Cum asculți muzică de pe YouTube pe un telefon Android în fundal sau cu ecranul stins


Probabil ai observat că pe telefoanele și tabletele Android clipurile video de pe YouTube nu rulează în fundal și nici cu ecranul stins, indiferent că folosești aplicația YouTube dedicată pentru Android, browser-ul web prestabilit al telefonului sau browser-ul Google Chrome.

Acest lucru nu este lăsat la voia întâmplării, ci așa a fost gândit să funcționeze. Platforma YouTube face profituri serioase din reclame video iar reclamele nu și-ar atinge scopul dacă ar fi doar auzite, ele trebuie văzute. Atât YouTube cât și browser-ul Chrome sunt dezvoltate de compania Google, acesta fiind motivul pentru care clipurile nu rulează în fundal sau cu ecranul stins nici pe browser-ul web menționat. 

Pentru curioși, primul clip a fost încărcat pe YouTube la 23.04.2005, platforma este utilizată de peste 1,3 miliarde de utilizatori, zilnic sunt încărcate materiale video care depășesc 300 de ore și în fiecare zi sunt vizionate peste 5 milioane de clipuri.

Citește și:

1. Soluția Google Chrome

Un truc simplu te poate totuși ajuta să asculți muzică de pe YouTube în fundal sau chiar și cu ecranul stins și blocat.

Pentru asta vom folosi chiar Browser-ul web Google Chrome pentru Android și vom parcurge pașii următori:

  • Se deschide Chrome și se încarcă site-ul web YouTube. Dacă ți se cere să deschizi YouTube în aplicația Abdroid dedicată refuză acest lucru și rămâi în Chrome.
  • Comută Chrome în modul desktop bifând opțiunea Versiune site desktop, disponibilă folosind cele trei punte verticale din colțul dreapta sus.
  • Dă play melodiei/clipului pe care vrei să le asculți.
  • În timp ce clipul/melodia rulează, apasă butonul Home al telefonului pentru a ieși la homepage/ecranul acasă.
  • Clipul/melodia se vor opri dar va apărea o notificare în bara de notificări care are un buton play.
  • Apasă butonul play, clipul/melodia vor reporni și de data aceasta pot fi ascultate fără a reintra în Chrome în timp ce poți folosi alte aplicații sau chiar cu ecranul stins și blocat.


2. Soluția Firefox

Din fericire, în Magazinul Play este disponibil gratuit browser-ul pentru internet Firefox, al cărui cod este open-source și în cazul căruia politicile Google referitoare la YouTube nu se aplică.


Astfel, prin simpla descărcare și instalare a browser-ului Firefox de aici:

și prin accesarea cu ajutorul lui a site-ului YouTube în versiunea desktop, poți asculta muzică de pe YouTube în fundal sau cu ecranul stins. Nimic mai simplu.😉 Poți încărca versiunea desktop a site-ului dând click pe cele 3 puncte din colțul dreapta-sus al browser-ului Firefox și apoi "Cere versiune de desktop".

Cum asculți clipuri de pe YouTube pe un telefon Android în fundal sau cu ecranul stins

3. Aplicația Lite Tube

Aplicația Lite Tube este disponibilă în Magazinul Play și poate fi descărcată de aici:

Lite Tube este o aplicație simplă și ușor de utilizat. Ea îți permite să asculți muzică de pe YouTube în fundal, în timp ce folosești alte aplicații sau jocuri, transferând clipul într-o fereastră plutitoare (PIP-picture in picture). Videoclipul sau lista de redare vor continua să ruleze chiar și cu ecranul telefonului stins sau blocat.

Cum asculți clipuri de pe YouTube pe un telefon Android în fundal sau cu ecranul stins

4. iYTBP - injected YouTube Background Playback

Aceasta este o versiune modificată a aplicației originale YouTube care permite redarea clipurilor video în fundal sau cu ecranul stins, blochează reclamele, adaugă funcții avansate cum ar fi setări implicite ale calității de redare prin rețea sau wi-fi, picture-in-picture, etc.

Aplicația este disponibilă pe XDA în 3 versiuni Vanced version, Vanced rootless version și Alternative Magisk Module versions.

Pentru utilizatorii cu root pe telefon și implicit cu cunoștințe despre cum se face root nu mă obosesc să mai intru în detalii care nu vă sunt necesare. Mergeți pe XDA - AICI și citiți toate informațiile și instrucțiunile.

Pentru cei care nu aveți root folosiți [Non-Root] YouTube Vanced de AICI. Nu e nevoie să dezinstalați aplicația YouTube deja instalată pe telefon și se instalează ca orice altă aplicație normală. Va rula în fundal sau cu ecranul stins, va bloca reclamele, permite presetarea calității de redare, etc.În concluzie, există și alte metode, însă niciuna nu e la fel de la-ndemână. Spre exemplu, dacă ai locui într-una dintre țările în care este diponibil, te-ai putea abona cu 10$ la YouTube Red care nu livrează reclame și poate rula în fundal.

Mai sunt și aplicații care pot veni în ajutor, cum ar fi FireTube, AudioPocket, Pop up Video sau OG YouTube pentru care ori e nevoie de un telefon cu Root ori trebuie descărcate din alte surse decât Magazinul Play, iar asta le poate face nesigure.

Niciun comentariu:
Write comentarii