată în istoria companiei chineze OnePlus la mutarea scannerului pentru amprente pe partea din spate a dispozitivului, dar măcar este poziționat central și convenabil unei accesări ușoare, spre deosebire de telefoane ca Galaxy s8/S8+ sau Galaxy Note8.

În tandem cu mutarea scannerului pentru amprente pe partea din spate a dispozitivului, OnePlus introduce și o opțiune de face unlock foarte rapidă dar despre care vom vorbi mai jos.

Dispozitivul păstrează look-ul premium și prețul convenabil și promite să ofere o experiență foto-video superioară.


Bateria are o capacitate de 3300mAh, la fel ca și în cazul OnePlus 5, și dispune de tehnologia de încărcare rapidă Dash Charge, care rămâne în continuare una dintre cele mai rapide de pe piață.

Am testat un OnePlus 5T de culoare Midnight Black, cu memorie internă de 128GB și 8GB memorie RAM.

Citește și:

1. PLUSURI ȘI MINUSURI

PLUSURI:
MINUSURI:
-Ecran superb și mare în ciuda rezoluției mici de 1080p
-Design și materiale premium
-Păstrează mufa jack de 3.5mm
-Cameră foto duală cu performanțe superioare
-Autonomie bună a bateriei
-Sunet cu volum puternic și de calitate
-Dual SIM
-Încărcarea rapidă Dash Charge este încă una dintre cele mai rapide
-Interfața OxygenOS simplă, light, fără bloatware și foarte fluidă, cu un look foarte aproape de stock Android
-Face unlock și scanner pentru amprente
-Lipsa difuzoarelor stereo
-Lipsa OIS pentru camera foto
-Fără slot pentru card de memorie
-Fără certificare pentru rezistență la apă și praf
-Ecran cu rezoluție mică fullHD (dar foarte bun și cu consum redus de energie)

2. SPECIFICAȚII

DISPOZITIV
OnePlus 5T
Dimensiuni, greutate și construcție
-156.1 x 75 x 7.3 mm
-162 g
-Construcție unibody cu carcasă metalică. Ecran cu raport 18: 9, cu margini foarte înguste
Ecran
-Ecran Optic AMOLED de 6.01 inch, rezoluție de 1080 x 2160 pixeli și densitate de 401 ppi, protejat cu Corning Gorilla Glass 5
Chipset
-Qualcomm MSM8998 Snapdragon 835
Procesor
-Octa-core (4x2.45 GHz Kryo & 4x1.9 GHz Kryo)
Memorie
-Memorie internă 64/128 GB
-Memorie RAM 6/8 GB
GPU
-Adreno 540
Foto/Video
-Cameră principală duală: 16 MP (f/1.7, 27mm, 1/2.8", 1.12 µm, gyro EIS) + 20 MP (f/1.7, 27mm, 1/2.8", 1 µm), phase detection autofocus, dual-LED flash
-Cameră secundară 16 MP (f/2.0, 20mm, 1.0 µm), gyro EIS, Auto HDR, 1080p
-Video 2160p@30fps, 1080p@30/60fps, 720p@30/120fps
Sistem de Operare
Android 7.1.1 (Nougat) cu actualizare la Oreo 8.0
Conectivitate
-4G
-Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, WiFi Direct, DLNA, hotspot
-Bluetooth 5.0
-2.0, Type-C 1.0 reversible connector
-Mufă audio 3.5mm
-A-GPS, GLONASS
-Culori: Midnight Black, Lava Red, Sandstone White (ultimele două doar cu 128/8GB)
Altele
-Dual SIM
-Scanner pentru amprente
-Face unlock
Baterie
-Li-Ion 3300 mAh cu încărcare rapidă Dash Charge
Disponibilitate
-Noiembrie 2017

3. PERFORMAȚĂ ÎN TESTE BENCHMARK

OnePlus 5T obține rezultate foarte bune în testele benchmark, ajutat de procesorul Snapdragon 835, placa video Adreno 540, de cei 8GB memorie RAM și de optimizările OxygenOS.

Configurația telefonului este una puternică, dispozitivul fiind capabil să ruleze absolut orice aplicație sau joc din Magazinul Play, indiferent de configurație 6GB RAM cu 64GB memorie de stocare/8GB RAM cu 128GB memorie de stocare.

OnePlus 5T obține un scor de 214809 puncte în AnTuTu, 1979 puncte în GeekBench Single-Core, 6714 puncte în GeekBench Multi-Core și 7885 puncte în GeekBench Compute.

În CF-Bench și Quadrant Standard Edition obține 69989 de puncte, respectiv 39278 de puncte.

