Cum să asculți muzică pe telefon de pe YouTube în fundal sau cu ecranul stins

Cum să asculți muzică pe telefon de pe YouTube în fundal sau cu ecranul stins

Aplicația YouTube pentru Android nu rulează în fundal și nici cu ecranul stins. YouTube a devenit o sursă bună pentru a asculta muzică, generează playlist-uri automate adaptate la istoricul preferințelor muzicale și sugerează noi melodii după aceleași criterii.

De ceva vreme sunt disponibile în România YouTube Premium și YouTube Music care are și ea o versiune ce poate fi utilizată contra cost. Fiind versiuni plătite, acestea permit și rularea în fundal sau cu ecranul stins, dar abonamentele costă bani frumoși.

Nici dacă folosești browser-ul Chrome pe care îl ai instalat pe telefon pentru a intra pe site-ul YouTube nu vei reuși să asculți muzică în fundal sau cu ecranul stins.

Acest lucru nu este lăsat la voia întâmplării, ci așa a fost gândit să funcționeze. Platforma YouTube face profituri considerabile din reclame video iar reclamele de acest tip nu și-ar atinge scopul dacă ar fi doar auzite, ele trebuie văzute. Atât YouTube cât și browser-ul Chrome sunt dezvoltate de compania Google, acesta fiind motivul pentru care clipurile nu rulează în fundal sau cu ecranul stins nici pe browser-ul web amintit. 

Pentru pasionații de statistică trebuie precizat că primul clip a fost încărcat pe YouTube la 23.04.2005, platforma este utilizată de peste 1,3 miliarde de utilizatori, zilnic sunt încărcate materiale video care depășesc 300 de ore și în fiecare zi sunt vizionate peste 5 milioane de clipuri.

Citește și:

Iată în continuare câteva soluții pentru a putea asculta muzică pe telefon de pe YouTube în fundal sau cu ecranul stins:

1. Browser-ul Google Chrome

Un truc simplu te poate totuși ajuta să asculți muzică de pe YouTube în fundal sau chiar și cu ecranul stins și blocat.

Pentru asta vom folosi chiar Browser-ul web Google Chrome pentru Android și vom parcurge pașii următori:
  • Se deschide Chrome și se încarcă site-ul web YouTube. Dacă ți se cere să deschizi YouTube în aplicația Android refuză acest lucru și rămâi în Chrome. Dacă nu reușești să refuzi transferul la aplicație folosește o filă incognito.
  • Comută Chrome în modul desktop bifând opțiunea Versiune site desktop, disponibilă folosind cele trei punte verticale din colțul dreapta sus.
  • Dă play melodiei/clipului pe care vrei să le asculți.
  • În timp ce clipul/melodia rulează, apasă butonul Home al telefonului pentru a ieși la homepage/ecranul acasă.
  • Clipul/melodia se vor opri dar va apărea o notificare în bara de notificări care are un buton play.
  • Apasă butonul play, clipul/melodia vor reporni și de data aceasta pot fi ascultate fără a reintra în Chrome în timp ce poți folosi alte aplicații sau chiar cu ecranul stins și blocat.


2. Browser-ul web Firefox

Browser-ul web Firefox este disponibil gratuit în Magazinul Play fiind un proiect open-source în cazul căruia politicile Google referitoare la YouTube nu se aplică.

Aplicația Firefox poate fi descărcată de aici:

După instalarea aplicației/browser-ului se accesează site-ului YouTube în versiunea desktop și poți asculta muzică de pe YouTube în fundal sau cu ecranul stins. Nimic mai simplu.😉 Poți încărca versiunea desktop a site-ului dând click pe cele 3 puncte din colțul dreapta-sus al browser-ului Firefox și apoi bifând opțiunea "Cere versiune de desktop".

Cum asculți clipuri de pe YouTube pe un telefon Android în fundal sau cu ecranul stins

3. Aplicația YouTube Vanced

Aceasta este o versiune modificată a aplicației originale YouTube care permite redarea clipurilor video în fundal sau cu ecranul stins, blochează reclamele, adaugă funcții avansate cum ar fi setări implicite ale calității de redare prin rețea sau Wi-Fi, picture-in-picture, etc.

Aplicația este disponibilă în mai multe versiuni și variante, după cum urmează:

Pentru utilizatorii cu root pe telefon și implicit cu cunoștințe despre cum se face root nu mă obosesc să mai intru în detalii care nu vă sunt necesare. Mergeți pe XDA - AICI și citiți toate informațiile și instrucțiunile.

Pentru cei care nu au root folosiți [Non-Root] YouTube Vanced de AICI. Nu e nevoie să dezinstalați aplicația YouTube deja instalată pe telefon și se instalează ca orice altă aplicație normală. Va rula în fundal sau cu ecranul stins, va bloca reclamele, permite presetarea calității de redare, etc. Dacă vrei să folosești aplicația cu contul tău Google pentru ați putea salva preferințele muzicale va trebui să instalezi și fișierul adițional MicroG. Totul este absolut gratuit.


Niciun comentariu:
Write comentarii