Cum se șterge definitiv și cum se dezactivează temporar un cont Facebook, direct de pe un telefon Android


Cum se șterge definitiv și cum se dezactivează temporar un cont Facebook

Te-ai săturat de reclamele care te invadează fără voia ta, de nenumăratele cereri pentru jocuri, de postările prietenilor cu mașinile lor, cu mâncarea pe care o servesc la restaurant sau de fotografiile din vacanțele în care merg?

Te-ai supărat că o postare la care sperai să primești mai multe like-uri ca niciodată, nu a primit nici măcar 2-3 like-uri? Atunci, acest articolul este pentru tine.

Facebook este o rețea socială creată de Mark Zuckerberg în anul 2004 cu scopul de a conectea ușor sau de a menține conectate persoane apropiate, dar și pentru a crea noi cercuri de prieteni. 

Creată inițial la Harvard, Facebook era la origine o rețea socială cu circuit inchis pentru studenții acestei universități, iar din septembrie 2006 rețeaua este disponibilă tuturor. Platforma Facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu.


În acest moment Facebook este una dintre cele mai răspândite și utilizate rețele sociale din lume și poate fi accesată din orice loc unde există acces la internet și nu este restricționată. Apreciat ca fiind cel de-al doilea mare web-site la nivel mondial după Google, Facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.

CUM SE FACE O COPIE DE REZERVĂ A CONTULUI FACEBOOK

Bună să existe în caz de nevoie, o copie de rezervă a contului Facebook nu poate fi făcută din aplicația pentru Android, ci doar accesând varianta web a site-ului.

1. Click pe săgeata cu vărful în jos din colțul dreapta-sus a oricărei pagini Facebook
2. Click pe Setări
3. Click pe General din coloana din partea stângă a ecranului
4. Click pe Descarcă o copie a datelor tale de pe Facebook

CUM SE FACE O COPIE DE REZERVĂ A CONTULUI FACEBOOK

CUM SE DEZACTIVEAZĂ TEMPORAR UN CONT FACEBOOK

Dezactivarea temporară a unui cont Facebook permite reactivarea ulterioară. Dezactivarea contului va face ca profilul să nu mai fie public și să nu mai poată fi găsit în căutare, însă unele informații, cum ar fi mesajele pe care le-ați trimis prietenilor, vor rămâne în continuare vizibile. Reactivarea contului va restaura complet profilul.

1. Click pe săgeata cu vărful în jos din colțul dreapta-sus a oricărei pagini Facebook
2. Click pe Setări
3. Click pe Securitate din coloana din partea stângă a ecranului
4. Click pe Dezactivează contul

Un cont Facebook poate fi dezactivat temporar și din aplicația Facebook pentru Android, urmând pașii din capturile de ecran de mai jos.

CUM SE DEZACTIVEAZĂ TEMPORAR UN CONT FACEBOOK

CUM SE ȘTERGE DEFINITIV UN CONT FACEBOOK

Ștergerea unui cont Facebook nu este reversibilă și toate informațiile se vor pierde dacă nu există o copie de rezervă.

Pentru a șterge un cont Facebook se accesează de pe PC sau din browser-ul telefonului Android linkul: https://www.facebook.com/help/delete_account

Procesul de ștergere a contului poate dura până la 90 de zile iar în această perioadă el nu mai este public.

CUM SE ȘTERGE DEFINITIV UN CONT FACEBOOK

Niciun comentariu:
Write comentarii