Samsung anunță chipset-ul Exynos 9810 destinat modelului Galaxy S9 și optimizat pentru aplicații AI și conținut multimedia mai bogat

Samsung anunță chipset-ul Exynos 9810 destinat modelului Galaxy S9 și optimizat pentru aplicații AI și conținut multimedia mai bogat

Samsung a lansat oficial cel mai recent chipset din categoria vârfurilor de gamă - Exynos 9810, destinat în principal modelului Galaxy S9 și optimizat pentru aplicații AI și conținut multimedia mai bogat.

Chipset-ul Exynos 9810 va fi motorul viitoarelor modele Galaxy S9 și Galaxy S9 Plus pe mai multe piețe din întreaga lume, inclusiv cele vândute în România, și va fi concurentul direct pentru Qualcomm Snapdragon 845.

Exynos 9810 este construit pe baza tehnologiei Samsung de a doua generație de 10 nanometri, care are îmbunătățiri precum un modem LTE mai rapid și suport pentru software-ul de procesare a imaginii bazat pe AI. Ca în cazul oricărui alt nou chip, se promite o performanță mai rapidă și multitasking mai performant.

Noul său procesor are opt nuclee, patru capabile să atingă viteze de până la 2.9GHz și 4 nuclee optimizate pentru eficiență, când smartphone-ul execută sarcini de rutină. Performanțele multi-core ar trebui să fie cu 40% peste ceea ce livra Exynos 8895 de pe Galaxy S8 și S8 Plus. Există, de asemenea, o unitate separată de procesare destinată securității, ce stochează datele personale folosite pentru logarea cu cititorul de amprentă, scanerul de iris sau recunoașterea facială 3D.


Calitatea fotografiilor camerei de pe Galaxy S9 va beneficia de procesare specială a imaginii, cu o stabilizare îmbunătățită în fotografii și clipuri video, precum și de fotografii mai bune în lumină slabă, sau în mișcare.

Producția în masă a modelului Exynos 9810 a început deja, iar Samsung îl va prezenta oficial săptămâna viitoare la CES 2018.

Niciun comentariu:
Write comentarii