Google vrea sa grăbească ritmul în care sunt actualizate dispozitivele Android cu Project Treble


Una dintre provocările la care Google trebuia să găsească o soluție în ceea ce privește sistemul său de operare Android, este fragmentarea distribuției sale, o noțiune care își are rădăcinile adânc înfipte în modul greoi în care Android este adus la zi de producătorii de telefoane mobile.

Astăzi, procesul de actualizare a unui dispozitiv Android este destul de complicat și presupune mai multe etape în care producătorii telefoanelor colaborează strâns cu producătorii de procesoare, dar și cu operatorii de telefonie.


Google enumeră etapele astfel:
  1. The Android team publishes the open-source code for the latest release to the world.
  2. Silicon manufacturers, the companies that make the chips that power Android devices, modify the new release for their specific hardware.
  3. Silicon manufacturers pass the modified new release to device makers — the companies that design and manufacture Android devices. Device makers modify the new release again as needed for their devices.
  4. Device makers work with carriers to test and certify the new release.
  5. Device makers and carriers make the new release available to users.

Prin Proiect Treble, Google își dorește să modifice arhitectura Android delimitând framework-ul de bază de soft-ul low level al producătorilor hardware. Până acum producătorii de telefoane așteptau actualizări și adaptări de la producătorii hardware care erau urmate de intervențiile proprii asupra sistemului de operare. Pe viitor se dorește că fiecare producător să poată actualiza nucleul sistemului de operare fără să se atingă de partea de soft low level.

Proiect Treble va fi implementat pe toate dispozitivele noi ce vor rula Android O și este deja implementat pe telefoanele Pixel ce rulează Android O Developer Preview.



Niciun comentariu:
Write comentarii