Ce este seria IMEI a unui telefon mobil, cum să o afli și la ce folosește

Ce este seria IMEI a unui telefon mobil, cum să o afli și la ce folosește

Dacă mai sunt utilizatori de telefoane mobile care nu știu încă ce este aceea o serie IMEI, iar tu te afli printre ei, află că cea mai simplă definiție pentru acest acronim se referă la un fel de CNP internațional al telefoanelor mobile, în funcție de care acestea sunt identificate în rețelele mobile sau fizic.

IMEI este prescurtarea de la International Mobile Equipment Identity (Identitate Internațională a Echipamentului Mobil) și reprezintă un număr unic pentru a identifica telefoanele mobile GSM, WCDMA și iDEN, dar și telefoanele prin satelit.

Majoritatea telefoanelor mobile au o singură serie IMEI, dar cele dual-SIM au două astfel de serii.

Cum să afli seria IMEI a unui telefon mobil

Cel mai adesea, seria IMEI este inscripționată pe cutiile dispozitivelor mobile dar și pe telefoane, sub baterie sau pe spatele carcasei.

Seria IMEI poate fi afișată pe ecranul telefonului mobil introducând cu ajutorul tastaturii pe ecranul de apelare combinația *#06# sau poate fi găsită alături de alte informații despre sistem în Setările telefoanelor la rubrica Despre telefon sau Informații.

Combinația *#06# poate fi folosită indiferent dacă telefonul are introdusă sau nu o cartelă SIM, iar în cazul telefoanelor dual-SIM vor fi afișate ambele serii IMEI odată.

Ce este seria IMEI a unui telefon mobil, cum să o afli și la ce folosește
Citește și:
Pe cutiile dispozitivelor, sub baterii sau pe spatele carcaselor, seriile IMEI pot fi imprimate sub forma unor grupuri de cifre separate cu puncte, spații sau slash-uri. Niciunul dintre acești separatori nu va fi luat în seamă, seria IMEI fiind formată doar din cifre.

Să luăm ca exemplu următorul IMEI: 352976-03-564389-3

Citește și:
Codul IMEI al telefoanelor mobile este compus din cincisprezece cifre după cum urmează:
  • Primele șase cifre 352976 – TAC (Type Approval Code) – codul modelului telefonului
  • Următoarele două cifre 03 – FAC (Final Assembly Code) – codul tării în care a fost asamblat (03 este codul pentru China)
  • Următoarele șase cifre 564389 – SNR (Serial Number) – numărul de serie al telefonului
  • Ultima cifră 3 – SP (Spare) – nu se ia în considerare, este folosită doar în bazele de date ale producătorului

Cum afli în ce țară a fost ansamblat/produs telefonul mobil

Pentru a satisface cererea pieței, producătorii de telefoane mobile își produc și își asamblează produsele în diferite țări, pentru a reduce astfel costurile. Uneori, telefoanele mobile sunt produse în China, India sau în orice altă țară în care costul de producție este relativ scăzut, iar calitatea lor poate fi dependentă și de acest factor.

Dacă nu ai ambalajul original în care a fost comercializat telefonul și dacă nu există o inscripție pe el despre țara în care a fost produs, poți afla asta folosindu-te de seria IMEI, așa cum am arătat mai sus.

Iată o listă cu codurile atribuite unor anumite țări:
  • 01/ 10 = Finlanda
  • 02/ 20 = UAE/ India
  • 03/ 30 = China
  • 04/ 40 = China
  • 05/ 50 = Brazilia/ SUA/ Finlanda
  • 06/ 60 = Mexic/ Hong Kong/ China
  • 08/ 80 = Germania
  • 13/ 31 = Azerbaidjan

ATENȚIE!!!

Seria IMEI este utilizată numai pentru identificarea dispozitivului și nu este într-o relație de identificare cu abonatul. Abonatul este identificat în rețea prin intermediul seriei IMSI (număr de identitate internațională a abonatului mobil), care este stocat și imprimat pe cartela SIM.

Niciun comentariu:
Write comentarii