AllView P7 PRO - Review și Specificații | Preț decent și performanță pe măsură

AllView P7 PRO - Review și Specificații | Preț decent și performanță pe măsură

AllView P7 PRO este un alt smartphone Android din seria P de la producătorul autohton de telefoane mobile AllView.

Compania brașoveană are o ofertă din ce în ce mai variată de telefoane inteligente iar în ultima perioadă pare că bate monedă mai mult pe dispozitive din gama de vârf. Totuși, segmentul de piață ținta al companiei rămâne clasa de produse mid-range, cu prețuri în jurul pragului de 1000 de lei. Aici se încadrează și AllView P7 PRO al cărui preț de lansare a fost de 700 de lei.


Am avut la dispoziție pentru unboxing și review un AllView P7 PRO de culoare Dark Blue, telefonul fiind disponibil și în varianta de culoare Gold.

Citește și:

1. PLUSURI ȘI MINUSURI

PLUSURI:
MINUSURI:
-Preț mic și raport calitate-preț decent
-Design glossy cu atenție la detalii
-Carcasă cu capac în partea din spate ce face accesibilă bateria
-Autonomie decentă a bateriei
-Sunet cu volum suficient de puternic și de calitate decentă
-Slot pentru card microSD
-Dual SIM
-Carcasă din material plastic
-Sistem de operare încărcat cu bloatware
-Sistem de operare învechit (Android 6.0
 Marshmallow) și probabil nu va primi vreo actualizare
-Memoria RAM mica își spune adesea cuvântul

2. SPECIFICAȚII

DISPOZITIV
AllView P7 PRO
Dimensiuni, greutate și construcție
-144 x 72 x 9 mm
-165 g
-Construcție clasică din plastic lucios cu capac în partea din spate
Ecran
-Ecran IPS LCD de 5.0 inch, rezoluție de 720 x 1280 pixeli și densitate de 294 ppi, protejat cu Asahi Dragontrail Glass
Chipset
-Mediatek MT6737
Procesor
-Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53
Memorie
-Memorie internă 16 GB
-Memorie RAM 2 GB
GPU
-Mali-T720MP2
Camere Foto
-Principală 8 MP, phase detection autofocus, LED flash
-Secundară 5 MP
-Video 1080p@30fps
Sistem de Operare
-Android 6.0 (Marshmallow)
Conectivitate
-4G
-VOLTE
-Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, hotspot
-Bluetooth 4.0
-micro USB 2.0
-Mufă audio 3.5mm
-A-GPS
Altele
-Dual SIM
-Slot pentru card de memorie MicroSD până la 32 GB
-Radio FM
Baterie
-Li-Ion 2300 mAh
Disponibilitate
-Septembrie 2016

3. PERFORMAȚĂ ÎN TESTE BENCHMARK

AllView P7 PRO obține rezultate bune în testele benchmark, raportat la clasa sa, ajutat de procesorul Mediatek MT6737, placa video Mali-T720MP2 și de cei 2GB memorie RAM.

Configurația telefonului este una bună, suficientă pentru a rula orice aplicație sau joc din Magazinul Play, iar spațiul de stocare de 16GB poate fi extins cu card MicroSD cu până la maxim 32GB, la nevoie.

AllView P7 PRO obține un scor de 32001 puncte în AnTuTu, 569 puncte în GeekBench Single-Core, 1649 puncte în GeekBench Multi-Core și 1100 puncte în GeekBench Compute Comparison.

În CF-Bench și Quadrant Standard Edition obține 24099 de puncte, respectiv 13127 de puncte.

AnTuTu Benchmark

GeekBench

CF-Bench și Quadrant Standard Edition

4. TOP GRIGDROID.RO

Fiecare telefon care primește review pe GrigDroid.ro este testat pe AnTuTu Benchmark, Geekbench 4, CF-Bench și Quadrant Standard Edition iar scorurile obținute sunt adunate pentru a obține un scor total în funcție de care se realizează topul.

Rolul acestor teste benchmark este de a crea o idee cu privire la performațele grafice și performanțele de procesare ale dispozitivelor. Cu privire la acestea nu voi face foarte multe aprecieri în cuprinsul review-urilor din două motive: teama de subiectivism și dificultatea sesizării diferențelor de performațe, care de cele mai multe ori sunt foarte apropiate.

Aici găsești centralizarea scorurilor obținute în testele benchmark de telefoanele Android care au primit review pe GrigDroid.ro:

5. DESIGN ȘI HARDWARE








În ultima perioadă, așa cum e normal, pentru că altfel nu ar face față competiției, AllView acordă o atenție deosebită designului dispozitivelor sale. AllView P7 PRO atrage atenția prin design-ul glossy, realizat din materiale plastice, cu destul de multă atenție acordată detaliilor. Luând în calcul categoria de preț, dispozitivul impresionează și în ceea ce privește specificațiile datorită cărora oferă o viteză de procesare surprinzătoare.

AllView P7 PRO dispune de un chipset Mediatek MT6737 cu procesor Quad-core 1.3 GHz Cortex-A53 și 2GB memorie RAM dar și un GPU Mali-T720MP2 pentru procesare grafică. Dimensiunile sale sunt de 144 x 72 x 9 mm cu o greutate de 165 de grame.

Avem de-a face cu o construcție clasică din plastic lucios cu capac în partea din spate, ceea ce face bateria accesibilă.


Pe partea din față, deasupra ecranului avem difuzorul pentru convorbiri, senzorul de proximitate, camera selfie și ledul pentru notificări. Sub ecran se găsesc butoanele de navigare capacitive care, din păcate, nu sunt iluminate.


Pe partea din spate avem logo-ul AllView, și deasupra, orientate vertical, camera foto principală și dedesubt blițul. Tot pe capacul carcasei se găsește și sigla DTS Sound în apropierea căreia se află și difuzorul.




