Elemente de noutate introduse de Android 7.1 Developer Preview 1

Elemente de noutate introduse de Android 7.1 Developer Preview 1

Google ne-a luat pe nepregătite cu publicarea Android 7.1 Developer Preview 1 la 20.10.2016, pentru că nu cu mult timp în urmă ne anunțase că acesta va fi disponibil spre sfârșitul lunii octombrie.

Programul este disponibil deocamdată doar pentru Nexus 6P, Nexus 5X și Pixel C, urmând ca lista să fie mărită odată cu versiunea următoare, din luna noiembrie iar în luna decembrie va fi publicată versiunea finală Android 7.1.

Astfel, ca și în cazul  Android N Developer Preview, lansat pe neașteptate în martie 2016, program care a avut 5 versiuni premergătoare celei finale Android Nougat 7.0, Google își propune testarea viitoarei versiuni, acordă posibilitatea dezvoltatorilor de aplicații să și le adapteze din timp la viitoarea platformă, dar mizează, în mod evident, și pe marketing. Practic, Google dă posibilitatea utilizatorilor și dezvoltatorilor să testeze viitoarea versiune de Android în timpul evoluției acesteia spre o variantă finală și stabilă.

Dacă ai unul dintre telefoanele compatibile, te poți înscrie în programul Android Beta și actualizarea va fi livrată imediat. Atenție totuși, pentru că fiind o versiune beta poate prezenta erori si disfuncționalități iar pentru o revenire la Android 7.0 se face full wipe.


Elemente de noutate introduse de Android 7.1 Developer Preview 1:

1. Shortcut-uri pentru aplicații


Opțiunea este suportată deocamdată doar de aplicațiile Google și prin apăsarea prelungă pe iconițele acestora, în launcher și chiar în app drawer, apar shortcut-uri pentru acces mai rapid la unele acțiuni din aplicație care pot fi folosite apoi ca shortcut-uri individuale.


2. Sertar cu setări rapide parțial redesenat

Sertarul cu iconițele de comutare rapidă permite acum adăugarea unei iconițe în plus, încăpând în total 6. Shortcut-ul care există aici pentru setări a fost mutat un rând mai sus, în dreapta datei, și asta face loc celei de-a șasea iconițe. Anterior iconița de setări era disponibilă abia după cea de-a doua glisare.


3. Restart în Power Menu

4. Filă nouă în Setări pentru Asistență

5. Text sub iconițele din panoul de reglare a volumului sunetului

6. Secțiunea Mișcări în Setări

7. Ecran redesenat pentru verificarea Actualizărilor de Sistem din Setări

Acum aici se regăsesc informații despre versiunea Android și despre nivelul corecției de securitate iar butonul prin care se comanda efectuarea unei verificări pentru actualizări disponibile a fost eliminat, verificarea făcându-se din oficiu, la deschiderea acestui ecran.


8. Teme pentru tastatură personalizabile cu fotografii proprii

9. Google Phone 6.0

Acesta este complet redesenat ca interfață grafică. În plus gestul de răspuns/respingere a unui apel nu se mai face stânga/dreapta ci sus/jos.


10. Google Camera 4.2
Pagina de setări este acum pe fundal alb iar pe ecranul principal al camerei se găsește un shortcut pentru 3 tipuri de grilă.


Destul pentru Android 7.1 Developer Preview 1, așteptăm următoarele versiuni și în special pe cea finală din luna decembrie, timp în care putem spera ca Google să facă ceva concesii și să ne ofere și din celelalte opțiuni prezente deja pe telefoanele Pixel.

Niciun comentariu:
Write comentarii