Vânzările de ceasuri inteligente înregistrează o scădere drastică în semestrul 3 2016


În timp ce Google amână lansarea versiunii finale Android Wear 2.0 pentru începutul anului 2017, acesta aflându-se deocamdată în stadiul de Developer Preview 3, vânzările de ceasuri inteligente la nivel global scad drastic în trimestrul 3 2016 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, cu 51.6%.


Compania de cercetare IDC arată că doar 2.7 milioane de ceasuri inteligente au fost vândute în această perioadă, comparativ cu 5.6 milioane de unități vândute în trimestrul 3 2015. 

Este posibil ca cifrele din trimestrul 3 2015 să fie un pic umflate de vânzările Apple Watch prima ediție care s-a lansat exact în acea perioadă, iar acum când Apple tocmai a lansat cea de-a doua ediție, cifrele referitoare la vânzări nu sunt încă disponibile. Oricum trebuie să ținem cont că vânzările de ceasuri inteligente au înregistrat scăderi si in perioadele anterioare.

Cele mai bune vânzări de ceasuri inteligente le înregistrează în continuare Apple urmat de Garmin, Samsung, Lenovo (Motorola) și Pebble.

Așteptăm lansarea Android Wear 2.0 din anul 2017 pentru a vedea care va fi impactul noii versiuni a sistemului de operare pentru ceasuri inteligente pe segmentul de piață specific.

Sursa: IDC

Niciun comentariu:
Write comentarii