Cum asculți clipuri de pe YouTube pe un telefon Android în fundal sau cu ecranul stins


Cum asculți clipuri de pe YouTube pe un telefon Android în fundal sau cu ecranul stins

Probabil că ai observat că pe un telefon sau o tabletă Android clipurile video de pe YouTube nu rulează în fundal și nici cu ecranul stins, indiferent că folosești aplicația YouTube dedicată pentru Android, browser-ul prestabilit al telefonului sau browser-ul Chrome.

Acesta nu este un lucru lăsat la voia întâmplării, ci așa a fost gândit să funcționeze. Platforma YouTube face profituri serioase din reclame video iar acestea nu și-ar atinge scopul dacă ar fi doar auzite. Atât YouTube cât și browser-ul Chrome sunt dezvoltate de compania Google, acesta fiind motivul pentru care clipurile nu rulează în fundal sau cu ecranul stins nici pe browser-ul web menționat. 

Pentru curioși, primul clip a fost încărcat pe YouTube la 23.04.2005, platforma este utilizată de peste 1,3 miliarde de utilizatori, zilnic sunt încărcate materiale video care depășesc 300 de ore și în fiecare zi sunt vizionate peste 5 milioane de clipuri.


Soluția Firefox

Din fericire, în Magazinul Play este disponibil gratuit browser-ul pentru internet Firefox, al cărui cod este open-source și în cazul căruia politicile Google referitoare la YouTube nu se aplică.

Astfel, prin simpla descărcare și instalare a browser-ului Firefox de aici:

și prin accesarea cu ajutorul lui a site-ului YouTube în versiunea desktop, poți asculta clipurile video în fundal sau cu ecranul stins. Nimic mai simplu.😉 Poți încărca versiunea desktop a site-ului dând click pe cele 3 puncte din colțul dreapta-sus al browser-ului Firefox și apoi "Cere versiune de desktop".

Cum asculți clipuri de pe YouTube pe un telefon Android în fundal sau cu ecranul stins

Soluția Lite Tube

Aplicația Lite Tube este disponibilă în Magazinul Play și poate fi descărcată de aici:

Lite Tube este simplă și ușor de utilizat. Ea îți permite să urmărești videoclipuri de pe YouTube în fundal, în timp ce folosești alte aplicații sau jocuri, transferând clipul într-o fereastră plutitoare. Videoclipul sau lisat de redare vor continua să ruleze chiar și cu ecranul telefonului stins sau blocat.

Cum asculți clipuri de pe YouTube pe un telefon Android în fundal sau cu ecranul stins

E adevărat că mai există și alte metode, însă niciuna nu e la fel de la-ndemână. Spre exemplu, dacă ai locui într-una dintre țările în care este diponibil, te-ai putea abona cu 10$ la YouTube Red care nu livrează reclame și poate rula în fundal.

Mai sunt și aplicații care pot veni în ajutor, cum ar fi FireTube, AudioPocket, Pop up Video sau OG YouTube pentru care ori e nevoie de un telefon cu Root ori trebuie descărcate din alte surse decât Magazinul Play, iar asta le poate face nesigure.

Niciun comentariu:
Write comentarii