Cum verifici ecranul și touchscreen-ul unui telefon Android

Cum verifici ecranul și touchscreen-ul unui telefon Android

Ecranul telefonului este una dintre cele mai importante componente ale sale și asta pentru că prin intermediul lui comunici cu telefonul și uneori în funcție de el decizi ce dispozitiv îți achiziționezi, cu un ecran mai mare sau mai mic, cu tehnologie Amoled sau LCD, etc.

Ecranul este cel pe care îl vei atinge de fiecare dată atunci când îți vei folosi telefonul mobil iar aceasta este una dintre componentele care evoluează constat ca și tehnologie dar și ca design.


Am cam depășit perioada ecranelor cu margini ușor curbate, acum tendințele înclină spre ecrane care să ocupe tot panoul frontal și să aibă margini cât mai înguste sau chiar inexistente pe toate cele 4 laturi iar viitorul va conduce probabil la apariția ecranelor flexibile.

Citește și:
Odată cu trecerea timpului, orice dispozitiv mai vechi va începe să manifeste oarecare probleme chiar și în ceea ce privește ecranul, indiferent că acestea apar din senin sau că urmare a unei utilizări improprii sau a unor șocuri mecanice suferite.

Sistemul de operare Android ne pune la dispoziție un minim de instrumente prin care putem testa integritatea și funcționarea normală a ecranului și touchscreen-ului telefonului.

În primă fază, se impune activarea "Opțiunilor pentru Dezvoltatori" din Setările telefonului, acestea fiind în mod normal ascunse.

Citește și:
Găsești toate instrucțiunile despre cum se activează acest meniu ascuns în articolul de mai sus.

Ulterior se procedează după cum urmează:
  • Pentru activarea funcției de testare a ecranului se intră în Setări>Opțiuni pentru dezvoltatori și se derulează lista până la categoria de setări Intrare.
  • Aici se activează cele două opțiuni disponibile: Afișați atingerile sau Locația indicatorului.
Cum verifici ecranul și touchscreen-ul unui telefon Android

Opțiunea Afișați atingerile va afișa un feedback vizual pentru atingeri care vor fi reprezentate pe ecran printr-un punct alb. Aici poți testa dacă punctele albe tremură fără ca tu să miști degetul, ceea ce înseamnă că touchscreen-ul are o precizie redusă.


Opțiunea Locația indicatorului care oferă informații similare cu excepția faptului că arată mai multe informații despre punctele de atingere și nu afișează doar locația lor pe ecran. Se va afișa o cruce pentru orice punct de contact și coordonatele atingerii, diferența de presiune și poate fi urmărită calea de contact.

În plus, se afișează statistici într-o bară de-a lungul părții superioare sau laterale a ecranului.

De asemenea, în Magazinul Play sunt disponibile mai multe aplicații dedicate testării afișajului și touchscreen-ului telefoanelor Android și poți găsi o listă cu acestea aici:


În funcție de producătorul dispozitivului, ecranul unui telefon Android poate fi testat și cu ajutorul unor coduri de teste.  Citește și:

Niciun comentariu:
Write comentarii