Cum setezi corect la prima pornire un telefon Android nou

Cum setezi corect la prima pornire un telefon Android nou

Înainte să deschizi telefonul asigură-te că ai introdus SIM-ul în mod corect, potrivit instrucțiunilor producătorului, și că ai suficientă baterie. Cel mai adesea un telefon nou, abia scos din cutie, are bateria aproape descărcată.

Pașii de urmat, pe care îi voi descrie în continuare, sunt întocmai cei pe care trebuie să îi faci pe Nexus 6P, un telefon cu Android în stare originală, fără modificări. Capturile de ecran sunt făcute pe același model de telefon. Aceiași pași, cu foarte mici diferențe, vor fi urmați pe orice telefon Android, indiferent de producător. La versiunile Android mai vechi, diferențele vor fi mai mari față de capturile mele de ecran, cel puțin sub aspectul interfeței grafice.


Astfel, după ce ții apăsat butonul de pornire pentru 2-3 secunde, telefonul se va deschide și va afișa asistentul de configurare. În continuare vom proceda după cum urmează:

Cum setezi corect la prima pornire un telefon Android nou

1. La primul pas setăm limba telefonului, dacă nu este deja setată corect.


2. La al doilea pas vom fi întrebați dacă dorim să ne conectăm la o rețea Wi-Fi (telefonul va afișa toate rețelele disponibile în zonă). Introducem parola rețelei și apăsăm conectare. Recomand conectarea la o rețea Wi-Fi pentru că la prima pornire orice telefon Android va face un trafic mare pentru actualizarea mai multor aplicații și pentru alte verificări online.

3. Pasul următor permite importarea de date prin intermediul NFC de pe telefonul vechi, dacă și acesta este compatibil.

4. În continuare vom fi întrebați dacă vrem să ne logăm în contul Google, ceea ce vă recomand să faceți pentru că asta va debloca unele caracteristici utile pe telefon. Fără un cont Google nu vom putea folosi Magazinul Play (Google Play Store) și nici nu vom putea sincroniza contactele. Dacă ai un cont Google completează numele de utilizator și parola și mergi mai departe.


5. La pasul următor ți se va cere să accepți termenii și condițiile de utilizare.

6. Mai departe vom fi întrebați ce servicii Google vrem să folosim (dacă vrem să facem back-up automat pentru datele telefonului, dacă acordăm acces la locație, dacă suntem de acord să expediem date de utilizare, etc.). În orice caz, toate sunt utile dar nu și absolut necesare pentru a putea utiliza telefonul, așa că dacă îți convin setările implicite, poți să mergi mai departe.

7. Vei fi întrebat dacă vrei să mai adaugi alte conturi de e-mail, care pot fi și de la alți provideri, de data asta. Introdu datele dacă este cazul și mergi mai departe.

8. Acum, dacă telefonul tău este dotat cu un senzor de amprentă, ți se va cere să îl configurezi. Rulează degetul pe senzor de mai multe ori, conform indicațiilor și de căte ori ți se cere. După ce ai setat amprenta unui deget ai posibilitate să mai adaugi altele iar la final ți se va cere să setezi un cod PIN, ca metodă de deblocare de rezervă, când nu poate fi folosită amprenta.




9. Dacă ai mai folosit un alt dispozitiv Android înainte vei fi întrebat dacă vrei să restaurezi vreun back-up deja exisent. Selectează opțiunea ta și mergi mai departe pentru a ajunge la finalul procesului de configurare inițială.

De acum vei avea acces la ecranul de start și întregul meniu al telefonului.


Îți recomand în continuare efectuarea următoarelor operațiuni:
  • setează numărul de file pe ecarnul de start și apoi pune pe ele widget-urile care te interesează și le folosești frecvent
  • în sertarul de aplicații setează ordinea în care vrei ca acestea să fie afișate (ordinea descărcării, ordine alfabetică, cele mai utilizate mai întâi, etc.)
  • configurează-ți bara de notificări cu setările rapide în funcție de preferințe
  • intră în setările telefonului și parcurge-le în întregime pentru a îl configura în toate privințele, potrivit nevoilor tale
  • intră în Magazinul Play (Google Play Store) și actualizează aplicațiile deja instalate, dacă este cazul, iar apoi descarcă aplicațiile de care ai tu nevoie, în plus față de ce ți se oferă deja preinstalat.

Niciun comentariu:
Write comentarii