Cum se șterge definitiv și cum se dezactivează temporar un cont Facebook, direct de pe un telefon Android

Cum se șterge definitiv și cum se dezactivează temporar un cont Facebook

Te-ai săturat de reclamele care te invadează fără voia ta, de nenumăratele cereri pentru jocuri, de postările prietenilor cu mașinile lor, cu mâncarea pe care o servesc la restaurant sau de fotografiile din vacanțele în care merg? Ești supărat că o postare la care sperai să primești mai multe like-uri ca niciodată, nu a primit nici măcar 2-3 like-uri? Atunci, acest articolul este pentru tine.

Facebook este o rețea socială creată de Mark Zuckerberg în anul 2004 cu scopul de a conecta ușor  oamenii, de a menține conectate persoane apropiate, dar și pentru a crea noi cercuri de prieteni. 

Creată inițial la Harvard, Facebook era la origine o rețea socială cu circuit închis pentru studenții acestei universități, iar din septembrie 2006 rețeaua este disponibilă tuturor. Platforma Facebook a devenit foarte populară dar și controversată, fiind chiar interzisă în câteva țări din Orientul Mijlociu.


În acest moment Facebook este una dintre cele mai răspândite și utilizate rețele sociale din lume și poate fi accesată din orice loc unde există acces la internet și nu este restricționată. Apreciat ca fiind cel de-al doilea mare web-site la nivel mondial după Google, Facebook face parte din fenomenul recent denumit Web 2.0.

Astăzi Facebook a devenit un actor important în viețile noastre, implicat pe plan politic, social, dar și umanitar, ce pare să ducă cea mai mare luptă cu fenomenul fake-news.

CUM SĂ FACI O COPIE DE REZERVĂ A CONTULUI FACEBOOK

Bună la nevoie, o copie de rezervă a contului Facebook poate fi făcută atât din aplicația pentru Android, cât și accesând varianta web a site-ului.

Folosind versiunea web a site-ului Facebook se parcurg următorii pași:
1. Click pe săgeata cu vărful în jos din colțul dreapta-sus al oricărui profil Facebook
2. Click pe Setări
3. Click pe Your Facebook information din coloana din partea stângă a ecranului
4. Click pe Download your information

Contul poate fi dezactivat și de aici.


CUM SE DEZACTIVEAZĂ TEMPORAR UN CONT FACEBOOK de pe un telefon Android

Dezactivarea temporară a unui cont Facebook permite reactivarea ulterioară. Dezactivarea contului va face ca profilul să nu mai fie public și să nu mai poată fi găsit în căutări, însă unele informații, cum ar fi mesajele pe care le-ai trimis prietenilor, vor rămâne în continuare vizibile. Reactivarea contului va restaura complet profilul.

1. Click pe săgeata cu vărful în jos din colțul dreapta-sus al oricărui profil Facebook
2. Click pe Setări
3. Click pe Your Facebook information din coloana din partea stângă a ecranului

Un cont Facebook poate fi dezactivat temporar și din aplicația Facebook pentru Android, urmând pașii: Setări și confidențialitate>Setări>Proprietatea asupra contului și controlul acestuia>Dezactivare și ștergere.


CUM SE ȘTERGE DEFINITIV UN CONT FACEBOOK

Ștergerea unui cont Facebook este ireversibilă și toate informațiile se vor pierde dacă nu există o copie de rezervă.

Pentru a șterge un cont Facebook se accesează de pe PC sau din browser-ul telefonului Android linkul: https://www.facebook.com/help/delete_account

Procesul de ștergere a contului poate dura până la 90 de zile iar în această perioadă el nu mai este public.

Niciun comentariu:
Write comentarii