Pe laterale, în partea de jos, se găsesc portul MicroUSB 2.0 flancat în partea stângă de orificiul microfonului. Pe latura dreaptă se găsesc butonul On/Off și desupra lui cele două butoane pentru reglarea volumului. În partea de sus se află poziționată mufa jack de 3.5 mm iar latura dreaptă este complet curată.

Sub capacul de plastic din spatele carcasei găsim bateria telefonului, sloturile pentru cele două SIM-uri și slotul pentru cardul de memorie de tip microSD.

6. ECRAN ȘI SUNET


Ecranul cu care este echipat AllView P7 PRO este de tip IPS LCD cu o diagonală de 5.0 inch, o rezoluție HD de 720 x 1280 și o densitate a pixelilor de 294 ppi. Acesta este protejat cu sticlă Asahi Dragontrail Glass dar și cu o folie de protecție de plastic deja aplicată și una de rezervă pe care o găsești în cutie.

Densitatea de 294 ppi este suficientă pentru a nu vedea pixelii cu ochiul liber. Fiind tehnologie IPS LCD, afișajul redă culori vii alături de o luminozitate destul de bună (se putea chiar mai bună pentru lumna directă a soarelui) și unghiuri chiar foarte bune de vizualizare. Totuși, pentru prețul de achiziție, ecranul este mai mult decât decent.

Difuzorul mono este poziționat pe partea din spate a carcasei, spre partea de jos, central. Poziționarea difuzorului este una bună pentru că nu se acoperă cu podul palmei când e ținut în poziție normală, ba chiar sunetul e ușor reflectat spre urechi de podul palmei, devenind astfel mai puternic și mai clar.

Mulțumită tehnologiei DTS Sound, difuzorul impresionează printr-o dinamică bună a sunetului, și o calitate neașteptată chiar și la volum maxim. Sunetul este clar, curat și puternic, ceva nemaîntâlnit pentru un mid-range.

7. SOFTWARE

Allview P7 Pro rulează Android 6.0 Marshmallow pentru care nu există la momentul redactării review-ului vreo actualizare. Interfața este personalizată cu una proprie AllView, un pic cam complicată și încărcată la prima vedere și un launcher cu widget-uri animate și teme preinstalate.

În Setări găsim câteva funcții adiționale, precum gesturi inteligente, profile audio, pornirea și oprirea automată și Chameleon, o aplicație care setează culorile predominante din interfața de utilizator în funcție de culorile mediului ambiant.

Experiența software este relativ fluidă, fără momente de lag nesfârșit, însă limitată de capacitatea procesorului și cei doar 2GB de memorie RAM.



Setările dispun de suficiente opțiuni care îți permit să personalizezi telefonul după bunul plac, adaptând-ul la nevoile și preferințele tale.

Interfața de utilizator

Bara și sertarul de notificări

Aplicații recente, etc.

Organizarea setărilor

8. FOTO-VIDEO

Camera foto principală cu care este echipat AllView P7 PRO are un senzor cu rezoluție de 8 MP ce dispune de o interfață software bine pusă la punct. Avem modurile de fotografiere HDR, panoramă, gif, rafală, înfrumusețare față, etc. dar aplicația oferă și posibilitatea ajustării unor parametri precum ISO, balans de alb și timp de expunere.

Camera foto principală se descurcă binișor în condiții de lumină naturală, mai ales în modul HDR, iar problemele apar în condiții de iluminare slabă și la focalizare care uneori este un pic greoaie.

Vorbind despre un telefon mid-range, deducem că și camera foto este mai degrabă pentru fotografii de ocazie care probabil vor trece cu vederea deficiențele senzorului. Totuși, pentru o experiență foto rapidă și performantă ar trebui să te orientezi spre un smartphone dintr-o clasă de preț superioară. Per total, Allview P7 Pro oferă performanțe foto peste media zonei de preț în care se încadrează.

Camera selfie a telefonului are o rezoluție de 5MP și nu impresionează în mod deosebit.

Pe partea de video, avem captură 1080p@30fps, sunetul este decent iar imaginea este redată relativ corect.


Interfața camerei foto

Câteva fotografii făcute cu AllView P7 PRO:










9. BATERIE

Bateria de pe AllView P7 PRO este de tip Li-Ion cu o capacitate de 2300 mAh. Producătorul indică o performanță a acesteia de 680 de minute în convorbire și 208 ore în stand-by.

Cel mai mare avantaj al bateriei acestui telefon este că, în era telefoanelor cu carcase unibody, poate fi accesată prin scoaterea capacului din spate al carcasei. Aceasta poate fi folosită alternativ și complementar cu o alta sau poate fi schimbată cu una nouă când îi scad performanțele.

Felul în care este utilizat telefonul este decisiv în privința duratei de viață a bateriei, dar în condiții de uz normal reușește să supraviețuiască de dimineața până te întorci acasă, performanța per total fiind satisfăcătoare.

10. PREȚ ȘI CONCLUZII

În opinia mea, Allview P7 Pro este un telefon de clasă mid-range echilibrat din toate punctele de vedere. Are suficientă putere de procesare pentru clasa lui, un ecran de calitate bună, autonomie decentă a bateriei, cameră foto satisfăcătoare, toate la un preț foarte bun.

Singurele aspecte care nu mi-au plăcut, și pot să spun asta hotărât, sunt ramele destul de groase din jurul ecranului, spatele un pic cam lucios și grosimea care e un pic cam mare față de alte modele cu aceeași mărime a ecranului, însă toate pot fi trecute cu vederea dacă ne raportăm la prețul de achiziție.

Niciun comentariu:
Write comentarii