AnTuTu Benchmark

GeekBench

CF-Bench și Quadrant Standard Edition

4. TOP GRIGDROID.RO

Fiecare telefon care primește review pe GrigDroid.ro este testat pe AnTuTu Benchmark, Geekbench 4, CF-Bench și Quadrant Standard Edition iar scorurile obținute sunt adunate pentru a obține un scor total în funcție de care se realizează topul.

Rolul acestor teste benchmark este de a crea o imagine cu privire la performațele grafice și de procesare ale dispozitivelor. Cu privire la acestea nu voi face foarte multe aprecieri în cuprinsul review-urilor din două motive: teama de subiectivism și dificultatea sesizării diferențelor de performață, care de cele mai multe ori sunt foarte greu de sesizat.

Aici găsești centralizatorul scorurilor obținute de telefoanele Android care au primit review pe GrigDroid.ro în testele benchmark:

5. DESIGN ȘI HARDWARE





Cu excepția dimensiunii mai mari a ecranului și modificării raportului său de aspect la 18: 9, care aduce implicit acele rame mai înguste, OnePlus 5T păstrează în linii mari caracteristicile de design de la generațiile anterioare. Are un corp metalic dintr-o singură bucată care se simte plăcut la atingere și oferă un feeling premium.

Scanner-ul pentru amprente mutat pe partea din spate este destul de ușor de accesat și rămâne la fel de rapid cum am fost obișnuiți de OnePlus.


Telefonul nu este unul mare și se încadrează în tiparul obișnuit. Acest lucru se întâmplă chiar dacă dimensiunile ecranului au crescut, pentru că marginile din jurul lui au fost minimizate. Per total, acum discutăm despre un screen-to-body ratio de 80.5%. Aceeași reducere a conturului ecranului a dus și la mutarea scanner-ului pentru amprente pe partea din spate a carcasei pentru prima dată în istoria companiei OnePlus și la dispariția butoanelor capacitive, care au fost înlocuite cu butoane de navigare on-screen.

Marginile spatelui metalic sunt ușor curbate și asta îl ajută să se încadreze plăcut în palmă,chiar dacă uneori poate fi alunecos. În cutia cu care se comercializează telefonul este inclusă și o husă de silicon fumurie care va ajuta nu doar la protecția împotriva eventualelor șocuri dar și la o priză mai fermă.

Bumpul camerei foto duale este mai puțin pronunțat decât la modelul anterior, dar rămâne în continuare destul de ieșit în exterior.


Pe muchia din partea stângă se găsesc butoanele pentru reglarea volumului și comutatorul volume on/off.


Pe muchia de sus nu se găsește nimic, fiind perfect netedă. Pe muchia din partea dreaptă își găsește locul butonul On/Off și sertarul pentru SIM-uri.



În partea de jos, se găsesc mufa audio de 3.5 mm, un microfon, portul USB Type-C și grila singurului difuzor pentru redarea sunetului cu care telefonul este dotat.

6. ECRAN ȘI SUNET


OnePlus 5T face pasul în grupul flagship-urilor cu aspect modern, cu margini înguste în jurul ecranului dar nu se adaptează încă în ceea ce privește rezoluția. OnePlus a optat din nou să livreze un ecran cu o rezoluție Full HD, de 1080 x 2160, cu o densitate a pixelilor de 401ppi, în timp ce rivalii săi se bucură de afișaje QHD.

Asta nu înseamnă că ecranul este prost, dimpotrivă afișajul este excelent, cu culori vibrante și strălucitoare, ușor lizivil în lumina directă a soarelui și cu un negru intens. Ținând cont că diferența dintre Full HD și QHD este atât de greu de sesizat cu ochiul liber, aș spune chiar că au făcut o alegere bună, pentru că astfel măcar menajează consumul de energie al bateriei și se poate asigura o autonomie superioară.

Sunetul este redat de un singur difuzor poziționat la baza carcasei. Acesta poate fi obturat destul de ușor cu podul palmei, mai ales când telefonul este folosit în modul landscape. Difuzorul se aude puternic și clar. Cel mai important reproș ar fi lipsa unui al doilea difuzor pentru sunet stereo.

7. SOFTWARE

Lansat cu Android 7.1.1 Nougat, dar cu actualizare la Android 8.0 Oreo deja disponibilă, OnePlus 5T rulează interfața OxygenOS, una dintre cele mai rapide, mai fluente, mai bloatware free și mai Android stock disponibile.

Interfața OxigenOS păstrează multe dintre caracteristicile Android stock și adaugă câteva setări și caracteristici suplimentare care ajuta la îmbunatățirea experienței utilizatorului.

Există câteva caracteristici noi care merită discutate. Face unlock permite deblocarea dispozitivul doar dacă îl privești și funcționează mult mai repede decât la alte dispozitive. Scanner-ul de amprente din spate este de asemenea extrem de rapid.

O caracteristică nouă este Aplicații paralele. Această caracteristică creează, în esență, instanțe clonate de aplicații care necesită o autentificare, permițând conectarea simultană la mai multe conturi Instagram, Facebook, Whatsapp, etc.

Per total, personalizarea aspectului interfeței nu este la fel de profundă ca la alți producători, însă regăsim suficiente opțiuni pentru setarea unor opțiuni de gesturi, setarea butoanelor, accentelor de culoare, etc. Viteza este cuvântul care caracterizează cel mai bine interfața OxygenOS.

Interfața de utilizator

Bara și sertarul de notificări, aplicații recente, etc.

Organizarea setărilor

Organizarea setărilor

8. FOTO-VIDEO

La fel ca OnePlus 5, OnePlus 5T vine cu o cameră foto principală duală și în timp ce restul specificațiilor vă pot face să credeți că este exact aceeași ca înainte, este de fapt una dintre schimbările majore pe care le aduce OnePlus 5T. OnePlus a înlocuit senzorul de tip teleobiectiv optic cu un shooter de 20 MP care utilizează grupuri de patru pixeli pentru a capta mai multă lumină și se pare că se descurcă mai bine în condiții de luminozitate scăzută.

Astfel, OnePlus 5T are doi senzori Sony, unul de 16MP și unul de 20MP, cu o deschidere mare de f / 1,7 pentru fotografii mai bune la lumină scăzută și aceeași lungime focală de 27,22 mm.


Eliminarea obiectivului teleobiectiv presupune și pierderea funcției naturale de zoom 2x oferită prin comutarea între două camere cu o distanță focală diferită. Funcția de zoom 2x rămâne, dar acum este manevrată digital și are o calitate mai proastă.

Aplicația camerei foto este simplisimă dar bogată în opțiuni și este foarte ușor de folosit cu o singură mână. Modul Pro este în continuare prezent și oferă o selecție de comenzi pentru cei care au o abordare mai atentă a fotografiei, cu reglaje manuale pentru ISO, balansul de alb, viteza de declanșare, setările de focalizare și luminozitate.

Interfața camerei foto
Modul portret a fost, de asemenea, îmbunătățit pentru a oferi o blurare mai bună a fundalului și un subiect mai clar, dar chiar și așa nu performează la fel de bine ca un Galaxy Note8, de exemplu.

În timp ce faci fotografii, viteza de declanșare este foarte rapidă iar calitatea imaginii este bună mai ales în condițiii bune de iluminare, cu multe detalii și culori naturale.

Per ansamblu, experiența foto este una foarte bună, apropiindu-se de elita telefoanelor Android cu cele mai bune camere foto.


În partea frontală se găsește un senzor de 16 MP (f/2.0, 20mm, 1.0 µm), cu gyro EIS, Auto HDR, 1080p care oferă focalizarea automată inteligentă și o experiență selfie completă calitativ. Pe partea de video, avem captură 2160p@30fps, 1080p@30/60fps, 720p@30/120fps, HDR, sunetul este bun iar imaginea este clară, în culori redate plăcut.

Câteva fotografii făcute cu OnePlus 5T:




















9. BATERIE

OnePlus 5T dispune de o baterie de 3.300 mAh care oferă cu ușurință o zi întreagă de utilizare dintr-o singură încărcare. Telefonul folosește în continuare tehnologia de încărcare rapidă OnePlus Dash Charge, care este una dintre cele mai rapide și poate asigura o încărcare de la 0% la 60% în doar 30 de minute.

Nu am identificat comportamente anormale în ceea ce privește consumul de energie, încărcarea rapidă funcționează conform specificațiilor, și cum spuneam mai sus, bateria poate susține o zi întreagă de utilizare fără probleme.

Telefonul nu dispune de încărcare wireless din cauza carcasei metalice care nu permite implementarea tehnologiei.

10. PREȚ ȘI CONCLUZII

Prețul la care poate fi achiziționat OnePlus 5T este imbatabil dacă luăm în calcul ceea ce oferă în schimb, un flagship cu specificații tehnice de top care poate concura cu oricare altul. Bineînțeles, OnePlus 5T este incredibil de rapid pentru un telefon în această gamă de preț și este, probabil, una dintre cele mai bune alegeri din această zonă.

Poți consulta un exemplu de preț mai jos, dar telefonul poate fi achiziționat mult mai ieftin de pe site-ul oficial OnePlus.

Cît timp am testat acest telefon nu am remarcat nicio încetinire sau vreo blocare a sistemului de operare. Camera foto nu este cea mai bună dar se străduiește să se apropie de cele mai bune, aplicațiile se deschid fulger, multitasking-ul este rapid și fără lag iar ecranul arată foarte bine în timp ce bateria face față fără probleme unei zile întregi de utilizare normală.

Niciun comentariu:
Write comentarii